El nou alcalde d’Alberic manté el mateix sou que tenia com a regidor

Carratalá cobrarà 29.000 euros bruts anuals i solament dos edils gaudiran de dedicació parcial
Levante EMV - P. F./DORI MATEU ALZIRA/ALBERIC
L’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá, serà l’únic alliberat amb dedicació completa en el nou govern eixit de la moció de censura, en el qual el portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, no assumirà de moment cap delegació concreta. Carratalá mantindrà el mateix sou de 29.000 euros bruts anuals que se li va assignar al principi de mandat com a tinent d’alcalde —quan el ple va rebutjar el salari de 50.722 que pretenia assignar-se Faustino Sala— mentre que està previst aprovar sengles dedicacions parcials a la primera i segona tinences d’alcaldia que ostentaran Dolors Palomares i Estefanía Sanz. En tots dos casos es mantindran els 14.500 euros bruts aprovats al juny per a la segona tinent d’alcalde.

El nou alcalde d’Alberic, Toño Carratalá, va renunciar el divendres voluntàriament a l’acte simbòlic d’alçar la vara de comandament després de la seua elecció per respecte al seu antecessor i per no fer de la moció de censura una festa, segons va assegurar, encara que sembla que, d’haver-ho intentat, tampoc ho haguera pogut fer. Després de prendre possessió del despatx d’alcaldia, Carratalá no ha trobat cap de les dues vares de comandament que hi havia en la casa consistorial. Ni estaven el divendres quan a última hora del matí va poder accedir al despatx, ni tampoc ahir es van trobar en cap altra dependència de l’ajuntament.

L’alcalde, sorprès per aquesta situació, va comentar que si en els pròxims dies no apareixen les vares de mà emprendrà les accions pertinents en referència a la interposició d’una possible denúncia. Pel que sembla, el bastó de comandament es trobava penjat en el despatx d’alcaldia a esquena de la taula que ocupa el titular. Almenys en aqueixa paret es troben fixats els suports.

cal assenyalar que l’exalcalde d’Alberic, Faustino Sala, va negar ahir en declaracions a Onda Cero haver-se portat la vara de comandament de l’ajuntament, alhora que va retraure a Carratalá no haver-li donat cap marge de cortesia per a portar-se els seus estris personals després del polèmic ple que va consumar la seua destitució divendres passat.

cal assenyalar que Sala i els regidors d’IXA-EU, PSOE i AIA que havien abandonat el ple de la censura en senyal de protesta en considerar-ho il·legal, es van reunir en el despatx d’alcaldia i fins i tot van oferir una roda de premsa a la qual quasi al final es va incorporar el president comarcal del PP, Rafael Soler. Durant aquesta compareixença, la regidor d’IXA, Carmen Cervelló, va informar que la policia local li havia transmès l’ordre del nou alcalde perquè, quan acabara la roda de premsa, desallotjaren el despatx. Carratalá va poder entrar a última hora del matí.

El PP confia que els tribunals restituïsquen a Sala en l’alcaldia mentre Carratalá defensa que el procés va ser legal.

Los comentarios están cerrados