Alberic amenaça amb multar amb 600 euros a un cura pel toc nocturn de campanes.

La queixa d’un veí de la localitat provocà la intervenció del Síndic de Greuges.
Levante EMV
P. F. ALZIRA El toc de les campanes cada quinze minuts per a assenyalar les cambres i les hores tant de dia com de nit pot eixir car a l’església de Sant Llorenç d’Alberic. L’ajuntament ha notificat al rector l’obertura d’un expedient per una infracció lleu en superar els nivells nocturns de soroll que pot comportar una multa de 600 euros i ha ordenat que suspenga el funcionament de les campanes entre les 10 de la nit i les 8 del matí amb l’amenaça de tallar el subministrament elèctric al rellotge, que és de propietat municipal, si no atén aquest requeriment de forma immediata.
Aquesta resolució municipal, que va ser notificada dies arrere a la parròquia, és conseqüència de l’expedient obert pel consistori després del requeriment que al juny de l’any passat va realitzar el Síndic de Greuges després que un veí de la plaça de la Constitució elevara una queixa en la qual denunciava que el toc de les campanes a la nit pertorba el seu descans. L’anterior alcalde d’Alberic ja va remetre en aquell moment un requeriment a la parròquia perquè de forma cautelar suspenguera el toc nocturn de campanes, encara que aquest ha continuat.
El regidor de Medi ambient, José Martínez, va comentar ahir que els diferents mesuraments acústics que ha realitzat l’ajuntament sempre han superat els decibels autoritzats fins i tot després que el passat mes de setembre la parròquia comunicara que ja havia realitzat les correccions necessàries. L’edil va explicar que ha mantingut converses amb el rector per a intentar que suspenguera el toc nocturn i solucionar el problema plantejat, si bé des de la parròquia li han manifestat la seua intenció de mantenir-ho per tractar-se d’una tradició i d’un patrimoni cultural, adaptant-ho als límits que marca la legislació vigent, alguna cosa que no s’ha produït, per la qual cosa ha donat curs a l’expedient.

Los comentarios están cerrados