Espectacular desplegament en la Ribera Alta per a desarticular una xarxa de narcotràfic

La Guàrdia Civil deté a cinc homes i una dona i es confisca de quasi dos quilos de cocaïna, èxtasi i diners
Levante EMV - T. D./I. C./D. M. VALÈNCIA/TOUS
Un centenar de guàrdies civils va prendre ahir literalment una barriada de Tous a les sis de la matinada per a detenir a dos germans, a la dona d’un d’ells i a un cunyat dels primers per la seua presumpta pertinença a una xarxa de distribució de cocaïna i èxtasi que suposadament es proveïa d’una altra xarxa major assentada a Mallorca. A la mateixa hora, altres agents obstaculitzen en dos domicilis més d’Alberic i Alcàntera de Xúquer i arrestaven a altres dos homes, el segon d’ells, amo d’un bar en aqueix municipi.
L’espectacular operatiu es va saldar, a més d’amb els sis detinguts, amb la confiscació de prop de dos quilos de cocaïna, una important quantitat de pastilles d’èxtasis, diners en efectiu i elements utilitzats en la venda a la menuda d’estupefaents.
L’operació policial desenvolupada ahir en els tres municipis de la Ribera Alta és fruit d’una investigació iniciada fa diversos mesos per l’Equip contra el Crim Organitzat (RESSÒ) de Balears en detectar que una de les organitzacions de tràfic de drogues a escala intervé de la illa de Mallorca estava assortint a una xarxa de menor entitat assentada a València.
Després de nombroses gestions, els agents van determinar qui eren els seus suposats clients i on residien. Una vegada reunides les proves necessàries, els agents van fixar per a ahir la intervenció policial, que va comptar amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància (Usecic) i de la unitat canina de gossos ensinistrats en la detecció d’estupefaents de València.

Una operació llampec
Desenes d’agents van acordonar els carrers on residien els sospitosos i els guàrdies de la Usecic, proveïts d’ariets i maces d’ús policial, van tirar a baix les portes dels cinc domicilis registrats en els tres municipis citats. En pocs minuts, els sis presumptes implicats estaven immobilitzats i amb les esposes posades. Es tracta de cinc homes i una dona, tots ells de nacionalitat espanyola.
Els quatre membres de la mateixa família van ser detinguts en els tres habitatges que ocupaven, en els nombres 31, 33 i 35 del carrer València de Tous. Es dóna la casualitat que la casa del detingut a Alberic es troba en una via que té el mateix nom que la de Tous, el carrer València. En el cas de l’arrestat a Alcàntera de Xúquer, els agents van registrar el seu habitatge i, pel que sembla, també el bar de la seua propietat.

“Mai havíem vist tanta Guàrdia Civil en un sol carrer”

“Vaig eixir de casa i em vaig trobar el carrer ple de guàrdies civils. Era increïble. En aquest poble no havíem vist mai tanta Guàrdia Civil junta…”, afirma una veïna de Tous, encara sorpresa malgrat que l’operació ja havia acabat hores abans. Tous és un municipi d’1.300 habitants que es distingeix, entre altres coses, per la seua tranquil·litat, per la qual cosa l’ampli desplegament d’agents uniformats i “armats amb metralletes i tot” va suposar ahir una alteració de la vida quotidiana. “Al principi vaig creure que hi havia hagut una explosió”, explica un altre veí. Es tractava, en realitat, d’algun dels *mazazos amb els quals els guàrdies de la Usecic de València van tombar les portes d’entrada a les tres habitatges dels presumptes narcotraficants. L’operació va donar començament a les sis de la matinada i es va perllongar fins a passades les tres de la vesprada. Nombrosos veïns van desfilar pels voltants del carrer València, moguts per la curiositat. Dori Mateu Tous

Los comentarios están cerrados