L’alcalde d’Alberic intenta un altre govern en minoria amb regidors de l’oposició

Sala es reunix amb edils d’EU, PSPV i el grup independent, però no té majoria estable sense CVa
Levante EMV - P. F. ALBERIC
A penes 24 hores després de firmar la destitució de tot el seu equip de govern i quedar-se només al capdavant de l’ajuntament, l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, es va assentar a negociar ahir amb els grups de l’oposició en busca de suports per a conformar un altre govern que està condemnat a seguir en minoria. L’absència de Coalició Valenciana -el portaveu municipal assegura que no va ser convocat- impedix qualsevol majoria estable ja que, amb quatre regidors, és el grup majoritari en l’oposició i està molt més prop dels sis edils del PP destituïts que de Sala. “És evident que jo només no podré portar l’ajuntament. He de parlar amb la resta de grups per a buscar la seua implicació perquè l’obligació que tenim tots és que el poble vaja avant i no hi ha un únic culpable, hi ha molts culpables”, va comentar l’alcalde.
Sala va assegurar haver seguit les directrius del partit al retirar les delegacions als altres sis regidors del PP i va dir sentir-se protegit per la direcció comarcal i provincial del PP després d’admetre que “s’havia arribat a una situació insostenible per a la governabilitat”. Sobre la impossibilitat de configurar una majoria estable, donat l’enfrontament que manté amb el portaveu de CVa, Javier Cervelló -en el millor dels casos, IXA-EU, el PSOE i AIA sumarien sis regidors en una corporació de 17-, l’alcalde va assenyalar que “cada un haurà d’assumir les seues responsabilitats quan decidisca el que haja de decidir”. L’alcalde va assegurar que no s’ha marcat cap termini per a demanar suports, encara que va admetre que pretén agilitzar la negociació. Preguntat si es plantejaria dimitir si no trobara eixe respatler, Sala va assenyalar que desconeix què pot passar si es donara eixe supòsit.

També pots trobar la notícia a Las Provincias - La Vanguardia

Los comentarios están cerrados