Archivo de Septiembre de 2011

L’alcalde d’Alberic deixa la direcció del col·legi davant de la falta de suport dels mestres

Martes, 20 de Septiembre de 2011

Els seus companys amenaçaven d’abandonar l’equip directiu si tractava de compatibilitzar els càrrecs
P. F. ALZIRA - Levante EMV
L’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, va tancar ahir un dels fronts que manté oberts amb l’anunci de la seua dimissió com a director del col·legi públic en què treballa. Igual que ha succeït en l’ajuntament, on la crisi que viu el PP li ha deixat aïllat i amb els seus sis companys de grup en contra, Sala també corria el risc de quedar-se només en el col·legi. L’experiència del curs passat en què va compatibilitzar l’alcaldia amb la direcció del centre ja va generar malestar entre els seus companys, que inclús li van expressar a finals de juny la seua negativa a participar en l’equip directiu del centre si es mantenia esta situació.
Res ha canviat amb l’inici del nou curs, a pesar dels diferents terminis que Sala ha anat donant per a donar una resposta en el col·legi. Segons pareix, contemplava inclús la possibilitat que una moció de censura li fera abandonar l’alcaldia la setmana passada, però la paciència dels seus companys es va acabar al comprovar que res d’això succeïa en el ple del dijous i l’endemà li van donar un ultimàtum perquè prenguera una decisió, amb l’amenaça de dimissió de tot l’equip directiu i l’advertència que cap company estava disposat a cobrir les seues absències.
La resposta de Sala va arribar ahir amb l’anunci de la seua dimissió com a director -seguirà com a mestre- que, segons pareix, no es farà efectiva fins a la designació del substitut.
La seua renúncia com a director del col·legi és conseqüència directa de la situació que Faustino Sala viu en l’ajuntament, ja que no ha pogut tirar endavant la dedicació exclusiva que li haguera permés dedicar-se de ple a la gestió municipal.

Tanca per falta d’usuaris la piscina d’Alberic

Lunes, 19 de Septiembre de 2011

L’empresa que gestiona les instal·lacions no obri després de l’estiu i demana rescindir el contracte al·legant un dèficit de 250.000 euros en cinc anys

P. F. ALZIRA - Levante EMV
La piscina coberta d’Alberic no ha obert les seues portes després de l’estiu i hi ha un risc elevat de que no torne a fer-ho, almenys, a curt termini. L’empresa que té adjudicada la gestió d’estes instal·lacions fins a l’any 2015 ha sol·licitat a l’ajuntament la rescissió del contracte al·legant que en els primers cinc anys de funcionament ha acumulat un dèficit de 250.000 euros.

El govern municipal ha contactat amb altres quatre empreses del sector perquè estudien la possibilitat de fer-se càrrec de les instal·lacions i evitar un pleit amb l’actual adjudicatari que pot prolongar-se durant anys encara que, segons el regidor d’Esports, Bernat Hervàs, totes reclamen que l’ajuntament assumisca la despesa energètica del complex, la qual cosa suposa un desembossament anual de 40.000 euros, un requisit que considera inviable en l’actual conjuntura. Cal assenyalar que l’ajuntament ja va suprimir fa uns anys el cànon inicial de 9.000 euros anuals que havia de pagar l’empresa adjudicatària de la piscina coberta i, segons ha comentat l’edil, també ha duplicat la subvenció a la piscina pels programes que oferix per a determinats col·lectius que, segons va dir, s’eleva a uns 20.000 euros. L’empresa havia d’obrir les seues portes esta setmana després de la parada estival encara que no ha représ l’activitat.

Un dèficit “brutal”
Bernat Hervás va detallar els problemes que travessa la piscina coberta d’Alberic arran d’una pregunta formulada pel portaveu d’EU-IXA, Miquel Pallarés, en el ple celebrat el dijous.
El regidor d’Esports va confirmar que l’empresa adjudicatària no vol continuar amb l’explotació de la piscina i s’ha negat a obrir al setembre al·legant que arrossega un dèficit “brutal” -l’ajuntament qüestiona les xifres exposades per esta societat- i que, davant d’esta situació, al consistori se li plantegen diverses alternatives que passen bé per denunciar a l’empresa per incompliment de contracte i anar a un juí que podria demorar molt més temps la reobertura de les instal·lacions o arribar a un acord per a rescatar la concessió i cedir-la a una altra empresa, una solució que es considera molt més ràpida.

