Alberic prohibirà el consum d’alcohol en la cavalcada fallera per a evitar incidents

L’ajuntament proposa instaurar premis en metàl·lic “per a reconduir el caràcter festiu” d’est desfile
Levante EMV - P. F. ALZIRA L’Ajuntament d’Alberic pretén que la cavalcada del ninot de les falles deixe de ser un focus d’incidents per a convertir-se en una desfilada lúdica i ha decidit prohibir el consum d’alcohol durant el recorregut i potenciar la creativitat dels participants amb premis a l’enginy.
L’alcalde, Toño Carratalá, realitzarà aquesta proposta en la Junta Local de Seguretat que se celebrarà la setmana vinent per a organitzar els dispositius especials de festes i a la qual assistiran representants de la Junta Local Fallera i de les diferents comissions de la localitat, segons van informar ahir fonts municipals.
La principal novetat d’enguany radicarà en la prohibició de consumir alcohol durant el recorregut de la cavalcada en un intent d’evitar els altercats que s’han registrat en anys anteriors. “Amb aquesta mesura es pretén reconduir el caràcter festiu d’un dels actes més volguts en la població i que en els últims anys s’estava desvirtuant”, argumenta el consistori en un comunicat difós ahir, que detalla que l’objectiu de l’alcalde és que les falles d’Alberic es convertisquen en un referent en la comarca de la Ribera Alta “i per a açò és necessari recuperar la cavalcada del ninot en la seua essència, despullant-la de tot allò que la perjudique i la desvie del que és, un acte festiu fet exclusivament per a gaudi dels veïns, sobretot dels més xicotets”, incideix.
A aquest efecte, Carratalá també proposarà que s’atorguen premis en metàl·lic a les disfresses més originals que lluïsquen els participants, tant a nivell individual com a col·lectiu.
La notícia en altres mitjans: Las Provincias

Los comentarios están cerrados