Archivo de Diciembre de 2011

La “Schola Cantorum” d’Alberic adquireix per a la seua parròquia un òrgan anglés del segle XIX

Viernes, 30 de Diciembre de 2011

30/12/2011 | elperiodic.com

La parròquia Sant Llorenç Màrtir de la localitat valenciana d’Alberic instal·larà el pròxim mes de gener un òrgan del segle XIX, d’origen anglés, donat pels integrants de la Schola Cantorum del propi temple, amb el qual es substituirà l’òrgan barroc destruït en 1936.

L’instrument, que està sent restaurat i condicionat en un taller d’Alberic, va ser localitzat en una església de la ciutat anglesa d’Ipswich per un component de l’Schola Cantorum d’Alberic, vinculat professionalment al món de l’organeria.

Després de comprovar que reunia les dimensions i les característiques idònies per a ser instal·lat en el lloc que li havia assignat el temple, es van iniciar “els tràmits per a poder adquirir-ho i donar-lo, després, a la parròquia”, segons ha indicat a l’agència AVAN Joaquim Briz, un dels impulsors d’aquesta iniciativa.

Fabricat pel mestre organer Richardson, “serà el segon òrgan anglés de tota Espanya, després del que va ser instal·lat en la Catedral de Jerez en el segle XIX pel mateix constructor”, segons Briz.

La iniciativa de la Schola Cantorum va ser recolzada “immediatament” per la parròquia, que es va fer càrrec de les despeses derivades del desmuntatge i transport. Així mateix, “donada la crisi econòmica, s’ha procedit a obrir una subscripció popular per a poder reintegrar el seu cost novament a la parròquia”, ha afegit.

D’aquesta manera, un parell d’integrants de l’Schola Cantorum es van desplaçar el passat mes de novembre fins a Ipswich per a desmuntar i embalar l’instrument, “que ha sigut traslladat fins a un taller d’Alberic, on serà restaurat i posat a punt per a la seua instal·lació i ús en el temple”, ha afegit.

El procés de restauració “està sent dut a terme pels mateixos components de l’Schola Cantorum, que de forma voluntària s’han posat a la feina per a restaurar l’instrument perquè prompte torne a sonar a Alberic”, ha explicat. Així les despeses de restauració “es reduiran únicament a l’adquisició dels materials que aquest procés puga requerir, ja que fins i tot el taller on s’està restaurant l’òrgan ha sigut generosament cedit pel seu propietari”.

L’òrgan, que mesura 3,66 metres d’alt, 2,30 metres d’ample i més de 2 metres de profunditat, disposa de prop de cinc-cents tubs, i compta amb vuit registres, dos teclats de 56 notes cadascun i un pedaler de 30 notes, “la qual cosa permetrà la interpretació de repertoris musicals de diferents períodes artístics”.

L’instrument reemplaçarà a l’òrgan barroc que posseïa la parròquia i que va ser destruït durant l’incendi provocat en el temple el 10 d’agost de 1936. Serà instal·lat sobre una plataforma rodant per a poder ser traslladat a l’interior del temple. D’aquesta manera, “es podrà veure en les audicions i concerts com toca l’organista”.

L’Schola Cantorum d’Alberic, integrada en l’actualitat per 13 homes i 21 xiquets i xiquetes, va ser fundada fa tres anys per a “la interpretació de cant gregorià i de música sacra tradicional, tant en llengua llatina, com en castellà i valencià”.

Aquesta notícia també pots trovar-la a Las Provincias

La Guàrdia Civil deté a dos presos implicats en l’atracament a una gasolinera d’Alberic

Miércoles, 21 de Diciembre de 2011

Agents de la Guàrdia Civil ha detingut dos homes per la seva presumpta implicació en nou robatoris comessos a les gasolineres de la província de València, amb l’ús d’armes de foc, com es va informar per l’Institut en un comunicat. Un dels detinguts es trobava fugat del centre penitenciari de Villena 2 d’Alacant des de feia un mes, mentre que l’altre aprofitava els permisos que li donava la presó de Picassent.
Els agents investigaven des feia unes setmanes una sereie de robatoris amb violència comesos en estacions de servei a la província de València, on dues persones intimidaven els empleats amb armes de cos a cos i armes de foc sustraguent els diners que trobàven.

La Guàrdia Civil va començar “l’operació Gasolín” per tal d’identificar, localitzar i detindre els presumptes autors d’aquests fets. Les investigacions van portar a descobrir que aquestes persones prèviament furtaven un vehicle amb violència o aprofitant un descuit dels seus propietaris, per a continuació, Robar l’estació de servei i fugir el lloc.
En les escomeses utilitzaven ganivets de grans dimensions, i posteriorment armes de foc, amb les que intimidaben els empleats per treure diners.

Les investigacions han fet possible identificar fa uns dies els presumptes autors de l’incident.

La fase operativa de l’operació va tenir lloc fa uns quants dies. Una de les detencions es va fer fora de la presó de Picassent i una altra a València, quan el detingut va intentar pujar a un vehicle que havia estat robat a punta de pistola recentment.

Segons les investigacions realitzades, els detinguts estan presumptament involucrats en un total de nou delictes de robatori amb violència a les gasolineres que accepten en diferents localitats de la província de València com a president, Picassent, Alberic, Museros, Torrent o Benetússer, entre d’altres.

De la mateixa manera, els detinguts estan implicats en el segrest de cinc vehicles, que van ser utilitzats als asalts i que s’han recuperat. Les investigacions continuen obertes per aconseguir el ple aclariment dels fets, per si pogueren haver-hi altres fets similars comessos pels detinguts.

L’alcalde d’Alberic intenta un altre govern en minoria amb regidors de l’oposició

Viernes, 2 de Diciembre de 2011

Sala es reunix amb edils d’EU, PSPV i el grup independent, però no té majoria estable sense CVa
Levante EMV - P. F. ALBERIC
A penes 24 hores després de firmar la destitució de tot el seu equip de govern i quedar-se només al capdavant de l’ajuntament, l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, es va assentar a negociar ahir amb els grups de l’oposició en busca de suports per a conformar un altre govern que està condemnat a seguir en minoria. L’absència de Coalició Valenciana -el portaveu municipal assegura que no va ser convocat- impedix qualsevol majoria estable ja que, amb quatre regidors, és el grup majoritari en l’oposició i està molt més prop dels sis edils del PP destituïts que de Sala. “És evident que jo només no podré portar l’ajuntament. He de parlar amb la resta de grups per a buscar la seua implicació perquè l’obligació que tenim tots és que el poble vaja avant i no hi ha un únic culpable, hi ha molts culpables”, va comentar l’alcalde.
Sala va assegurar haver seguit les directrius del partit al retirar les delegacions als altres sis regidors del PP i va dir sentir-se protegit per la direcció comarcal i provincial del PP després d’admetre que “s’havia arribat a una situació insostenible per a la governabilitat”. Sobre la impossibilitat de configurar una majoria estable, donat l’enfrontament que manté amb el portaveu de CVa, Javier Cervelló -en el millor dels casos, IXA-EU, el PSOE i AIA sumarien sis regidors en una corporació de 17-, l’alcalde va assenyalar que “cada un haurà d’assumir les seues responsabilitats quan decidisca el que haja de decidir”. L’alcalde va assegurar que no s’ha marcat cap termini per a demanar suports, encara que va admetre que pretén agilitzar la negociació. Preguntat si es plantejaria dimitir si no trobara eixe respatler, Sala va assenyalar que desconeix què pot passar si es donara eixe supòsit.

També pots trobar la notícia a Las Provincias - La Vanguardia