Archivo de Noviembre de 2011

L’alcalde d’Alberic destituïx els crítics del PP i es queda sol al capdavant de l’ajuntament

Miércoles, 30 de Noviembre de 2011

El partit obri un expedient disciplinari als regidors que podria derivar en l’expulsió - La gestora convida a la resta de grups a participar en un govern de concentració que aporte estabilitat

Levante EMV - P. F. ALZIRA ­
El PP ha agafat el bisturí per a concloure la crisi que viu el grup municipal d’Alberic i que ha portat a l’ajuntament a una situació ingovernable. L’alcalde, Faustino Sala, va destituir ahir els sis regidors crítics i va assumir totes les seues competències, al mateix temps que la gestora local, de comú acord amb la direcció comarcal i provincial, tramitava l’obertura d’un expedient sancionador per indisciplina contra tres dels edils, el portaveu, Toño Carratalá; Francisco Bernal i Benjamín Nogués —els altres tres no estan donats d’alta encara com a militants— que podria derivar en la seua expulsió.

La retirada de les delegacions als edils del PP deixa a Sala en una delicadíssima situació ja que es troba completament sol al capdavant de l’ajuntament —fins ara cada regidor dirigia les seues àrees encara que la descoordinació era evident ja que no hi havia comunicació entre els edils i l’alcalde— i tota la gestió municipal haurà de passar per les seues mans a pesar que no està alliberat i la seua dedicació a l’ajuntament és limitada.

Govern de concentració
El president de la gestora del PP d’Alberic, Blas Albarracín, va anunciar ahir que per a eixir d’esta situació invitarà a la resta de grups polítics a participar en un govern de concentració amb l’objectiu de garantir l’estabilitat de l’ajuntament, encara que va assegurar no tindre un acord amb ningú. «El PP no pot tolerar que una persona, sense guanyar unes eleccions, vullga ser alcalde utilitzant mètodes poc democràtics i si això suposa perdre l’alcaldia, la perdrem», va comentar Albarracín al ser preguntat si la destitució dels regidors crítics implica sacrificar l’alcaldia. Les paraules d’Albarracín tenen un clar destinatari: el número dos de la llista i primer tinent d’alcalde, Toño Carratalá, que es postulava com a alternativa a Faustino Sala, a què els seus companys de grup li han arribat a demanar públicament la dimissió.

La destitució dels regidors crítics es produïx dos mesos després de la designació d’una gestora per a cobrir el buit de poder que havia generat la dimissió de l’anterior executiva. El partit va encarregar a este òrgan de direcció provisional la resolució de la crisi oberta en el govern municipal per la negativa dels regidors del PP a aprovar la dedicació exclusiva de Sala, moment en què es va evidenciar en públic un enfrontament que tenia el seu origen en la campanya electoral. Els crítics no sols van marcar distàncies amb l’alcalde sinó que també es van negar a reconéixer la gestora i han desoït les seues indicacions.

“Estic sorprés i dolgut”
«Sorprés i dolgut». Estes van ser les úniques paraules amb què el portaveu popular, Toño Carratalá, va voler valorar ahir el decret pel qual l’alcalde d’Alberic retirava les competències que el passat mes de juny va delegar en els regidors del PP. No obstant això, es tracta d’una sorpresa relativa donada la fractura existent en el govern municipal amb sis regidors enfrontats a l’alcalde que inclús han demanat públicament la seua dimissió i han remenat participar en una moció de censura.

Encara que els primers fregaments es van produir en la mateixa campanya electoral, no va ser fins que Faustino Sala va plantejar la seua dedicació exclusiva quan van començar a botar purnes. La primera proposta d’assignar-se un salari de 50.722 euros bruts va tindre contestació interna en el grup popular, encara que va ser rebutjada per l’oposició sense necessitat que els edils del PP trencaren la disciplina de grup, si bé un nou intent de Sala per alliberar-se a finals de juliol amb un sou de 47.000 euros va deslligar en públic les hostilitats. El seu vot no era determinant, però els regidors del PP es van alinear en el ple amb l’oposició i van rebutjar la dedicació exclusiva en una votació que va evidenciar més que mai la soledat de l’alcalde. Setze contra u.

La relació s’ha anat deteriorant des de llavors. No hi ha comunicació entre els regidors de l’equip de govern i l’alcalde, a qui els crítics no han dubtat a acusar d’actuar sense comptar amb ells, de falta de dedicació i de no complir els compromisos assumits.

