La direcció del PP aconseguix frenar un motí d’edils contra l’alcalde d’Alberic

Levante-emv - P. F. ALZIRA 22/07/11
El president comarcal augura que cap edil trencarà la disciplina de grup si Sala torna a portar al ple una proposta de dedicació exclusiva

El president comarcal del PP, Rafael Soler, no pareix disposat a tolerar un nou motí a Alberic, on les relacions de la majoria de regidors amb l’actual alcalde, Faustino Sala, han convertit el grup municipal en una espècie d’olla de pressió. Soler es va desplaçar el dimarts a Alberic per a tractar de reconduir les tensions internes i evitar una fractura en el grup després que Coalició Valenciana obrira la porta a una moció de censura en què no descartava la participació d’edils del PP i a una setmana del ple en què, previsiblement, Sala tornarà a intentar que se li aprove la seua dedicació exclusiva. Esta sessió es presumix com l’autèntica prova de foc per a comprovar el grau d’unitat en el PP si l’alcalde no rebaixa la seua proposta inicial.
El salari de 50.722 euros que Faustino Sala pretenia assignar-se i que va ser rebutjat per l’oposició en el ple del 17 de juny —el PP governa en minoria— és un dels punts de conflicte en les files del PP ja que, segons pareix, diversos regidors no estaven disposats a recolzar-ho. No obstant això, les diferències d’alguns edils amb la forma d’actuar de l’alcalde es remunten inclús a la campanya electoral i algunes fonts assenyalen que la gran majoria de regidors, sinó tots, estan ja alineats en contra de l’alcalde a qui, entre altres aspectes, retrauen una forma d’actuar personalista, ja que no compta amb ningú a l’hora de prendre decisions.
La tensió que es viu en el grup popular es va evidenciar en les passades festes quan l’esposa de Sala va increpar i va arribar a cridar traïdora a una regidor del PP davant de molts veïns.
Algunes fonts van qualificar de «molt tensa» la reunió del dimarts en què Soler va mostrar el seu suport inequívoc a Sala i va tractar de tancar files per a evitar una crisi interna quan està encara recent la maniobra que fa any i mig va forçar la dimissió de l’alcalde Enrique Vaig arrapar davant de l’amenaça de moció de censura dels seus propis companys, si bé el president comarcal va negar ahir que este fora el motiu de la seua presència a Alberic.

Los comentarios están cerrados