Alberic retalla les ajudes a l’esport per a obrir la piscina

El consistori vol estalviar 33.000 euros rebaixant a la mitat les subvencions als clubs per a cobrir el gasto energètic del complex

P. F. ALBERIC - Levante EMV
L’Ajuntament d’Alberic reduirà un 50% les subvencions a totes les entitats esportives amb l’objecte de disposar de diners per a poder reobrir la piscina coberta el pròxim mes de gener. El consistori, com ahir va informar Levante-EMV, té sobre la taula la proposta d’una empresa interessada a assumir la gestió de la piscina sense reclamar cap cànon o subvenció -la resta de firmes amb què s’ha negociat exigien uns 20.000 euros per este concepte- encara que, igual que les altres empreses, planteja que el gasto energètic de les instal·lacions córrega per compte de l’ajuntament. Es tracta d’una factura estimada en 40.000 euros anuals.
El regidor d’Esports, Bernat Hervàs, va informar el dimecres a la comissió de seguiment de la piscina d’esta proposta i va obtindre el vistiplau de tots els grups per a tractar de tancar un acord amb esta empresa amb l’objectiu de reobrir al gener. Hervàs va informar el dijous en el ple d’esta possibilitat i va anunciar que per a aconseguir els diners que necessita l’ajuntament s’havia consensuat amb la resta de grups reduir un 50% les subvencions assignades en l’exercici 2011 a totes les entitats esportives, una mesura que suposarà un estalvi de 33.341 euros.
Segons es va explicar, es tracta de les subvencions que figuren en el pressupost a nom dels diferents clubs esportius, que encara no s’han pagat.
La piscina coberta d’Alberic es troba tancada des del passat estiu ja que, després de la parada estival, l’empresa que tenia la gestió va sol·licitar rescindir el contracte al·legant que havia acumulat un dèficit de 250.000 euros en cinc anys. L’ajuntament ha buscat alternatives per a reobrir les instal·lacions -la falta d’ús accelera el deteriorament- i evitar un pleit amb l’adjudicatària, si bé s’ha trobat amb que totes les firmes amb què ha contactat plantejaven condicions que el consistori considerava inassumibles a l’haver de desembossar uns 60.000 euros. L’edil també ha anunciat que es buscaran alternatives per a reduir la factura energètica

Los comentarios están cerrados