ABC València, 1 des (EFE).- L’alcalde d’Alberic (València), Faustino Sala (PP), ha revocat les competències i els nomenaments dels regidors del seu equip de govern pel “paper desenvolupat” pels edils en el temps que porten de mandat.
Segons publica hui el Butlletí Oficial de la Província de València, el consistori ha emés un edicte firmat per l’alcalde en què revoca els nomenaments realitzats després de les passades eleccions locals del mes de maig.
Segons el document, l’alcalde d’Alberic ha pres esta decisió “considerant l’esdevindre del present mandat, especialment el paper desenvolupat pels regidors” als que es revoca el seu càrrec i les seues competències.
També ha tingut en compte per a dictar este edicte “que s’ha proposat l’obertura de procediment disciplinari a nivell de partit polític” als edils que fins ara formaven el seu equip de Govern local.
Per això, i “recomanada la separació de les funcions de govern de l’Ajuntament de tots els regidors referits” l’alcalde resol revocar les resolucions preses després de les eleccions sobre càrrecs, competències i composició de la junta de govern local, de manera que els edils ja no compten amb cap càrrec en el govern local.
Així mateix, l’edicte ordena al departament de Personal del consistori “el cessament del pagament de les retribucions” de la primera i segona tinència d’alcaldia fins al nomenament de nous regidors.
Finalment, l’alcalde requerix als regidors que en el termini de tres dies des de hui tornen davant de la secretaria general del Consistori “el material facilitat en ocasió del càrrec”, com a telèfons mòbils o claus de l’Ajuntament. EFE

També pots trobar la notícia a Las Provincias

Alberic recupera la llum després de pagar 90.000 euros i arribar a un acord amb Iberdrola

Viernes, 25 de Noviembre de 2011

Levante EMV - P. F/RAFA HERRERO ALBERIC/ESTIVELLA
Un ingrés de quasi 90.000 euros en efectiu que en els pròxims dies s’ha de completar amb els 54.000 euros del préstec concertat amb l’ICO per a liquidar factures pendents de proveïdors i un compromís de pagament de la resta del deute vençuda abans del primer trimestre de 2012 va propiciar ahir que Iberdrola restablira el subministrament elèctric en les dependències municipals d’Alberic que el dia anterior s’havien quedat sense llum. Això sí, no va evitar les crítiques de l’oposició, que no va dubtar a atribuir el tall de llum al “descontrol” del govern municipal per l’enfrontament entre el PP i l’alcalde, Faustino Sala.

Tallen la llum a edificis públics d’Alberic

Jueves, 24 de Noviembre de 2011

Iberdrola exigix el pagament de 139.000 € per a restablir el subministrament en dependències de servicis socials

Levante EMV - P. F. ALZIRA Les dependències del departament municipal de Servicis Socials d’Alberic, que ocupen un davall del carrer Poeta Badenes, es van quedar ahir a fosques i sense possibilitat d’utilitzar els ordinadors ni el telèfon poc després d’obrir les seues portes. Un tècnic d’Iberdrola es va personar sobre les 8.30 del matí i va comunicar als funcionaris que tenia orde de tallar la llum. Els treballadors van pensar que es tractava de quelcom puntual per algun problema derivat de les pluges, encara que res havien de veure. La companyia va tallar el subministrament a este local municipal a causa dels impagaments de l’ajuntament i per la falta de resposta als successius requeriments de l’empresa, que també va deixar sense llum a altres dos immobles de propietat municipal: la seu de l’associació d’ames de casa i el local cedit a una societat de pescadors.

Iberdrola reclama a l’ajuntament un deute de 260.000 euros acumulada durant els anys 2010 i 2011. Segons ha pogut saber Levante-EMV, la companyia va donar un ultimàtum al consistori a través d’un burofax el passat 7 de novembre amb l’amenaça de tallar el subministrament en servicis que no es consideraren essencials a partir del dia 22. Este requeriment, l’últim d’una sèrie de notificacions periòdiques en què l’empresa alertava de les conseqüències de no abonar els deutes contretes, detalla que el consistori té pendents de pagament dos liquidacions per import de 178.787 i 82.000 euros, respectivament, en les que s’ha superat el termini de pagament de quantitats que ascendixen a 156.000 euros en el primer cas i 74.000 en el segon. Iberdrola reclama el pagament del 60% d’este deute, 139.000 euros, per a tornar el fluid elèctric a estes dependències de propietat municipal. Este periòdic va intentar demanar ahir, sense èxit, l’opinió de l’alcalde d’Alberic i regidor d’Hisenda, Faustino Sala.

