Archivo de Octubre de 2011

CVa denunciarà l’alcalde d’Alberic per corrupció urbanística

Domingo, 30 de Octubre de 2011

Cervelló ratifica la seua acusació contra Faustino Sala i li culpa de “temes grossos i molt seriosos”

TERESA JUAN-MOMPÓ ALZIRA - Levante EMV
Lluny d’acovardar-se, el líder de Coalició Valenciana (CVa) a Alberic, Javier Cervelló, contraataca. Dijous passat, deia de l’alcalde Faustino Sala que “el seu manto natural és el de la corrupció” i qualificava els seus companys Rafael Soler i Blas Albarracín de “traïdors” per “voler carregar-se’l” a les seues esquenes, després de desvelar que ambdós li havien oferit, abans de la investidura, apartar-lo de la llista si CVa garantia al PP estabilitat.
Estes declaracions van portar el divendres a l’alcalde Faustino Sala, a presentar una denúncia per un presumpte delicte d’injúries amb publicitat contra Cervelló, per considerar que les seues paraules “resulten injurioses i vexatòries, excedixen els límits de la dialèctica política i traspassen la barrera de l’admissible”.
No obstant això, Cervelló es ratifica en les seues acusacions: “Jo quan dic quelcom, sé per què ho dic. Demostraré eixe manto de corrupció a què faig referència, evidentment”. I anuncia: “Tenim la documentació pertinent per a demostrar les meues paraules”. Encara que diu que ell ara va a defendre’s de la denúncia de Sala, prosseguix: “Matarem mosques a canonades”. “Vaig preparat perquè hi haja responsabilitats i anem a utilitzar-ho en la nostra defensa. Hi ha temes grossos i molt seriosos, anirem recopilant-los i jo els presentaré”.

Loteria anticorrupció
“Quan li ensenye al fiscal el que tinc, em tocarà denunciar”, diu i amenaça: “Els fonaments de l’ajuntament es van a trontollar”. Per a costejar este procés, té previst “fer loteria anticorrupció”. “Li mostraré al poble quina és la documentació i faré, si és necessari, loteria perquè m’ajuden en la defensa i l’atac”. Cervelló considera que CVa deu “descobrir què ha passat en l’Ajuntament d’Alberic, que després de vendre Els Rosers per 5 milions d’euros, deu 6″. Així, Cervelló anuncia que presentarà una denúncia per presumptes delictes de “corrupció urbanística”.

Veïns d’Alberic increpen l’alcalde popular en el ple

Sábado, 15 de Octubre de 2011

El malestar per la divisió en el PP i les crítiques a Faustino Sala es fan patents en la sessió, on no es va tractar el tema del sou
CR Alberic - Levante EMV
La tensió dins del PP d’Alberic s’ha traspassat als veïns, que viuen amb malestar la situació en el govern municipal. En l’últim ple celebrat en el municipi els veïns van increpar l’alcalde Faustino Sala que des que va començar la legislatura està sent molt criticat per part de l’oposició però també dels seus propis companys de partit.
Una dels principals motius de les crítiques ha sigut el tema del sou per dedicació exclusiva que ha sigut rebutjat en diverses ocasions per ser considerat molt elevat i que es rumorejava que en esta sessió el primer edil tornaria a intentar aconseguir la seua atribució però finalment no es va portar este punt a l’orde del dia.
No obstant això, Sala no es va lliurar de duríssimes critiques per part dels membres de la Corporació. El portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, va qualificar en diverses ocasions a l’alcalde de «frau polític» i li va responsabilitzar de la situació de crisi actual del municipi. I és que en el ple es va tractar l’aprovació de factures fora de pressupost de quasi 300.000 euros que s’unixen al milió d’euros que ja es va pagar al març.
El que també va ser molt crític amb el màxim responsable municipal va ser Emilio Salmerón, d’Agrupació Independent d’Alberic, qui el va acusar d’estar defraudant a Hisenda durant els últims anys a l’estar donant classes de repàs sense cap tipus de control fiscal, a més de ser director de col·legi, encarregat de menjador i alcalde.
Este és un altre dels principals punts conflictius entre els edils i l’alcalde. Ja en la passada legislatura, els seus companys de partit van acusar a Sala de falta de dedicació a l’exercir diverses funcions a més de la pròpia en l’Ajuntament. La seua designació com a candidat a l’alcaldia va provocar la dimissió en bloc de la junta directiva local. Després d’això es va compondre una nova llista electoral però només unes setmanes després d’arribar al govern les desavinences per este tema han tornat amb més força fins al punt de necessitar una gestora que medie entre els components del PP, que han arribat a no dirigir-se la paraula.
En la sessió plenària, els propis companys de Sala van arribar a realitzar diverses preguntes en què es mostrava el malestar davant de la passivitat del primer edil. Els contraris a l’alcalde van llegir un comunicat que va ser acompanyat d’una ovació per part dels assistents que van mostrar les seues desavinences amb la gestió de Faustino Sala en el torn de Precs i preguntes.
Faustino Sala

