L’Alcalde del PP d’Alberic porta al pleno el seu sou sense pactar-lo amb els seus regidors

Levante EMV - P. F. ALZIRA 28/07/11
Sala inclou en l’orde del dia per tercera volta la seva liberació després de reduir-la de 50.722 a 47.000 euros - als seus companys de grup desconeixen la proposta.
L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala ( PP)no, desistix en el seu intent de poder dedicar-se de ple a l’ajuntament i per tercera vegada en menys de mes i mig ha incorporat a l’orde del dia d’un ple la proposta per a alliberar-se amb un sou municipal.
Salava aprofitar la comissió d’Hisenda celebrada el dimarts per a anunciar verbalment, per a sorpresa inclús dels regidors del PP, que van manifestar que no coneixien les intencions de l’alcalde, segons van confirmar ahir diverses fonts, que tornarà a elevar a la sessió prevista per a demà una proposta de dedicació exclusiva que reduïx els 50.722 euros bruts anuals que reclamava en un principi a 47.000.
Així doncs, la qual cosa es presumia un ple extraordinari de tràmit pot acabar decidint el futur polític d’un alcalde que governa en minoria i que també està enfrontat als seus companys del grup en l’ajuntament.

Fractura en el grup popular
La proposta inicial de Sala va obrir una fractura en el PP ja que alguns regidors li van manifestar que no estaven disposats a aprovar un salari de més de 50.000 euros, que consideraven excessiu en l’actual crisi, si bé en el ple del 17 de juny l’oposició els va aplanar el camí al rebutjar la dedicació exclusiva de l’alcalde en una votació en què este va demanar primer els vots en contra i no es va arribar a evidenciar la crisi interna. Mes i mig després, i més enllà dels suports que l’alcalde haja pogut demanar d’algun grup de l’oposició, el seu futur polític està en mans dels regidors del PP. No hi ha sagaç si accepten el salari de 47.000 euros bruts anuals proposat per Sala, encara que diferents fonts van coincidir a assenyalar que l’alcalde va realitzar la proposta en la comissió sense haver-la pactat amb els seus edils. Almenys així ho van manifestar els propis companys de Sala.
Des dels grups de l’oposició no van dubtar a assenyalar que l’enfrontament que existix en el PP és “manifest”, si bé des del sector crític van eludir pronunciar-se. Coalició Valenciana ja ha arribat a oferir els seus vots públicament per a una moció de censura.

Los comentarios están cerrados