“Fem el ridícul; l’eixida a la crisi del PP d’Alberic passa per la dimissió del nostre alcalde”

PASCUAL FANDOS ALBERIC - Levante EMV
Tinent d’alcalde i portaveu municipal del PP a Alberic. Abrigat pels altres cinc regidors del PP que s’han desmarcat de l’alcalde, el portaveu del grup parla per primera vegada obertament de la crisi que viu el govern local amb un alcalde aïllat. Desvetlla que el distanciament amb Faustino Sala va començar abans de la campanya i l’acusa de falta de dedicació, de no complir els compromisos i de passivitat per a afrontar els problemes de l’ajuntament.
Què ha canviat perquè vosté haja passat de presentar a Sala com el millor candidat fa a penes uns mesos a ni tan sols parlar-se amb ell?
No coneixíem esta persona. Nosaltres confiem en un projecte que seguix viu, i eixe és el motiu pel qual aguantem, perquè continuem creient en el projecte a pesar de l’error que podem haver comés. Esta persona va adquirir un compromís que no ha mantingut i ens ha mentit. Ens ha mentit des de la roda de premsa que vam oferir el 30 de març en què es comprometia a deixar el col·legi i després ens assabentem de que era fals, que no se l’havia deixat.
Quin tipus de compromís incomplix perquè la divisió es produïsca inclús abans de la campanya electoral?
El primer compromís era el màxim sacrifici per part de tots. Si tots diem que ens sacrifiquem, perquè ho fem, i si hem de deixar de costat nostres quefers professionals pel projecte, això significa deixar-ho, és a dir, deixar l’escola, el repàs, deixar-ho tot per a impulsar el projecte i ell no ho ha fet, és “vox populi”. Tots ho hem fet, per què el nostre cap de llista no?
Per tant, el salari de quasi 51.000 euros que va proposar en un primer moment no és el motiu principal de la crisis?
Es un dels principals problemes, creiem que és una falta de respecte per a la resta de la població amb la situació que vivim i la desocupació que hi ha en el poble. Presentar eixe salari que està molt per damunt de les baremacions de la FVMP és una autèntica barbaritat i més sense consensuar-ho.
Al seu parer, l’eixida a esta crisi passa per…
La dimissió de l’alcalde i per fer un govern del màxim consens i el més fort possible, deixant de costat qualsevol finalitat política i pensant només en el poble. L’ajuntament travessa una situació molt complicada i cal intentar estar tots units.
Vostés. han participat en les negociacions per a formar un govern alternatiu. És viable una coalició que agrupe a cinc grups polítics diferents?
Mes que viable és possible, sempre que tots estiguen disposats a fer sacrificis i a treballar.
Estan disposats a recolzar una moció de censura a Sala?
Es complicat, perquè anar contra el nostre partit és molt dur. Seria l’última opció, però per tal de donar governabilitat al poble i traure del pou a este ajuntament arribarem fins on faça falta.
Si tan roïnes són les relacions, no s’han plantejat dimitir?
Per els nostres caps ha passat de tot, però penses en la gent que ha confiat en tu i sents que t’has de quedar per a no defraudar-los. Mentre ens mantinguem els sis units i creguem que estem fent coses bones per al poble i que estem fent el més just, no dimitirem.
Amb tot el que s’ha parlat de moció de censura en els últims mesos i la divisió que viu el PP, no tem que l’oposició puga arribar a un acord i la presente en solitari?
Seria molt trist que el PP arribara a perdre l’alcaldia per una falta de comunicació en l’equip de govern o perquè una persona es davant a la resta. Tenim molt bona sintonia amb tots els grups, però som conscients que eixa situació està ací. I tot açò té una data de caducitat, perquè l’oposició, amb el compromís que té amb el poble, no aguantarà eternament esta situació. Considerem que estem fent el ridícul, Alberic es mereix una altra cosa.
Esperen un poc més del PP?
Esperem que el partit reaccione, si no, nosaltres haurem d’eixir d’ací i farem el que faça falta. Si la solució passa per una moció de censura, haurem de fer-la, però el poble no es mereix açò. La gent no s’explica el que passa, i el que passa és que hi ha un grup de persones que no accepten ser titelles, no accepten ser instruments.

Los comentarios están cerrados