Alberic porta al ple 27.000 euros en factures que no assumix cap edil.

Viernes, 14 de Octubre de 2011

L’ajuntament suma 300.000 euros de despeses fora del pressupost al milió pagat al març
P. F. ALZIRA - Levante EMV
L’Ajuntament d’Alberic ha estirat més el braç que la mànega en els últims anys, si es jutja pel volum de factures impagades que s’acumulaven en els calaixos. Si l’anterior corporació ja va aprovar fa escassament set mesos amb l’únic vot a favor del PP un reconeixement extrajudicial de crèdits per a abonar més d’un milió d’euros de gastos compromesos sense consignació pressupostària durant els anys 2008, 2009 i 2010, el nou ajuntament, en el que també governa el PP, havia de pronunciar-se anit en el ple sobre un segon lot de 152 factures dels anys 2009 i 2010 incloses en un nou expedient de reconeixement extrajudicial per a poder liquidar els proveïdors altres 290.000 euros gastats al marge del pressupost. Es dóna la circumstància que, a pesar que l’interventor municipal alerta en el seu informe de la conveniència d’assumir les factures per a evitar el pagament d’interessos de demora i inclús els costos d’una successió de contenciosos per a reclamar estes quantitats, l’expedient arriba al ple amb un dictamen desfavorable de la comissió informativa en què no va obtindre cap vot a favor. Ni tan sols el de l’alcalde, Faustino Sala, que firmava la proposta i que ja ocupava el càrrec durant bona part del període a què pertanyen les factures. Sala es va abstindre junt amb els edils del PP, mentres que l’oposició va votar en contra.
Al marge del procediment irregular que suposa comprometre gastos sense consignació pressupostària, com l’interventor s’encarrega de subratllar en el seu informe, hi ha a més setze factures que sumen un import total de 27.902 euros que no han sigut conformades per cap regidor i només presenten la firma del treballador de l’ajuntament que acredita la prestació d’un servici o l’entrega del subministrament, un sistema de control que tampoc es complix en una de les factures, segons detalla el tècnic. L’informe de l’interventor detalla que aplicar al pressupost de 2011 obligacions d’exercicis anteriors suposa incomplir el denominat “principi d’anualitat pressupostària” o que, a més, es tracta de gastos realitzats sense consignació “la qual cosa ha de ser informat desfavorablement”.

La gestora del PP ordena els seus edils que accepten d’una vegada el sou de l’alcalde d’Alberic

