Una sentència considera legal la moció de censura realitzada pels edils populars i critica l’actuació de l’exalcalde

Las Provincias - Levante EMV
11.05.12 - 00:49 - A. TALAVERA laribera@lasprovincias.es | ALBERIC.
El jutjat del contenciós administratiu número 10 de València ha donat la raó a l’actual equip de govern d’Alberic liderat per l’alcalde Toño Carratalá davant la demanda presentada per l’exprimer edil, Faustino Sala, per a impugnar la moció de censura amb la qual va perdre el lloc.
Una sentència favorable que obri una nova etapa a Alberic després de les polèmiques sorgides per les discrepàncies en el grup popular que van acabar amb la moció de censura.
Carratalá espera que aquesta decisió judicial servisca per a «suavitzar la nostra situació amb el PP, que torne haver-hi una assemblea local i que es reconeguen els errors comesos ja que s’han realitzat atacs personals de desprestigie contra nosaltres».
Malgrat que l’actual equip de govern està format pel grup popular i els edils de Coalició Valenciana, les disputes internes van provocar que l’executiva del PP incoara un recurs d’expulsió contra els sis regidors populars que van promoure la moció. Un recurs que segueix obert.
«El PP d’Alberic pot ser d’una altra manera i hem demostrat que estem units», assenyala l’alcalde d’Alberic. I afig que «s’ha d’adonar que la gestora no representa a ningú i no sabem perquè lluita. A més, l’obstinació de Sala està constant molts diners al poble».
I és que durant la problemàtica sorgida en el si del partit popular es va optar per crear una gestora que intervinguera entre els regidors encara que sense cap resultat.
L’equip de govern s’ha mostrat satisfet amb la resolució judicial que realitza una crítica dura a l’actuació de l’exalcalde durant el ple on es votava la moció de censura.
Així la sentència ratlla la decisió de Sala d’abandonar el saló de plens durant la votació de «gest teatral» que «pot tenir eventualment rellevància en el món polític però per descomptat ha tingut efectes absolutament letals sobre les possibilitats que el present recurs prospera, doncs es dona la paradoxa que el senyor Sala s’ha abstingut i no ha votat en contra de la seua pròpia censura».
A més, el Fiscal tampoc considera que la situació viscuda en el si del grup popular d’Alberic es pot considerar transfuguisme.
Amb aquestes resolucions, l’equip de govern vol començar una nova etapa allunyada de la polèmica per a «donar al poble esperances que podem eixir d’aquesta situació tan difícil», declara Toño Carratalá.
Per aquest motiu, s’estan estudiant les factures i tràmits pendents com la licitació del contracte de l’aigua per a aconseguir ingressos i pal·liar els problemes econòmics dels comptes locals.

Los comentarios están cerrados