Alberic parlarà amb el nou capellà per a reduir el soroll que produeixen les campanes

L’Ajuntament està segur que el rector «col·laborarà i trobarem prompte una solució», encara que no hi ha data per a açò
Las Provincias
L’Ajuntament d’Alberic afirma que «va a intentar reunir-se al més prompte possible amb el nou rector per a debatre sobre les campanes de l’església i solucionar el problema d’excés de soroll».
Després d’un primer informe sol·licitat pel Consistori, un segon demanat per la Colla de Campaners i un tercer i definitiu encarregat de nou per l’Ajuntament a un tècnic homologat el resultat és que les campanes de l’església del municipi excedeixen el límit legal de decibels permesos en horari nocturn, que és de 45. Segons aquest últim estudi, les campanes aconsegueixen els 68,2 decibels, «la qual cosa ha provocat queixes per part d’alguns veïns», expliquen fonts municipals.
El regidor de Medi ambient, Pepe Martínez, assenyala que la mesura principal que van a prendre des del Consistori és «aplicar la llei, per descomptat». Per a açò està previst contactar amb el nou rector de la localitat i explicar-li la problemàtica actual de les campanes. «Estic segur que quan puguem reunir-nos amb ell, col·laborarà en tot el que puga», puntualitza Martínez. «Però hem volgut esperar al fet que prenguera possessió del seu càrrec i s’acomode abans de traslladar-li aquest assumpte», afig el regidor.
Encara no hi ha data exacta ni previsió aproximada de quan es reduirà el soroll de les campanes i s’atallarà d’una vegada per sempre amb la situació que han denunciat diversos veïns d’Alberic davant el *Síndic de *Greuges. «El que sí sabem és que la solució arribarà, i al més prompte possible, mitjançant el consens de les autoritats i de l’església. No cal agreujar la situació.», afirma l’edil.

Los comentarios están cerrados