Viernes, 14 de Octubre de 2011

Remet una carta als crítics perquè aproven pagar al seu company 43.000 euros anuals, 7.000 menys del que pretenia cobrar el primer edil
P. F. ALZIRA - Levante EMV
­L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, realitzarà un tercer intent per a assignar-se un sou municipal i dedicar-se de ple a l’ajuntament. Així es desprén de l’orde que, per escrit, ha traslladat el president de la gestora que dirigix l’agrupació local del PP, Blai Albarracín, als sis regidors crítics a través d’una carta en què els insta a aprovar la dedicació exclusiva de l’alcalde en el moment en què la torne a elevar al ple, segons ha pogut saber Levante-EMV.
Sala hauria acceptat una nova rebaixa en les seues retribucions ja que l’escrit d’Albarracín parla d’un salari pròxim als 43.000 euros, més ajustat a la taula orientativa que va elaborar la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) basant-se en la grandària de cada localitat. L’Ajuntament d’Alberic celebra hui el primer ple després de la missiva del president de la gestora als edils crítics. Sala no ha inclòs l’assumpte en l’orde del dia i si bé podria traure la proposta de dedicació exclusiva per via d’urgència, algunes fonts van assenyalar que és poc probable.
Ja siga en el ple de hui o en el pròxim, un hipotètic incompliment d’esta orde per part dels edils crítics serviria la gestora per a carregar-se d’arguments davant de la direcció comarcal i provincial del PP, per la qual cosa la carta d’Albarrasí representa un autèntic ultimàtum de cara a la resolució de la crisi interna.
Cal recordar que els regidors enfrontats a l’alcalde d’Alberic van manifestar públicament que no reconeixien una gestora «imposada» que, a més, consideraven procliu a Sala i que l’única solució a la crisi del grup municipal passava per la dimissió de l’alcalde, que es troba quasi aïllat al capdavant de l’ajuntament. El portaveu del grup, Toño Carratalá, també va deixar clar a mitjan setembre, en declaracions a Levante-EMV, que mentre Faustino Sala no es posara d’acord amb els edils que formen el govern municipal «no hi ha sou possible». Carratalá va eludir ahir qualsevol comentari al ser consultat sobre la carta d’Albarracin, mentres que el president de la gestora no va atendre la crida d’este periòdic.
Si Sala torna a portar a ple la proposta per a alliberar-se serà el tercer intent en el que va de legislatura, a penes cinc mesos. El primer va ser rebutjat per l’oposició, que va valorar com abusiva l’assignació bruta anual de 50.722 euros que plantejava l’alcalde en la seua proposta de dedicació exclusiva.
Si bé en aquell moment la fractura en el PP estava ja oberta i els propis regidors van manifestar a l’alcalde en privat el seu malestar amb el salari proposat, com han confirmat amb el temps, l’enfrontament intern no va arribar a transcendir ja que l’oposició va imposar la seua majoria i va rebutjar el salari de Sala.
Més evident va ser la soledat de l’alcalde quan, a finals de juliol, i en un intent d’alliberar-se per a poder aclarir el seu futur en el col·legi en què exercia com a director, va plantejar formalment una segona proposta d’alliberament amb un sou de 47.000 euros que va ser rebutjada pels 16 membres que, junt amb ell, formen la corporació municipal. Encara que el vot del PP tampoc era decisiu, els seus companys de grup van voler fer visible la divisió existent en el grup municipal i es van alinear amb l’oposició, amb la que inclús han negociat una moció de censura que finalment pareix haver-se refredat.

El PP d’Alberic denunciarà a l’anterior executiva si no li entrega els diners del partit

Viernes, 7 de Octubre de 2011

L’expresidenta assegura que el benefici de la loteria seguix en el banc, ” però no li’l donaré a una persona física “
Levante-EMV P. F. ALZIRA
Amb la crisi del grup municipal encara sense resoldre, a la comissió gestora que dirigix el PP d’Alberic des de fa a penes quinze dies se li ha obert un nou front amb dirigents de l’executiva que va dimitir al març després d’obtindre una negativa com a resposta al seu primer requeriment perquè li traspassara tota la documentació del partit i, en particular, els fons existents en un compte bancari generats per la venda de loteria.
El president de la gestora, Blai Albarracín, que va reclamar eixos diners a l’anterior presidenta, Isabel Beta, va assenyalar ahir que seguix a l’espera d’una resposta i que si esta no es produïx en els pròxims dies -va dir que esperarà fins a final de setmana- informarà el partit perquè actue tant des del punt de vista polític amb mesures disciplinàries com al penal. Albarracín va defendre ahir que la seua advertència no és una amenaça, sinó una petició “lògica” ja que la gestora és la que actualment ostenta la representació del PP i eixos diners -no hi ha transcendit de quina quantitat es tracta- es va traure amb la loteria del partit. El president de la gestora va argumentar que ha preferit esperar uns dies perquè el problema se solucione de la millor forma possible i va comentar que si haguera actuat amb mala fe ja haguera acudit als advocats del partit.
Isabel Beta va assegurar que no es nega a entregar eixos diners al partit, però va dir que el que no pot fer és “donar-li’ls a una persona física” ja que considera que en el futur podria tindre problemes, i va comentar que farà el que li indiquen els seus assessors. L’expresidenta local del PP va assenyalar que ningú ha tocat els diners que es va ingressar en un compte obert per cinc integrants de l’anterior executiva a nom d’una associació sense ànim de lucre.