Una família d’Alberic s’enfronta a 3 lladres i els expulsa de sa casa

Miércoles, 16 de Noviembre de 2011

El pare es va rebolicar contra els delinqüents al veure que entraven en l’habitació del seu fill, encara que va resultar ferit
Levante EMV - DORI MATEU ALBERIC
Una família d’Alberic es va enfrontar a tres individus que, de bon matí, van entrar en la seua vivenda i els van amenaçar amb ganivets de cuina perquè obriren la caixa de seguretat i van aconseguir frustrar el robatori, si bé els dos progenitors van patir ferides lleus, la dona com a conseqüència dels colps que va rebre i el seu marit per l’impacte d’un ganivet en el cap que li van llançar quan tractava de tancar la porta després de forcejar amb els lladres i expulsar-los de la vivenda.
Este veí es va rebolicar contra els delicuentes a l’adonar-se de que es disposaven a entrar en l’habitació del seu fill, que dormia. El temor que pogueren agredir el menor li va portar a espentar a dos dels lladres fins a obligar-los a eixir al replanell, mentres el tercer agredia la seua dona propinant-li diversos colps fins a tirar-la al sòl i llançar-li un dels ganivets que només li va produir fregades.
El forcejament amb els lladres va despertar al menor, que va ajudar els seus pares a tancar la porta i expulsar de la casa als agressors, encara que en el moment de tancar la porta un d’ells va llançar el ganivet que va impactar en el cap de l’home que va haver de rebre cinc punts de sutura.

Buscaven la caixa de seguretat

El robatori es va produir en una vivenda de l’avinguda Diputació d’Alberic a la que els delinqüents van accedir després de forçar la porta mentres els seus propietaris dormien. El matrimoni es va despertar i va veure tres persones amb ganivets que els exigien que es taparen la cara. Van obligar a a la dona a acompanyar-los perquè obrira la caixa de seguretat de la vivenda encara que, com no podia, van fer eixir de l’habitació al marit, moment en què es va rebolicar.
Segons van relatar les víctimes, davant de les amenaces de mort cap a la dona per dificultar l’obertura de la caixa de seguretat i el temor d’una agressió al seu fill, el marit va reaccionar per a protegir-los de “uns individus molt violents, encara que en eixos moments només desitjàvem que tot acabara prompte sense patir cap dany”.

Alberic retalla les ajudes a l’esport per a obrir la piscina

Domingo, 13 de Noviembre de 2011

El consistori vol estalviar 33.000 euros rebaixant a la mitat les subvencions als clubs per a cobrir el gasto energètic del complex

P. F. ALBERIC - Levante EMV
L’Ajuntament d’Alberic reduirà un 50% les subvencions a totes les entitats esportives amb l’objecte de disposar de diners per a poder reobrir la piscina coberta el pròxim mes de gener. El consistori, com ahir va informar Levante-EMV, té sobre la taula la proposta d’una empresa interessada a assumir la gestió de la piscina sense reclamar cap cànon o subvenció -la resta de firmes amb què s’ha negociat exigien uns 20.000 euros per este concepte- encara que, igual que les altres empreses, planteja que el gasto energètic de les instal·lacions córrega per compte de l’ajuntament. Es tracta d’una factura estimada en 40.000 euros anuals.
El regidor d’Esports, Bernat Hervàs, va informar el dimecres a la comissió de seguiment de la piscina d’esta proposta i va obtindre el vistiplau de tots els grups per a tractar de tancar un acord amb esta empresa amb l’objectiu de reobrir al gener. Hervàs va informar el dijous en el ple d’esta possibilitat i va anunciar que per a aconseguir els diners que necessita l’ajuntament s’havia consensuat amb la resta de grups reduir un 50% les subvencions assignades en l’exercici 2011 a totes les entitats esportives, una mesura que suposarà un estalvi de 33.341 euros.
Segons es va explicar, es tracta de les subvencions que figuren en el pressupost a nom dels diferents clubs esportius, que encara no s’han pagat.
La piscina coberta d’Alberic es troba tancada des del passat estiu ja que, després de la parada estival, l’empresa que tenia la gestió va sol·licitar rescindir el contracte al·legant que havia acumulat un dèficit de 250.000 euros en cinc anys. L’ajuntament ha buscat alternatives per a reobrir les instal·lacions -la falta d’ús accelera el deteriorament- i evitar un pleit amb l’adjudicatària, si bé s’ha trobat amb que totes les firmes amb què ha contactat plantejaven condicions que el consistori considerava inassumibles a l’haver de desembossar uns 60.000 euros. L’edil també ha anunciat que es buscaran alternatives per a reduir la factura energètica