La gestora del PP ordena els seus edils que accepten d’una vegada el sou de l’alcalde d’Alberic

Remet una carta als crítics perquè aproven pagar al seu company 43.000 euros anuals, 7.000 menys del que pretenia cobrar el primer edil
P. F. ALZIRA - Levante EMV
­L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, realitzarà un tercer intent per a assignar-se un sou municipal i dedicar-se de ple a l’ajuntament. Així es desprén de l’orde que, per escrit, ha traslladat el president de la gestora que dirigix l’agrupació local del PP, Blai Albarracín, als sis regidors crítics a través d’una carta en què els insta a aprovar la dedicació exclusiva de l’alcalde en el moment en què la torne a elevar al ple, segons ha pogut saber Levante-EMV.
Sala hauria acceptat una nova rebaixa en les seues retribucions ja que l’escrit d’Albarracín parla d’un salari pròxim als 43.000 euros, més ajustat a la taula orientativa que va elaborar la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) basant-se en la grandària de cada localitat. L’Ajuntament d’Alberic celebra hui el primer ple després de la missiva del president de la gestora als edils crítics. Sala no ha inclòs l’assumpte en l’orde del dia i si bé podria traure la proposta de dedicació exclusiva per via d’urgència, algunes fonts van assenyalar que és poc probable.
Ja siga en el ple de hui o en el pròxim, un hipotètic incompliment d’esta orde per part dels edils crítics serviria la gestora per a carregar-se d’arguments davant de la direcció comarcal i provincial del PP, per la qual cosa la carta d’Albarrasí representa un autèntic ultimàtum de cara a la resolució de la crisi interna.
Cal recordar que els regidors enfrontats a l’alcalde d’Alberic van manifestar públicament que no reconeixien una gestora «imposada» que, a més, consideraven procliu a Sala i que l’única solució a la crisi del grup municipal passava per la dimissió de l’alcalde, que es troba quasi aïllat al capdavant de l’ajuntament. El portaveu del grup, Toño Carratalá, també va deixar clar a mitjan setembre, en declaracions a Levante-EMV, que mentre Faustino Sala no es posara d’acord amb els edils que formen el govern municipal «no hi ha sou possible». Carratalá va eludir ahir qualsevol comentari al ser consultat sobre la carta d’Albarracin, mentres que el president de la gestora no va atendre la crida d’este periòdic.
Si Sala torna a portar a ple la proposta per a alliberar-se serà el tercer intent en el que va de legislatura, a penes cinc mesos. El primer va ser rebutjat per l’oposició, que va valorar com abusiva l’assignació bruta anual de 50.722 euros que plantejava l’alcalde en la seua proposta de dedicació exclusiva.
Si bé en aquell moment la fractura en el PP estava ja oberta i els propis regidors van manifestar a l’alcalde en privat el seu malestar amb el salari proposat, com han confirmat amb el temps, l’enfrontament intern no va arribar a transcendir ja que l’oposició va imposar la seua majoria i va rebutjar el salari de Sala.
Més evident va ser la soledat de l’alcalde quan, a finals de juliol, i en un intent d’alliberar-se per a poder aclarir el seu futur en el col·legi en què exercia com a director, va plantejar formalment una segona proposta d’alliberament amb un sou de 47.000 euros que va ser rebutjada pels 16 membres que, junt amb ell, formen la corporació municipal. Encara que el vot del PP tampoc era decisiu, els seus companys de grup van voler fer visible la divisió existent en el grup municipal i es van alinear amb l’oposició, amb la que inclús han negociat una moció de censura que finalment pareix haver-se refredat.

Los comentarios están cerrados