Veïns d’Alberic increpen l’alcalde popular en el ple

El malestar per la divisió en el PP i les crítiques a Faustino Sala es fan patents en la sessió, on no es va tractar el tema del sou
CR Alberic - Levante EMV
La tensió dins del PP d’Alberic s’ha traspassat als veïns, que viuen amb malestar la situació en el govern municipal. En l’últim ple celebrat en el municipi els veïns van increpar l’alcalde Faustino Sala que des que va començar la legislatura està sent molt criticat per part de l’oposició però també dels seus propis companys de partit.
Una dels principals motius de les crítiques ha sigut el tema del sou per dedicació exclusiva que ha sigut rebutjat en diverses ocasions per ser considerat molt elevat i que es rumorejava que en esta sessió el primer edil tornaria a intentar aconseguir la seua atribució però finalment no es va portar este punt a l’orde del dia.
No obstant això, Sala no es va lliurar de duríssimes critiques per part dels membres de la Corporació. El portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, va qualificar en diverses ocasions a l’alcalde de «frau polític» i li va responsabilitzar de la situació de crisi actual del municipi. I és que en el ple es va tractar l’aprovació de factures fora de pressupost de quasi 300.000 euros que s’unixen al milió d’euros que ja es va pagar al març.
El que també va ser molt crític amb el màxim responsable municipal va ser Emilio Salmerón, d’Agrupació Independent d’Alberic, qui el va acusar d’estar defraudant a Hisenda durant els últims anys a l’estar donant classes de repàs sense cap tipus de control fiscal, a més de ser director de col·legi, encarregat de menjador i alcalde.
Este és un altre dels principals punts conflictius entre els edils i l’alcalde. Ja en la passada legislatura, els seus companys de partit van acusar a Sala de falta de dedicació a l’exercir diverses funcions a més de la pròpia en l’Ajuntament. La seua designació com a candidat a l’alcaldia va provocar la dimissió en bloc de la junta directiva local. Després d’això es va compondre una nova llista electoral però només unes setmanes després d’arribar al govern les desavinences per este tema han tornat amb més força fins al punt de necessitar una gestora que medie entre els components del PP, que han arribat a no dirigir-se la paraula.
En la sessió plenària, els propis companys de Sala van arribar a realitzar diverses preguntes en què es mostrava el malestar davant de la passivitat del primer edil. Els contraris a l’alcalde van llegir un comunicat que va ser acompanyat d’una ovació per part dels assistents que van mostrar les seues desavinences amb la gestió de Faustino Sala en el torn de Precs i preguntes.
Faustino Sala

Los comentarios están cerrados