La resistència del PSOE impedix destituir l’alcalde d’Alberic a pesar d’abandonar-lo els seus edils

Els regidors del PP, CVa, AIA i els socialistes mantenen reunions i subscriuen un document per a consensuar una eixida a la crisi municipal

Levante EMV - CARLOS ALÓS ALZIRA La convulsa situació política que viu l’Ajuntament d’Alberic podria reconduir-se o complicar-se més encara en els pròxims dies. Els representants de tots els partits han mantingut contactes amb l’arribada del mes de setembre per a donar eixida a una crisi que manté un govern paralitzat amb l’alcalde, Faustino Sala, qüestionat per tot l’espectre polític inclòs els sis regidors del seu propi partit.
Després de la parada d’agost, els contactes entre els partits s’han accelerat en els últims dies. de les trobades ha eixit inclús un document, que no és encara una moció de censura, segons apunten unes quantes fonts, però que camina en eixa direcció. En eixe text els firmants mostren la seua intenció de prosseguir les negociacions inclús encara que es produïsca la dimissió de l’alcalde, encara que Sala va assegurar que no abandonarà l’alcaldia de forma voluntària.
No obstant això, la major resistència per a accelerar la moció de censura que podrien impulsar els quatre edils de Coalició Valenciana, els tres d’EU, els dos del PSPV i l’edil de l’Agrupació independent d’Alberic (AIA) i inclús el Partit Popular, part de les files socialistes, especialment del cap de llista, Rosario Lázaro, el qual anit no va acudir a la reunió clau, que va ser desconvocada ja que la moció de censura requerix de la participació de tots els partits. Les reticències les abona amb la seua indefinició la mateixa Lázaro, el qual preguntada ahir per este diari va evitar realitzar cap comentari encara que va arribar a assenyalar que no té “les coses clares” i es va negar a respondre a la pregunta directa sobre si recolzaria una moció de censura. El seu company de partit, l’edil Juan Luis Merino també va evitar realitzar qualsevol declaració, encara que unes quantes fonts apunten que és més procliu a recolzar la moció de censura.
Per a la setmana que ve està prevista una sessió plenària ordinària i inclús algunes veus apuntaven durant la setmana que s’anava a presentar en esta sessió la moció de censura, encara que la veritat és que la pressa de temps descarta que estiga llesta per a eixa data ja que la llei preveu que es presente almenys amb deu dies d’antelació al seu debat. La moció requerix del menys 15 vots per a eixir avant perquè la llei antitransfuguisme impedix que es comptabilitzen tots els vots del PP, sis, i arreplega que únicament se sumixen un terç, és a dir dos. A més, per cada vot popular és necessari un altre de l’oposició, la qual cosa eleva, segons interpretacions, a 12 o 15 els vots necessaris, encara que en ambdós casos es requerix la participació de tots els partits de l’oposició. Coalició Valenciana, EU i AIA no amaguen que recolzen la moció enfront de la indefinició dels socialistes, que ahir no van acudir a la reunió.
L’anteriorcandidata socialista ja va apuntalar l’alcaldia del PP

La que va ser candidata del PSPV en 2007 a l’alcaldia d’Alberic Desaniré , García, que va acabar en el grup de no adscrits després de rebre competències de Govern de l’anterior alcalde del PP, Enrique Vaig arrapar, i una assignació econòmica per la seua dedicació a l’ajuntament, ja va apuntalar en 2007 una alcaldia que des del principi del mandat se sostenia amb agulles de cap fins que el PP va forçar l’eixida de Vaig arrapar en la tardor de 2009. L’exregidor socialista va donar al Partit Popular el vot que necessitava per a garantir-se la majoria absoluta i es va incorporar a l’equip de govern amb un sou de 20.000 euros anuals per una dedicació parcial.

Los comentarios están cerrados