A presó els dos detinguts pel crim del correu d’Alberic

Un dels imputats va declarar durant dues hores i l’altre, usuari de la casa on va ser trobat el cadàver, va rebutjar ser interrogat per la jutge
Levante-EMV - T. DOMÍNGUEZ/P. FANDOS VALÈNCIA/ALZIRA Els dos detinguts per l’assassinat del colombià William G. per a robar-li uns set quilos de cocaïna van ingressar anit a la presó per ordre de la jutge d’Instrucció número 3 d’Alzira.
Un d’ells, que inicialment va comparèixer com a testimoni en comissaria però que va acabar sent imputat en els fets, va accedir a declarar davant la magistrada i durant més de dues hores, des de dos quarts de sis passades fins a quasi les vuit, va respondre a les preguntes que li van formular la jutge i la fiscal en presència de la seua advocada, una lletrada del torn d’ofici.

Encara que el contingut de la declaració amb prou faenes ha transcendit, tot apunta al fet que el seu testimoniatge ha sigut fonamental per a poder localitzar el cadàver de la víctima, desaparegut des del 16 d’agost del seu domicili, situat en un municipi pròxim a València.
Segons les dades recopilades durant la recerca policial, William hauria sigut víctima d’una encerrona quan anava a lliurar a Alberic un alijo que les fonts consultades per aquest diari xifren en uns set quilos de cocaïna. Els forenses han comprovat la sospita inicial, basada en aqueixes mateixes recerques, que William va morir després de rebre un tret.

Durant el registre practicat en la matinada i el matí del passat dissabte en la casa on va ser trobat el cos enterrat de William G., la policia va trobar diverses armes de foc, si ben encara està pendent l’anàlisi de balística per a determinar si alguna d’elles va ser l’empleada en l’assassinat.

La jutge va ordenar l’ingrés a la presó dels dos detinguts en la causa, i els delictes imputats són assassinat, tinença il·lícita d’armes, ús de mitjà perillós, robatori amb violència i intimidació i tràfic de drogues.
En cas de confirmar-se que es tractava de set quilos de cocaïna, els diners que William hauria d’haver percebut durant la transacció se situa entorn dels 200.000 euros.

Enterrat en el corral
Tal com va avançar en exclusiva Levante-EMV en la seua edició escrita del passat diumenge, la víctima era un correu que pel que sembla havia acordat amb un clan de narcotraficants d’Alberic el lliurament de la citada quantitat de cocaïna en un domicili d’aqueix municipi de la Ribera. No obstant açò, la transacció hauria acabat convertint-se en un robatori i el correu va ser assassinat.

Més tard, haurien obert una fossa en el corral de la casa que solia utilitzar el detingut que ahir va renunciar a declarar davant la jutge i van enterrar a William. Després, es van portar el seu automòbil, una Renault Scenic, fins als afores de Picassent, on li van calar foc per a destruir qualsevol possible prova contra els implicats en l’assassinat del colombià, que pel que sembla no tenia antecedents.

El divendres, després de conèixer el parador del cos, la Policia Nacional va engegar un ampli dispositiu entorn de la casa d’Alberic. Agents del Grup d’Operacions Especials (GOE) van assaltar el domicili, en el qual no hi havia ningú, i van esperar l’arribada del principal sospitós. Després de la seua detenció, va començar el rastreig a la recerca del cos, amb ajuda de la unitat canina de Madrid, l’única amb gossos ensinistrats en la detecció de cadàver.

A primera hora del matí, els agents van localitzar el cos, que estava molt deteriorat, pel temps transcorregut i les característiques del punt d’enterrament, un lloc molt humit, amb fortes filtracions d’aigua.

La víctima treballava com a pintor i tenia un doble fons en el cotxe
William G., que hauria complit 41 anys aquest mes de no haver sigut assassinat fa quasi cinc setmanes, treballava com a pintor i utilitzava el seu cotxe per a acudir a les obres en les quals li contractaven per a polir i pintar parets. No obstant açò, segons persones reunides a ell, aqueix mateix cotxe li servia per a acudir a realitzar lliuraments d’una altra mercaderia: cocaïna. De fet, va anar el seu Renault Scenic, que pel que sembla disposava d’un doble fons, la que li va servir per a traslladar des de València fins a Alberic els set quilos de cocaïna que van acabar costant-li la vida. La seua dona va acudir al jutjat de guàrdia de València el 16 d’agost, alarmada perquè no havia tornat a casa la nit anterior, després d’haver-se anat a treballar. El dissabte 18 d’agost, a primera hora del matí, dos policies locals van acudir al seu domicili per a informar-li que havien trobat el cotxe del seu marit, completament cremat, als afores de Picassent. La Policia Nacional es va posar a la feina i un mes després, els agents van aconseguir localitzar el cadàver i resoldre l’assassinat.

Los comentarios están cerrados