L’alcalde d’Alberic acusa a Sala de perdre dos milions al no licitar la gestió de l’aigua

Carratalá diu que el seu antecessor va ocultar un informe que permetia tornar a traure a concurs el servei
Levante EMV - P. F.
L’Ajuntament d’Alberic ha deixat d’ingressar més de dos milions d’euros per no traure a concurs la gestió del servei de l’aigua potable després del canvi accionarial en Egevasa, segons va denunciar ahir el nou govern municipal, que va dir no entendre com l’anterior alcalde, Faustino Sala, «va amagar» un informe realitzat al novembre de 2010 per l’oficial major en el qual alertava de la possibilitat de rescindir el contracte amb l’adjudicatària original que, a més, no representava cap ingrés per a les arques municipals ja que el pagament d’un cànon anual estava vinculat a l’obtenció de beneficis i, pel que sembla, l’empresa venia declarant pèrdues.

El nou alcalde, Toño Carratalá, va denunciar que «hi ha hagut una clara deixadesa» per part del seu antecessor i es va preguntar «què interès» pot existir per a no haver rescindit el contracte. Carratalá va anunciar que traslladarà el cas als seus assessors jurídics i es va mostrar disposat a «depurar totes les responsabilitats». «Si a nosaltres ens acusen de prevaricació perquè existeix una contradicció jurídica en la interpretació de les lleis —va comentar en referència al ple de la moció de censura celebrat el divendres—, quina lectura podem traure d’açò que ha impedit ingressar al poble d’Alberic més de dos milions d’euros? Què hi ha darrere?», es va preguntar de forma retòrica.

Carratalá va comparèixer ahir per a adonar del repartiment d’àrees en el nou govern i va aprofitar la seua primera roda de premsa després de la moció de censura per a disparar els primers míssils contra la gestió del seu antecessor. En un primer moment, l’alcalde va detallar la «delicada situació» d’un ajuntament que funciona amb pressupostos prorrogats des de 2010, que arrossega un dèficit pressupostari d’1,5 milions al que cal afegir un altre milió d’euros de factures sense consignació pagades en 2011 que s’hauran de reflectir en el pressupost de 2012, la qual cosa eleva el romanent negatiu a 2,5 milions d’euros. Tot seguit, va incidir que Sala ha impedit que l’ajuntament tinguera un ingrés que algunes empreses del sector xifren en un mínim de dos milions d’euros i va defensar que si haguera actuat amb diligència, l’ajuntament tindria en aquests moments una situació «més sanejada de la qual té».

L’informe de novembre de 2010 que va exhibir ahir l’alcalde assenyala que després de l’entrada d’Aigües de València en la gestió i el capital de Egevasa, que tenia la concessió des de 1994, aquesta havia perdut la seua personalitat jurídica, per la qual cosa l’Ajuntament d’Alberic podia resoldre aquest contracte per a tornar a licitar el servei.

Investigaran informació privilegiada i treballs no autoritzats
El portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, va anunciar ahir que de forma «urgent» es crearà una comissió d’investigació per a estudiar si va poder haver-hi informació privilegiada durant l’elaboració del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alberic que, en paraules de Cervelló, «se sustenta sobre una base corrupta». L’edil va assenyalar com molt sospitós que, en un moment donat, «tots es bolcaren a comprar camps en un ‘rogle´ de 50 fanecades, pagant el triple del que valia la terra» i que, dos mesos després, quan el PGOU va eixir a exposició pública, es coneguera que el nou planejament situava en aquei lloc un polígon.

D’altra banda, el portaveu de CVa va desvetlar que té baix sospita factures per import de 200.000 euros per a tractar d’aclarir una instància que sota el mandat de Sala va presentar un empresari «que volia cobrar les factures dels treballs que no ha realitzat». «És el més lamentable que he vist en política», va manifestar l’edil, que ha recopilat aquestes factures amb la intenció de confirmar si es corresponen a treballs realitzats, encara que ja va avançar que té previst interposar la setmana vinent una denúncia en el jutjat.

Los comentarios están cerrados