Estudis de viabilitatL’edilva detallar que en estos moments quatre societats estudien la viabilitat de la piscina, si bé va admetre que ” desgraciadamentés molt roïna “i, va comentar que les empreses advoquen perquè tot el gasto energètic siga assumit per l’ajuntament ja que, segons va dir, ” partixende la base que en totes les poblacions de menys de 30.000 habitants les piscines són deficitàries ”
.L’edil va indicar que, a causa de la situació econòmica l’ajuntamentno es pot fer càrrec de la piscina i tampoc disposa dels diners per a pagar els gastos de llum, gasoil i aigua, que ascendixen a 40.000 euros anuals, i va mostrar la seua esperança en què alguna d’estes empreses accepte assumir la gestió. Amb tot, Hervàs va reconéixer en el ple que el govern municipal desconeix quan es podrà reobrir la piscina. Segons va dir, s’estan pagant les conseqüències de “cinc anys de molt mala gestió” en la piscina. D’altra banda, va comentar que en les negociacions mantingudes l’empresa adjudicatària s’ha compromés a abonar els dos mesos que deu als treballadors.
Després del ple, Bernat Hervàs va admetre a Levante-EMV que hi ha el risc que la piscina es quede tancada si no assumix cap empresa la seua gestió i va mostrar els seus dubtes sobre el dèficit argumentat per l’empresa, que havia sol·licitat a l’ajuntament que restablira l’equilibri pressupostari de la contracta, ja que, segons va dir, “inclou inclús el benefici que ells pensaven obtindre”.

“En pobles de menys de 30.000 habitants la piscina és deficitària”
El regidor d’Esports es va mostrar contundent a l’assenyalar que, pels contactes mantinguts amb empreses especialitzades en la gestió de piscines cobertes, “en totes les poblacions de menys de 30.000 habitants les piscines són deficitàries” i va comentar que les empreses pretenen que l’ajuntament assumisca els gastos d’energia que genera el complex, que són molt elevats, per a assegurar-se un benefici.
En els últims anys molts ajuntaments han apostat per la construcció de piscines cobertes sense tindre en compte els elevats gastos que comporta el seu manteniment. En la comarca de la Ribera, les empreses gestores han realitzat agressives campanyes de descomptes per a captar abonats en municipis veïns i tractar de reduir costos. Cal assenyalar que en algunes comunitats autònomes la normativa tracta d’impedir que pobles amb menys 15.000 habitants promoguen este tipus d’infraestructures ja que no són rendibles i advoca per mancomunar el servici.

El PP de la Ribera rebutja la dimisió de l’Alcalde d’Alberic que exigeixen els seus edils.

Sábado, 17 de Septiembre de 2011

Soler anuncia que la gestora local es constituirà la propera setmana i tindrà que resoldre la crisi.

P. F. ALZIRA - Levante EMV
El president comarcal del PP, Rafael Soler, va defendre ahir que no hi ha cap raó de pes perquè l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, haja de presentar la dimissió i, després d’anunciar que la setmana que ve es constituirà la gestora que regirà l’agrupació local després de la renúncia de l’anterior executiva, va assenyalar que a partir d’eixe moment “l’alcalde no estarà sol ni en l’ajuntament ni fora d’ell”. Soler eixia així al pas de les declaracions del portaveu del grup popular, Toño Carratalá, que protegit pels altres cinc regidors del grup va demanar el dimecres la dimissió de Sala com a forma de solucionar la crisi que viu el grup municipal.
Rafael Soler va assenyalar que ningú està legitimat per a demanar la dimissió d’un alcalde triat pel poble que, segons va dir, “ni ha robat, ni ha estafat ni ha fet res immoral”, i va atribuir la crisi que viu el grup municipal a un tema personal. “Es tracta de llevar a un per a posar a un altre que no ha sigut triat pel poble d’Alberic”, va incidir el president comarcal, que va instar els edils a “respectar la voluntat del poble”.
Soler considera que “al final imperarà el sentit comú” com, segons va dir, estan entenent alguns grups polítics i no es produirà el relleu de Sala i va assenyalar que si finalment una moció de censura destituïx l’actual alcalde serà perquè alguns regidors prenen eixa decisió “no perquè ho haja volgut el PP”.
El dirigent popular va definir a Sala com una persona seriosa i honrada i va defendre que, a pesar de la situació que viu el grup municipal, s’està treballant en l’ajuntament i no s’ha deixat d’atendre a ningú. “Una altra cosa seria que es perjudique els interessos municipals, però això no s’ha produït ni es produirà”, va agregar.
La direcció del PP deixarà en mans de la gestora que es constituirà per a cobrir el buit de poder que viu el partit a Alberic després de la dimissió de l’anterior executiva -que s’oposava a la designació de Sala com a candidat- la resolució de la crisi. Cal recordar que l’alcalde a penes es relaciona amb els altres sis regidors del PP, que han demanat la seua dimissió i que no descarten recolzar una moció de censura si Sala s’enroca.

