L’acusat del crim d’Alberic va intentar traslladar el cadàver en veure’s acorralat

Simeón P. C. va tractar si es fes amb una excavadora el dia anterior a la seua detenció en creure’s descobert
Levante EMV - P. F./T. D. ALZIRA7VALÈNCIA Simeón P. C., el principal acusat de la mort del presumpte narcotraficant William G., assassinat a tirs i enterrat en el pati d’una casa d’Alberic, va tractar de traslladar el cadàver un dia abans de la seua detenció en sentir-se acorralat per la policia. Així es dedueix del fet que, unes hores abans de ser arrestat precisament en la casa de la qual era usuari i on havia sigut inhumada la víctima, tractara de pactar el lloguer d’una excavadora d’Alberic, tal com ha pogut comprovar Levante-EMV.

La mort de William es va produir entorn del 16 d’agost passat, quan suposadament s’havia citat a Alberic amb diverses persones per a dur a terme la compravenda d’uns set quilos de cocaïna, tal com va avançar en exclusiva aquest diari.

Després del seu assassinat, que segons les recerques realitzades per la Policia Nacional de la comissaria d’Alzira i del grup d’Homicidis de València es va produir d’un tret, els implicats van decidir desfer-se del cos enterrant-ho en el corral de la casa on pel que sembla van succeir els fets, i que *Simeón solia utilitzar com a habitatge.

Al llarg d’un mes, la víctima va romandre enterrada sense que ningú ho sabera, però, a mitjan aquest mes, els implicats en el crim van començar a sentir-se acorralats per les recerques policials, fins al punt que van planejar desenterrar el cos i canviar el lloc d’inhumació en un intent per esborrar qualsevol possible vinculació amb l’assassinat.

Tant és així, que el dia anterior a la seua detenció, Simeón va intentar aparaular una pala excavadora. No obstant açò, no va poder arribar a posar en pràctica el seu pla perquè la policia se li va avançar i ho va detenir durant la matinada del dissabte, precisament en el moment en què entrava en la casa.
Poc més tard, i amb Simeón detingut i present en el registre d’aqueix habitatge, els investigadors, fent ús d’aqueixa mateixa retroexcavadora, trobaven en el pati posterior de la casa —un corral amb sòl de terra— el cos sense vida de la víctima, William G., un colombià de 40 anys que es guanyava la vida com a pintor i, en ocasions, com a obrera.

Segons les informacions a les quals ha tingut accés aquest diari, tot apunta al fet que el mort havia viatjat des del seu domicili, en un municipi de l’àrea metropolitana de València, fins a Alberic, suposadament per a lliurar la cocaïna.

William va acudir a la cita en el seu vehicle, un Renault Scenic. El monovolum va ser oposat dos dies més tard, en la matinada del 18, per la Policia Local de Picassent, cremat als afores del municipi. En el seu interior ja no quedava ni rastre dels set quilos de cocaïna.

Los comentarios están cerrados