Archivo de Agosto de 2011

CVa s’ofereix als edils del PP d’alberic per tirar a l’alcalde popular

Jueves, 25 de Agosto de 2011

Levante emv - P. F. ALZIRA 29/07/11
Cervelló aposta per una moció de censura: “un alcalde que no es parla amb el seu grup no pot continuar”
“La situació és insostenible i fa falta una moció de censura”. El portaveu de Coalició Valenciana (CVa), Javier Cervelló, va estretir ahir un poc més el setge sobre l’alcalde d’Alberic, el popular Faustino Sala, a les portes del ple en què este tornarà a plantejar per tercera vegada la seua dedicació exclusiva, i no sols va incidir en la “necessitat” de propiciar un canvi d’alcalde sinó que, conscient de la crisi interna que viu el PP d’Alberic, va oferir els seus vots i va assegurar que si els regidors que estan enfrontats a Sala estan disposats, “en mitja hora” es pot firmar la moció de censura.
“Ha de ser alcalde qualsevol menys ell”, va arribar a assenyalar Cervelló, que a finals de juny ja es va oferir per a propiciar la destitució de Sala davant del bloqueig que, al seu parer, ha provocat en l’ajuntament. CVa compta amb quatre regidors en l’actual corporació que, units als sis edils del PP -el grup municipal pareix unit en el pols amb l’alcalde- serien suficients perquè prosperara una moció de censura en una corporació amb 17 regidors.
Cervelló assegura que no reclama l’alcaldia per a ell. El portaveu municipal del PP, Toño Carratalá, va declinar ahir pronunciar-se sobre la situació de l’ajuntament.
Cervelló va assenyalar que “un alcalde que ni tan sols es parla amb els regidors del seu grup no pot continuar” i va posar com a exemple l’última proposta de dedicació exclusiva que Faustino Sala elevarà al ple de hui i que tant els regidors de l’oposició com els del propi PP van conéixer en la mateixa comissió d’Hisenda. “Estem dirigits per una persona que no es porta bé amb ningú, que està aïllada i és un inconscient, es mou per impulsos”, va incidir Cervelló.

L’Alcalde del PP d’Alberic porta al pleno el seu sou sense pactar-lo amb els seus regidors

Jueves, 25 de Agosto de 2011

Levante EMV - P. F. ALZIRA 28/07/11
Sala inclou en l’orde del dia per tercera volta la seva liberació després de reduir-la de 50.722 a 47.000 euros - als seus companys de grup desconeixen la proposta.
L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala ( PP)no, desistix en el seu intent de poder dedicar-se de ple a l’ajuntament i per tercera vegada en menys de mes i mig ha incorporat a l’orde del dia d’un ple la proposta per a alliberar-se amb un sou municipal.
Salava aprofitar la comissió d’Hisenda celebrada el dimarts per a anunciar verbalment, per a sorpresa inclús dels regidors del PP, que van manifestar que no coneixien les intencions de l’alcalde, segons van confirmar ahir diverses fonts, que tornarà a elevar a la sessió prevista per a demà una proposta de dedicació exclusiva que reduïx els 50.722 euros bruts anuals que reclamava en un principi a 47.000.
Així doncs, la qual cosa es presumia un ple extraordinari de tràmit pot acabar decidint el futur polític d’un alcalde que governa en minoria i que també està enfrontat als seus companys del grup en l’ajuntament.

Fractura en el grup popular
La proposta inicial de Sala va obrir una fractura en el PP ja que alguns regidors li van manifestar que no estaven disposats a aprovar un salari de més de 50.000 euros, que consideraven excessiu en l’actual crisi, si bé en el ple del 17 de juny l’oposició els va aplanar el camí al rebutjar la dedicació exclusiva de l’alcalde en una votació en què este va demanar primer els vots en contra i no es va arribar a evidenciar la crisi interna. Mes i mig després, i més enllà dels suports que l’alcalde haja pogut demanar d’algun grup de l’oposició, el seu futur polític està en mans dels regidors del PP. No hi ha sagaç si accepten el salari de 47.000 euros bruts anuals proposat per Sala, encara que diferents fonts van coincidir a assenyalar que l’alcalde va realitzar la proposta en la comissió sense haver-la pactat amb els seus edils. Almenys així ho van manifestar els propis companys de Sala.
Des dels grups de l’oposició no van dubtar a assenyalar que l’enfrontament que existix en el PP és “manifest”, si bé des del sector crític van eludir pronunciar-se. Coalició Valenciana ja ha arribat a oferir els seus vots públicament per a una moció de censura.