Junta de govern dos mesos i mig després
Seguixen davall les mateixes sigles, però no hi ha relació entre l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, i els altres sis regidors del PP de l’equip de govern. Ni despatxen, ni quasi es parlen. De fet, des que es va constituir la junta de govern, Sala únicament ha convocat dos reunions en un termini de quasi tres mesos, a pesar que el ple va fixar una periodicitat setmanal. L’última, ahir, abans del ple, de caràcter extraordinari. Després de la sessió formal de constitució de la junta de govern el passat mes de juny, l’alcalde va citar els membres d’este òrgan col·legiat per a una primera reunió a finals d’eixe mes i mai més s’havia tornat a reunir.

“Fem el ridícul; l’eixida a la crisi del PP d’Alberic passa per la dimissió del nostre alcalde”

Jueves, 15 de Septiembre de 2011

PASCUAL FANDOS ALBERIC - Levante EMV
Tinent d’alcalde i portaveu municipal del PP a Alberic. Abrigat pels altres cinc regidors del PP que s’han desmarcat de l’alcalde, el portaveu del grup parla per primera vegada obertament de la crisi que viu el govern local amb un alcalde aïllat. Desvetlla que el distanciament amb Faustino Sala va començar abans de la campanya i l’acusa de falta de dedicació, de no complir els compromisos i de passivitat per a afrontar els problemes de l’ajuntament.
Què ha canviat perquè vosté haja passat de presentar a Sala com el millor candidat fa a penes uns mesos a ni tan sols parlar-se amb ell?
No coneixíem esta persona. Nosaltres confiem en un projecte que seguix viu, i eixe és el motiu pel qual aguantem, perquè continuem creient en el projecte a pesar de l’error que podem haver comés. Esta persona va adquirir un compromís que no ha mantingut i ens ha mentit. Ens ha mentit des de la roda de premsa que vam oferir el 30 de març en què es comprometia a deixar el col·legi i després ens assabentem de que era fals, que no se l’havia deixat.
Quin tipus de compromís incomplix perquè la divisió es produïsca inclús abans de la campanya electoral?
El primer compromís era el màxim sacrifici per part de tots. Si tots diem que ens sacrifiquem, perquè ho fem, i si hem de deixar de costat nostres quefers professionals pel projecte, això significa deixar-ho, és a dir, deixar l’escola, el repàs, deixar-ho tot per a impulsar el projecte i ell no ho ha fet, és “vox populi”. Tots ho hem fet, per què el nostre cap de llista no?
Per tant, el salari de quasi 51.000 euros que va proposar en un primer moment no és el motiu principal de la crisis?
Es un dels principals problemes, creiem que és una falta de respecte per a la resta de la població amb la situació que vivim i la desocupació que hi ha en el poble. Presentar eixe salari que està molt per damunt de les baremacions de la FVMP és una autèntica barbaritat i més sense consensuar-ho.
Al seu parer, l’eixida a esta crisi passa per…
La dimissió de l’alcalde i per fer un govern del màxim consens i el més fort possible, deixant de costat qualsevol finalitat política i pensant només en el poble. L’ajuntament travessa una situació molt complicada i cal intentar estar tots units.
Vostés. han participat en les negociacions per a formar un govern alternatiu. És viable una coalició que agrupe a cinc grups polítics diferents?
Mes que viable és possible, sempre que tots estiguen disposats a fer sacrificis i a treballar.
Estan disposats a recolzar una moció de censura a Sala?
Es complicat, perquè anar contra el nostre partit és molt dur. Seria l’última opció, però per tal de donar governabilitat al poble i traure del pou a este ajuntament arribarem fins on faça falta.
Si tan roïnes són les relacions, no s’han plantejat dimitir?
Per els nostres caps ha passat de tot, però penses en la gent que ha confiat en tu i sents que t’has de quedar per a no defraudar-los. Mentre ens mantinguem els sis units i creguem que estem fent coses bones per al poble i que estem fent el més just, no dimitirem.
Amb tot el que s’ha parlat de moció de censura en els últims mesos i la divisió que viu el PP, no tem que l’oposició puga arribar a un acord i la presente en solitari?
Seria molt trist que el PP arribara a perdre l’alcaldia per una falta de comunicació en l’equip de govern o perquè una persona es davant a la resta. Tenim molt bona sintonia amb tots els grups, però som conscients que eixa situació està ací. I tot açò té una data de caducitat, perquè l’oposició, amb el compromís que té amb el poble, no aguantarà eternament esta situació. Considerem que estem fent el ridícul, Alberic es mereix una altra cosa.
Esperen un poc més del PP?
Esperem que el partit reaccione, si no, nosaltres haurem d’eixir d’ací i farem el que faça falta. Si la solució passa per una moció de censura, haurem de fer-la, però el poble no es mereix açò. La gent no s’explica el que passa, i el que passa és que hi ha un grup de persones que no accepten ser titelles, no accepten ser instruments.

