L’alcalde d’Alberic destituïx els crítics del PP i es queda sol al capdavant de l’ajuntament

El partit obri un expedient disciplinari als regidors que podria derivar en l’expulsió - La gestora convida a la resta de grups a participar en un govern de concentració que aporte estabilitat

Levante EMV - P. F. ALZIRA ­
El PP ha agafat el bisturí per a concloure la crisi que viu el grup municipal d’Alberic i que ha portat a l’ajuntament a una situació ingovernable. L’alcalde, Faustino Sala, va destituir ahir els sis regidors crítics i va assumir totes les seues competències, al mateix temps que la gestora local, de comú acord amb la direcció comarcal i provincial, tramitava l’obertura d’un expedient sancionador per indisciplina contra tres dels edils, el portaveu, Toño Carratalá; Francisco Bernal i Benjamín Nogués —els altres tres no estan donats d’alta encara com a militants— que podria derivar en la seua expulsió.

La retirada de les delegacions als edils del PP deixa a Sala en una delicadíssima situació ja que es troba completament sol al capdavant de l’ajuntament —fins ara cada regidor dirigia les seues àrees encara que la descoordinació era evident ja que no hi havia comunicació entre els edils i l’alcalde— i tota la gestió municipal haurà de passar per les seues mans a pesar que no està alliberat i la seua dedicació a l’ajuntament és limitada.

Govern de concentració
El president de la gestora del PP d’Alberic, Blas Albarracín, va anunciar ahir que per a eixir d’esta situació invitarà a la resta de grups polítics a participar en un govern de concentració amb l’objectiu de garantir l’estabilitat de l’ajuntament, encara que va assegurar no tindre un acord amb ningú. «El PP no pot tolerar que una persona, sense guanyar unes eleccions, vullga ser alcalde utilitzant mètodes poc democràtics i si això suposa perdre l’alcaldia, la perdrem», va comentar Albarracín al ser preguntat si la destitució dels regidors crítics implica sacrificar l’alcaldia. Les paraules d’Albarracín tenen un clar destinatari: el número dos de la llista i primer tinent d’alcalde, Toño Carratalá, que es postulava com a alternativa a Faustino Sala, a què els seus companys de grup li han arribat a demanar públicament la dimissió.

La destitució dels regidors crítics es produïx dos mesos després de la designació d’una gestora per a cobrir el buit de poder que havia generat la dimissió de l’anterior executiva. El partit va encarregar a este òrgan de direcció provisional la resolució de la crisi oberta en el govern municipal per la negativa dels regidors del PP a aprovar la dedicació exclusiva de Sala, moment en què es va evidenciar en públic un enfrontament que tenia el seu origen en la campanya electoral. Els crítics no sols van marcar distàncies amb l’alcalde sinó que també es van negar a reconéixer la gestora i han desoït les seues indicacions.

“Estic sorprés i dolgut”
«Sorprés i dolgut». Estes van ser les úniques paraules amb què el portaveu popular, Toño Carratalá, va voler valorar ahir el decret pel qual l’alcalde d’Alberic retirava les competències que el passat mes de juny va delegar en els regidors del PP. No obstant això, es tracta d’una sorpresa relativa donada la fractura existent en el govern municipal amb sis regidors enfrontats a l’alcalde que inclús han demanat públicament la seua dimissió i han remenat participar en una moció de censura.

Encara que els primers fregaments es van produir en la mateixa campanya electoral, no va ser fins que Faustino Sala va plantejar la seua dedicació exclusiva quan van començar a botar purnes. La primera proposta d’assignar-se un salari de 50.722 euros bruts va tindre contestació interna en el grup popular, encara que va ser rebutjada per l’oposició sense necessitat que els edils del PP trencaren la disciplina de grup, si bé un nou intent de Sala per alliberar-se a finals de juliol amb un sou de 47.000 euros va deslligar en públic les hostilitats. El seu vot no era determinant, però els regidors del PP es van alinear en el ple amb l’oposició i van rebutjar la dedicació exclusiva en una votació que va evidenciar més que mai la soledat de l’alcalde. Setze contra u.

La relació s’ha anat deteriorant des de llavors. No hi ha comunicació entre els regidors de l’equip de govern i l’alcalde, a qui els crítics no han dubtat a acusar d’actuar sense comptar amb ells, de falta de dedicació i de no complir els compromisos assumits.

ABC València, 1 des (EFE).- L’alcalde d’Alberic (València), Faustino Sala (PP), ha revocat les competències i els nomenaments dels regidors del seu equip de govern pel “paper desenvolupat” pels edils en el temps que porten de mandat.
Segons publica hui el Butlletí Oficial de la Província de València, el consistori ha emés un edicte firmat per l’alcalde en què revoca els nomenaments realitzats després de les passades eleccions locals del mes de maig.
Segons el document, l’alcalde d’Alberic ha pres esta decisió “considerant l’esdevindre del present mandat, especialment el paper desenvolupat pels regidors” als que es revoca el seu càrrec i les seues competències.
També ha tingut en compte per a dictar este edicte “que s’ha proposat l’obertura de procediment disciplinari a nivell de partit polític” als edils que fins ara formaven el seu equip de Govern local.
Per això, i “recomanada la separació de les funcions de govern de l’Ajuntament de tots els regidors referits” l’alcalde resol revocar les resolucions preses després de les eleccions sobre càrrecs, competències i composició de la junta de govern local, de manera que els edils ja no compten amb cap càrrec en el govern local.
Així mateix, l’edicte ordena al departament de Personal del consistori “el cessament del pagament de les retribucions” de la primera i segona tinència d’alcaldia fins al nomenament de nous regidors.
Finalment, l’alcalde requerix als regidors que en el termini de tres dies des de hui tornen davant de la secretaria general del Consistori “el material facilitat en ocasió del càrrec”, com a telèfons mòbils o claus de l’Ajuntament. EFE

També pots trobar la notícia a Las Provincias

Los comentarios están cerrados