Tallen la llum a edificis públics d’Alberic

Iberdrola exigix el pagament de 139.000 € per a restablir el subministrament en dependències de servicis socials

Levante EMV - P. F. ALZIRA Les dependències del departament municipal de Servicis Socials d’Alberic, que ocupen un davall del carrer Poeta Badenes, es van quedar ahir a fosques i sense possibilitat d’utilitzar els ordinadors ni el telèfon poc després d’obrir les seues portes. Un tècnic d’Iberdrola es va personar sobre les 8.30 del matí i va comunicar als funcionaris que tenia orde de tallar la llum. Els treballadors van pensar que es tractava de quelcom puntual per algun problema derivat de les pluges, encara que res havien de veure. La companyia va tallar el subministrament a este local municipal a causa dels impagaments de l’ajuntament i per la falta de resposta als successius requeriments de l’empresa, que també va deixar sense llum a altres dos immobles de propietat municipal: la seu de l’associació d’ames de casa i el local cedit a una societat de pescadors.

Iberdrola reclama a l’ajuntament un deute de 260.000 euros acumulada durant els anys 2010 i 2011. Segons ha pogut saber Levante-EMV, la companyia va donar un ultimàtum al consistori a través d’un burofax el passat 7 de novembre amb l’amenaça de tallar el subministrament en servicis que no es consideraren essencials a partir del dia 22. Este requeriment, l’últim d’una sèrie de notificacions periòdiques en què l’empresa alertava de les conseqüències de no abonar els deutes contretes, detalla que el consistori té pendents de pagament dos liquidacions per import de 178.787 i 82.000 euros, respectivament, en les que s’ha superat el termini de pagament de quantitats que ascendixen a 156.000 euros en el primer cas i 74.000 en el segon. Iberdrola reclama el pagament del 60% d’este deute, 139.000 euros, per a tornar el fluid elèctric a estes dependències de propietat municipal. Este periòdic va intentar demanar ahir, sense èxit, l’opinió de l’alcalde d’Alberic i regidor d’Hisenda, Faustino Sala.

Los comentarios están cerrados