La resistència del PSOE impedix destituir l’alcalde d’Alberic a pesar d’abandonar-lo els seus edils

Domingo, 11 de Septiembre de 2011

Els regidors del PP, CVa, AIA i els socialistes mantenen reunions i subscriuen un document per a consensuar una eixida a la crisi municipal

Levante EMV - CARLOS ALÓS ALZIRA La convulsa situació política que viu l’Ajuntament d’Alberic podria reconduir-se o complicar-se més encara en els pròxims dies. Els representants de tots els partits han mantingut contactes amb l’arribada del mes de setembre per a donar eixida a una crisi que manté un govern paralitzat amb l’alcalde, Faustino Sala, qüestionat per tot l’espectre polític inclòs els sis regidors del seu propi partit.
Després de la parada d’agost, els contactes entre els partits s’han accelerat en els últims dies. de les trobades ha eixit inclús un document, que no és encara una moció de censura, segons apunten unes quantes fonts, però que camina en eixa direcció. En eixe text els firmants mostren la seua intenció de prosseguir les negociacions inclús encara que es produïsca la dimissió de l’alcalde, encara que Sala va assegurar que no abandonarà l’alcaldia de forma voluntària.
No obstant això, la major resistència per a accelerar la moció de censura que podrien impulsar els quatre edils de Coalició Valenciana, els tres d’EU, els dos del PSPV i l’edil de l’Agrupació independent d’Alberic (AIA) i inclús el Partit Popular, part de les files socialistes, especialment del cap de llista, Rosario Lázaro, el qual anit no va acudir a la reunió clau, que va ser desconvocada ja que la moció de censura requerix de la participació de tots els partits. Les reticències les abona amb la seua indefinició la mateixa Lázaro, el qual preguntada ahir per este diari va evitar realitzar cap comentari encara que va arribar a assenyalar que no té “les coses clares” i es va negar a respondre a la pregunta directa sobre si recolzaria una moció de censura. El seu company de partit, l’edil Juan Luis Merino també va evitar realitzar qualsevol declaració, encara que unes quantes fonts apunten que és més procliu a recolzar la moció de censura.
Per a la setmana que ve està prevista una sessió plenària ordinària i inclús algunes veus apuntaven durant la setmana que s’anava a presentar en esta sessió la moció de censura, encara que la veritat és que la pressa de temps descarta que estiga llesta per a eixa data ja que la llei preveu que es presente almenys amb deu dies d’antelació al seu debat. La moció requerix del menys 15 vots per a eixir avant perquè la llei antitransfuguisme impedix que es comptabilitzen tots els vots del PP, sis, i arreplega que únicament se sumixen un terç, és a dir dos. A més, per cada vot popular és necessari un altre de l’oposició, la qual cosa eleva, segons interpretacions, a 12 o 15 els vots necessaris, encara que en ambdós casos es requerix la participació de tots els partits de l’oposició. Coalició Valenciana, EU i AIA no amaguen que recolzen la moció enfront de la indefinició dels socialistes, que ahir no van acudir a la reunió.
L’anteriorcandidata socialista ja va apuntalar l’alcaldia del PP

La que va ser candidata del PSPV en 2007 a l’alcaldia d’Alberic Desaniré , García, que va acabar en el grup de no adscrits després de rebre competències de Govern de l’anterior alcalde del PP, Enrique Vaig arrapar, i una assignació econòmica per la seua dedicació a l’ajuntament, ja va apuntalar en 2007 una alcaldia que des del principi del mandat se sostenia amb agulles de cap fins que el PP va forçar l’eixida de Vaig arrapar en la tardor de 2009. L’exregidor socialista va donar al Partit Popular el vot que necessitava per a garantir-se la majoria absoluta i es va incorporar a l’equip de govern amb un sou de 20.000 euros anuals per una dedicació parcial.