El PP de la Ribera rebutja la dimisió de l’Alcalde d’Alberic que exigeixen els seus edils.

Soler anuncia que la gestora local es constituirà la propera setmana i tindrà que resoldre la crisi.

P. F. ALZIRA - Levante EMV
El president comarcal del PP, Rafael Soler, va defendre ahir que no hi ha cap raó de pes perquè l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, haja de presentar la dimissió i, després d’anunciar que la setmana que ve es constituirà la gestora que regirà l’agrupació local després de la renúncia de l’anterior executiva, va assenyalar que a partir d’eixe moment “l’alcalde no estarà sol ni en l’ajuntament ni fora d’ell”. Soler eixia així al pas de les declaracions del portaveu del grup popular, Toño Carratalá, que protegit pels altres cinc regidors del grup va demanar el dimecres la dimissió de Sala com a forma de solucionar la crisi que viu el grup municipal.
Rafael Soler va assenyalar que ningú està legitimat per a demanar la dimissió d’un alcalde triat pel poble que, segons va dir, “ni ha robat, ni ha estafat ni ha fet res immoral”, i va atribuir la crisi que viu el grup municipal a un tema personal. “Es tracta de llevar a un per a posar a un altre que no ha sigut triat pel poble d’Alberic”, va incidir el president comarcal, que va instar els edils a “respectar la voluntat del poble”.
Soler considera que “al final imperarà el sentit comú” com, segons va dir, estan entenent alguns grups polítics i no es produirà el relleu de Sala i va assenyalar que si finalment una moció de censura destituïx l’actual alcalde serà perquè alguns regidors prenen eixa decisió “no perquè ho haja volgut el PP”.
El dirigent popular va definir a Sala com una persona seriosa i honrada i va defendre que, a pesar de la situació que viu el grup municipal, s’està treballant en l’ajuntament i no s’ha deixat d’atendre a ningú. “Una altra cosa seria que es perjudique els interessos municipals, però això no s’ha produït ni es produirà”, va agregar.
La direcció del PP deixarà en mans de la gestora que es constituirà per a cobrir el buit de poder que viu el partit a Alberic després de la dimissió de l’anterior executiva -que s’oposava a la designació de Sala com a candidat- la resolució de la crisi. Cal recordar que l’alcalde a penes es relaciona amb els altres sis regidors del PP, que han demanat la seua dimissió i que no descarten recolzar una moció de censura si Sala s’enroca.

Junta de govern dos mesos i mig després
Seguixen davall les mateixes sigles, però no hi ha relació entre l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, i els altres sis regidors del PP de l’equip de govern. Ni despatxen, ni quasi es parlen. De fet, des que es va constituir la junta de govern, Sala únicament ha convocat dos reunions en un termini de quasi tres mesos, a pesar que el ple va fixar una periodicitat setmanal. L’última, ahir, abans del ple, de caràcter extraordinari. Després de la sessió formal de constitució de la junta de govern el passat mes de juny, l’alcalde va citar els membres d’este òrgan col·legiat per a una primera reunió a finals d’eixe mes i mai més s’havia tornat a reunir.

Los comentarios están cerrados