El PSOE descarta la moció de censura en Alberic que EU creu justificada

Jueves, 25 de Agosto de 2011

Levante EMV - P. F. ALZIRA 02/07/11
L’oferimentrealitzat per Coalició Valenciana per a presentar una moció de censura a l’alcalde d’Alberic, el popular Faustino Sala, ha tingut una acollida dispar en els grups de l’oposició que poden fer-la possible.
Mentres el portaveu d’IXA-EU, Miquel Pallarés, considera que estaria «justificada» i inclús va manifestar la disposició a recolzar-la si el canvi garantix «la màxima participació» en el consistori —va assenyalar inclús la possibilitat d’un govern en què els 17 regidors de la corporació assumiren delegacions—, la regidor socialista Charo Lázaro entén que no és viable i, a més, es va mostrar estranyada per esta reacció de Javier Cervelló (CVa) quan, segons va recordar, va ser ell qui va propiciar que el PP retinguera l’alcaldia després de rebutjar una proposta per a convertir-se en el nou alcalde durant les conversacions mantingudes abans del ple d’investidura.
Així les coses, una hipotètica moció de censura només prosperaria si compta amb el suport de regidors del propi PP, una possibilitat que Cervelló va dir no descartar. Cap popular va voler ahir pronunciar-se sobre l’envit llançat per CVa ni les acusacions que parlaven d’una situació de col·lapse en l’ajuntament que, segons el parer de Cervelló, justificarien un canvi «per responsabilitat». L’edil d’EU va arremetre contra l’exercici de «hipocresia» del PP, que ha obert una nova guerra interna «que estan pagant els ciutadans».

Tercer lloc al Certamen de Bandes ciutat de València.

Jueves, 25 de Agosto de 2011

La societat Unió Musical d’Alberic, aconseguí un meritori tercer lloc al certamen de bandes Ciutat de València en la màxima categoria fent sonar el pasodoble La Morena de Daniel Ferrro Silvage, baix l’atenta mirada del seu director i autor de la mateixa. Com a obra lliure, escollí A Costwold Symphony de Derk Bougeois. Es feren amb 313,5 punts i 4.000 euros de premi en metàlic.
La guanyadora de la jornada fou la Primitiva de Xàtiva, seguida de la Societat Musical Instructiva ‘Santa Cecília’ de Cullera.

