Osoro trasllada a dos rectors d’Alberic per a solucionar la mala relació entre tots dos

Les diferències es van fer patents en l’última Setmana Santa en celebrar cada església per separat la processó i la missa del Diumenge de Rams
Levante EMV - P. F. ALZIRA Sense vencedors, ni vençuts. L’arzobispat ha aprofitat la reestructuració de la diòcesi per a solucionar les males relacions existents entre els capellans que atenien les dues parròquies d’Alberic amb una decisió salomònica: el trasllat de tots dos i el nomenament d’un sacerdot que es farà càrrec alhora de les esglésies de Sant Llorenç i de l’Esperit Sant.
La tibant relació entre tots dos rectors és sobradament coneguda pels feligresos ja que ve des de lluny, encara que va ser en la Setmana Santa de l’any passat quan es va fer més evident que mai en celebrar cada parròquia per separat tant la processó com la missa major del Diumenge de Ramos, dia gran en el municipi, després de l’intent de l’any anterior d’unificar la benedicció de palmells i l’eucaristia. No obstant açò, el fins ara rector de l’Esperit Sant, Luis Ramírez, va atribuir ahir aquests canvis al “reajustament” que s’està realitzant en la diòcesi i no a un problema entre cures.
L’arquebisbe de València, Carlos Osoro, va formalitzar el dilluns la designació de Ramírez com a nou rector de l’església de Santa Ana de València i, pel que sembla, falta fer oficial la nova destinació de Santamaría i lliurar al nou titular de les parròquies d’Alberic el seu nomenament. No obstant açò, diverses fonts consultades van confirmar aquest doble relleu i fins i tot van assenyalar el nom del que es preveu serà el nou rector, Guillermo Carrasco, que arriba a Alberic procedent d’Albalat dels Sorells
Els motius de la mala relació entre els dos sacerdots varien segons la font encara que, en la majoria dels casos, no s’encerta a assenyalar una causa concreta. Així, mentre uns l’atribueixen a “una falta de comunicació” en dues persones amb un caràcter completament diferent -”En Luis molt obert i En José, molt més callat”- hi ha qui apunta que quan Ramírez va arribar a Alberic ho feia ja amb la perspectiva d’assumir les dues parròquies, alguna cosa que no es va arribar a produir amb el nomenament de Santamaría com a titular de Sant Llorenç. També hi ha qui assenyala la presència d’una espècie de “grups de pressió” en la parròquia històrica que no afavoreixen aquesta relació, però la majoria coincideix a afirmar que “no s’han entès mai”.

Los comentarios están cerrados