Alberic puja un 20% el seu pressupost de 2012 en incloure el cànon de l’aigua

Las Provincias - A. TALAVERA laribera@lasprovincias.es | ALBERIC.
L’Ajuntament d’Alberic ha aprovat el seu pressupost per a 2012, una de les prioritats des de l’arribada al poder del nou equip de govern (PP i Coalició Valenciana). Així, amb els vots a favor dels seus representants i en contra de l’oposició s’ha xifrat en 8,7 milions d’euros, un 20% més aproximadament que l’anterior que superava els sis milions d’euros.
Una pujada que contrasta amb la situació de molts consistoris que han reduït dràsticament els comptes municipals però que es justifica amb la inclusió d’1.750.000 euros del cànon per l’aigua potable que s’està licitant i que durant l’anterior legislatura no s’ingressava. A més, de l’increment de l’IBI aprovat per Reial decret, «s’han organitzat algunes ordenances i s’han recalculat partides per a poder fer front a aquests comptes», ha explicat l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá.
Els apartats que s’han vist afectats per les retallades són el de Festes que s’ha disminuït en un 60%, passant de 240.000 a 106.000 euros (dels quals 36.000 són pendents de les festes de l’any passat), o la partida destina a actes protocol·laris.
Per contra, les ajudes socials i les subvencions a les associacions municipals s’han mantingut i s’ha incrementat el corresponent a l’ocupació. Així, s’engegarà un pla d’ocupació per a contractar a 95 persones del sector agrari gràcies a una ajuda del Servef de 132.000 euros i l’Ajuntament destinarà uns 140.000 euros de fons propis per a altres dos plans que afavorisquen l’ocupació i reduïsquen la desocupació en el municipi, la principal preocupació dels veïns en l’actualitat.
«Aquest és un pressupost que pot donar esperança i els veïns poden estar orgullosos perquè recuperarem l’estabilitat econòmica sense carregar-los a ells», ha declarat l’alcalde d’Alberic.
Alberic estava funcionant amb els comptes prorrogats des de 2010 i la pujada del pressupost també es deu a la necessitat de fer front al dèficit de més de dos milions que arrossega aquest Consistori.

Los comentarios están cerrados