Archivo de Febrero de 2011

Alberic estrena la nova biblioteca municipal

Martes, 22 de Febrero de 2011

Las Provincias
Alberic estrenà ahir oficialment la seva biblioteca municipal, amb un acte d’inauguració protagonitzat per el president de la Diputació de València Alfonso Rus i l’alcalde del municipi, Faustino Sala, així com la resta de la Corporació.
La nova biblioteca començà a edificar-se en 2007 damunt de l’antic mercat municipal.

Roben 60 quilos de coure a Alberic

Sábado, 19 de Febrero de 2011

Dos agents resulten ferits durant una baralla en una vivenda i detenen un individu al propinar un punyada a un policia
Las Provincias
La Policia Local d’Alberic va detindre el dimecres a un individu que en una vivenda deshabitada amagava 60 quilos de coure presumptament robat. El detingut, E. P., de nacionalitat romanesa i de 26 anys estava extraient la funda de plàstic del coure i tallant-ho, per a introduir-ho ja net en un sac. Uns veïns van alertar els agents a l’observar moviments estranys en una casa deshabitada situada en el carrer Mur. D’altra banda, dos policies locals van patir lesions de caràcter lleu durant una baralla entre dos persones en un pis del carrer Trasmuro el dilluns a la nit. Un dels participants en la baralla era la mateixa persona implicada en el furt del coure, qui va agredir els agents llançant-los objectes de vidre.
El dimarts es va procedir a la detenció d’una persona que propinava colps als vehicles estacionats en el carrer Colom i Sant Llorenç i presentava una actitud agressiva cap a les persones que caminaven pel carrer. El delinqüent, P. D. nascut a Letònia, de 30 anys, va propinar un punyada i un espenta a l’agent, per la qual cosa va ser detingut. D’altra banda, un ciutadà d’origen romanés que respon a les sigles de T. N., de 30 anys, es va exhibir pel carrer el dilluns ensenyant el seu membre viril i masturbant-se.

L’executiva local del PP d’Alberic, en contra de la candidatura de Sala

Sábado, 19 de Febrero de 2011

Encara que la comissió electoral provincial del partit encara no ha donat un nom oficial, el grup havia votat per la regidora Salom
18.02.11 - 00:30 - Las Provincias A. TALAVERA laribera@lasprovincias.es | ALBERIC.
El ball de noms de candidats dels diferents partits polítics és la tònica general d’estos mesos previs a la campanya electoral. Candidats, que a pesar de no ser oficials com és el cas d’Alberic, ja estan provocant polèmica dins del seu mateix partit.
En este municipi de la Ribera Alta governat per Faustino Sala, del Partit Popular, els membres del comité executiu local i companys de Sala han mostrat el seu malestar per la possible candidatura d’este a les eleccions de maig.
Encara que els òrgans superiors del PP no han fet públic el nom del candidat d’Alberic i, en concret, el president comarcal, Rafael Soler, negue que s’haja pres una decisió respecte d’això, des de l’executiva local s’assegura que a ells se’ls ha confirmat que serà Sala el cap de llista.
El comité electoral local del PP ha decidit per unanimitat triar com a candidata a l’alcaldia a l’actual regidora d’Hisenda i Economia María José Salom. Una decisió que ha sigut referendada per l’executiva d’Alberic a pesar que Salom no havia manifestat intenció de presentar-se.
«Pensem que és la millor opció per a Alberic, ja que coneix molt bé el treball de l’Ajuntament, la gent ja la coneix, seria la primera dona que es presenta com a alcaldessa en el municipi i a més li ha dedicat moltes hores a treballar pel poble», argumenta Isabel Beta, presidenta local del PP.
I és que un dels motius que al·leguen des d’este partit per a oposar-se a la candidatura del primer edil és la falta de dedicació. «A causa del seu treball pareix que no tinguem alcalde», explica la presidenta del PP. Un fet que Faustino Sala nega de forma rotunda ja que «he treballat molt pel poble. Pels matins, abans d’entrar a treballar estic en l’Ajuntament i ho estic fent sense que li coste diners al municipi, ja que no estic alliberat».
En el cas que es confirme la candidatura de Sala a l’alcaldia d’Alberic, els membres de l’executiva local es reuniran per a prendre mesures ja que «ens estan ningunejant des de València i no pot ser que de fora vinguen a dir-nos qui ha de ser l’alcalde», expliquen.
Des del Partit Popular de la localitat de la Ribera han assegurat que no es presentarien amb una altra candidatura independent i que una de les mesures podria ser abandonar l’executiva per les discrepàncies internes.

La policia atrapa en el Marítim a uns lladres a l’hora d’assaltar un xalet a Alberic

Viernes, 11 de Febrero de 2011

Els huit detinguts podrien estar relacionats amb desenes d’assalts comesos per tota Espanya
Levante EMV T. D./I. C.
A penes una hora després que l’amo d’un xalet d’Alberic descobrira que havia sigut víctima d’uns lladres, la seua desesperació es va convertir en alegria quan va saber que la policia nacional ja els havia detingut i havia recuperat el botí: una càmera de fotografia i un ordinador de la marca Apple. Segons ha pogut saber Levante-EMV, els delinqüents són sospitosos de desenes de robatoris en vivendes a Catalunya, València i altres punts del litoral mediterrani.
La detenció va ser possible gràcies a què agents de la comissaria del Marítim van veure un sospitós en el moment en què entrava en un pis del carrer Doctor Lluch de València amb objectes de dubtosa procedència, precisament els sostrets a Alberic. Després de demanar una orde judicial de registre al jutge d’Instrucció número 20 de València, en funcions de guàrdia, els agents van entrar en la vivenda a les nou de la nit, davant de la mirada expectant dels veïns del número 169 de l’esmentat carrer.
Els policies van detindre altres set persones que hi havia en l’interior -totes de nacionalitat romanesa, igual que el primer arrestat- i van confiscar tota sort d’objectes suposadament robats en xalets, com ara televisors -dos d’ells de plasma de 50 polzades-, telèfons mòbils i bicicletes. Ara, els investigadors hauran de rastrejar les denúncies per robatori per a determinar a qui pertanyen eixos objectes i poder imputar-li a la banda els delictes corresponents.