CVa d’Alberic demana la dimissió de l’actual alcalde

Jueves, 25 de Agosto de 2011

Las Provincias - CARMEN CERVERÓ | ALBERIC - 02/07/11
El regidor valencianista assegura que Faustino Sala «no complix amb les seues obligacions» i oferix els seus vots a l’oposició (PSPV i EU)
Tres setmanes. Açò és el que podria durar el popular Faustino Sala com a alcalde d’Alberic.
I és que Coaliciò Valenciana de la localitat (CVa) ha demanat al PP la dimissió «immediata» de l’actual alcalde, Faustino Sala, «per no complir amb les seues obligacions», va assegurar Javier Cervelló, regidor de CVa.
Segons Cervelló, l’Ajuntament d’Alberic «està col·lapsat». Una situació de què el regidor de Coaliciò Valenciana responsabilitza a l’actual alcalde que “no pren cap decisió i té el Consistori paralitzat”, va manifestar.
Per a garantir la governabilitat de l’Ajuntament d’Alberic, el regidor valencianista ha oferit els seus vots als partits de l’oposició (EU i PSPV) per a rellevar Faustino Sala. Un fet que es produiria en el cas que el PP, grup a què pertany l’alcalde i que governa en minoria, no traguera a Sala del govern tal com ha proposat Javier Cervelló.
«Demane que Sala isca de l’Ajuntament sinó els donaré els meus quatre regidors al PSPV i EU perquè aconseguisquen l’alcaldia», va asseverar el portaveu de CVa.
Així, des de Coaliciò Valenciana d’Alberic han obert les portes a una moció de censura a l’actual primer edil, si el PP «no posa les coses en orde en el seu partit», va assenyalar Javier Cervelló.
Cal recordar, que el passat dia 11 de juny durant el ple d’investidura Coaliciò Valenciana va donar els seus vots al PP, que en les eleccions va obtindre set dels 17 regidors que conformen la Corporació municipal.
Una confiança que va començar a trencar-se sis dies després del ple d’investidura, al rebutjar els partits de l’oposició (CVa, EU i PSPV) el sou de prop de 51.000 euros bruts a l’any, al considerar que era una «aberració», que proposava Faustino Sala per dedicació exclusiva.
Segons Cervelló, a partir d’eixe moment «Sala ha deixat de treballar en l’Ajuntament, ja que no pren cap decisió el que ha portat que l’Ajuntament i el col·legi estiguen col·lapsats. L’única cosa que tinc clar és que Faustino Sala només es mou per diners».
CVa, grup majoritari de l’oposició, ha donat un ultimàtum al PP sense ni si vullga esgotar els 100 dies de gràcia, ja que donar-li «eixe marge a Sala pot arruïnar el Consistori», va comentar Cervelló.
D’altra banda, el regidor de CVa va anunciar la seua renúncia a l’alcaldia d’Alberic en favor d’EU i PSPV amb què no havia mantingut cap conversació sobre la possible coalició.
LAS PROVINCIAS va intentar posar-se en contacte amb l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, sense èxit.
Vore notícia a Levante-emv

La direcció del PP aconseguix frenar un motí d’edils contra l’alcalde d’Alberic

Jueves, 25 de Agosto de 2011

Levante-emv - P. F. ALZIRA 22/07/11
El president comarcal augura que cap edil trencarà la disciplina de grup si Sala torna a portar al ple una proposta de dedicació exclusiva

El president comarcal del PP, Rafael Soler, no pareix disposat a tolerar un nou motí a Alberic, on les relacions de la majoria de regidors amb l’actual alcalde, Faustino Sala, han convertit el grup municipal en una espècie d’olla de pressió. Soler es va desplaçar el dimarts a Alberic per a tractar de reconduir les tensions internes i evitar una fractura en el grup després que Coalició Valenciana obrira la porta a una moció de censura en què no descartava la participació d’edils del PP i a una setmana del ple en què, previsiblement, Sala tornarà a intentar que se li aprove la seua dedicació exclusiva. Esta sessió es presumix com l’autèntica prova de foc per a comprovar el grau d’unitat en el PP si l’alcalde no rebaixa la seua proposta inicial.
El salari de 50.722 euros que Faustino Sala pretenia assignar-se i que va ser rebutjat per l’oposició en el ple del 17 de juny —el PP governa en minoria— és un dels punts de conflicte en les files del PP ja que, segons pareix, diversos regidors no estaven disposats a recolzar-ho. No obstant això, les diferències d’alguns edils amb la forma d’actuar de l’alcalde es remunten inclús a la campanya electoral i algunes fonts assenyalen que la gran majoria de regidors, sinó tots, estan ja alineats en contra de l’alcalde a qui, entre altres aspectes, retrauen una forma d’actuar personalista, ja que no compta amb ningú a l’hora de prendre decisions.
La tensió que es viu en el grup popular es va evidenciar en les passades festes quan l’esposa de Sala va increpar i va arribar a cridar traïdora a una regidor del PP davant de molts veïns.
Algunes fonts van qualificar de «molt tensa» la reunió del dimarts en què Soler va mostrar el seu suport inequívoc a Sala i va tractar de tancar files per a evitar una crisi interna quan està encara recent la maniobra que fa any i mig va forçar la dimissió de l’alcalde Enrique Vaig arrapar davant de l’amenaça de moció de censura dels seus propis companys, si bé el president comarcal va negar ahir que este fora el motiu de la seua presència a Alberic.