Caritas d’Alberic obri un economat amb capacitat per a atendre 90 famílies al mes

El periodic.com
La Caritas parroquial de la localitat valenciana d’Alberic ha obert el primer economat de la població que atendrà a “noranta famílies necessitades al mes”, segons ha informat a l’agència AVAN el rector José Santamaría.

L’economat, inaugurat en els locals de la parròquia Sant Lorenzo Màrtir, subministra productes de primera necessitat a baix cost amb la col·laboració de quinze voluntaris de Càrites parroquial d’Alberic.

L’horari d’obertura de l’economat és els dimarts de 10 a 12 hores i l’atenció personalitzada a les famílies els dimecres de 17 a 19 hores.

La localitat valenciana disposava fins ara d’un repartiment periòdic de borses de menjar. No obstant açò, davant la situació de precarietat de les famílies ateses “ vam veure que era convenient l’engegada d’un economat perquè ells triaren els productes que necessitaven”, ha afegit.

Després de l’obertura de l’economat, la Càrites parroquial “valora les necessitats de cada família i se li assigna una quantitat de diners” amb la qual puguen comprar productes bàsics a meitat de preu. Així mateix, s’ofereixen ajudes per a “pagar rebuts de llum, aigua o lloguer de pisos” de famílies que s’han quedat sense recursos per la crisi econòmica.

Igualment, Alberic “ha sigut sempre una població molt sensibilitzada amb l’atenció als pobres gràcies a les Filles de la Caritat que amb els voluntaris i voluntàries de Sant Vicent de Paúl han atès als necessitats”, segons Santamaría.

Amb el d’Alberic, són ja 36 els magatzems de baix cost que es troben repartits per la diòcesi de València atenent a més de 5.000 famílies valencianes, segons dades de Càrites Diocesana de València. El seu nombre “augmenta cada vegada més com a resposta de les parròquies davant la crisi”, segons les mateixes fonts que han afegit que “només en l’últim any s’han engegat 6 nous economats”.

Los comentarios están cerrados