´Hi ha molts assumptes tèrbols i Alberic ha de saber la veritat´

Nou alcalde d’Alberic. Als seus 30 anys, Toño Carratalá es va convertir el divendres en l’alcalde més jove en la història d’Alberic després d’una polèmica moció de censura la validesa de la qual decidiran els tribunals. Carratalá defensa la legitimitat del nou govern.

Levante EMV - P. F. ALZIRA ­
El recurs del PP en considerar il·legal la moció de censura deixa la seua investidura pendent del jutge. Se sent un alcalde interí?
Nosaltres considerem que la moció és perfectament legal, està emparada per dictàmens jurídics que demostren que els requisits marcats per la llei es respecten i, per tant, el nou govern és legítim i ara cal mirar al futur i posar-nos a treballar.

Pot afectar aqueixa incertesa a la presa de decisions?

No, puc assegurar que no afectarà. Anem a prendre totes les decisions que requereix l’ajuntament des de fa molt temps.

Se sent un trànsfuga?
No, no, en cap concepte. Açò no és un equip de trànsfugues, més aviat al contrari, estem per a sumar fortalesa al PP. El PP ha passat de tenir un govern d’un a Alberic a tenir un govern de deu edils que es declaren afins i lluiten pels principis del PP.

Es presenta com a membre del PP quan l’adreça provincial ha remès tres notificacions amb la seua expulsió.
Considerem que no s’ha actuat correctament per part d’algunes persones del PP i defensarem els nostres drets en els diferents òrgans. El senyor Albarracín (president de la gestora) va comunicar el dia 16 a l’ajuntament l’expulsió quan el comitè provinicial es reuneix el dia 17, és kafkià. S’ha fet un judici sumarísim. Mai hem anat en contra del PP, hem informat al poble de la problemàtica que teníem amb una persona. Ahir va ser evident, les 400 o 500 persones que hi havia en el ple estaven bolcades que es donara una solució.

Té algun recolzament en la direcció del partit?

(Silenci). Estic segur que dins del PP no tots poden estar a favor que no es respecten els estatuts i sé fefaentment que hi ha molta gent que recolza que se li done una solució a Alberic i recolza l’eixida que li hem donat.

A qui recolza la militància del PP d’Alberic?
De manera aclaparant al nou equip de govern.

Faustino Sala va manifestar que la gent d’Alberic sap a qui vol d’alcalde i que per açò el van triar. Què li deien a vostè en el carrer durant la crisi?
Que havíem de donar una solució com fóra. La gent reclamava una solució i els militants del PP estaven indignadísims davant el pacte que proposava Sala amb PSOE i EU. La gent volia que tornàrem a formar part del govern i que s’unira tot el PP.

La seua primera és una auditoria. Ha vist alguna cosa estranya?
El poble mereix saber a què s’han destinat els seus impostos. En els sis mesos que hem estat en el govern se’ns ha impedit accedir a certa documentació. Ha arribat el moment que el poble sàpia el que ha passat. Si no hi ha gens irregular no ha d’haver-hi cap problema.

A quina informació se li ha impedit accedir?
A moltes factures. Em deien que no eren de la meua regidoria. Ací s’han fet moltes operacions com la dels Rosers i unes altres que han de ser estudiades.

L’auditoria és una imposició dels seus socis de CVa?

No, és una imposició del poble. En els últims temps, per les circumstàncies polítiques i la situació econòmica de l’ajuntament, el poble té molts dubtes i açò ha provocat un fort distanciament dels seus representants.

Vostè ha marcat distàncies amb Sala i l’anterior govern i ha manifestat que caldria demanar reponsabilitats per una mala gestió. Fins a on està disposat a arribar?
El poble mereix saber el que ha passat. No marque distàncies amb l’anterior govern, que eren companys nostres del PP i amb els quals Sala va acabar enfrontat, marque distàncies amb l’anterior alcalde.

Considera que hi ha hagut corrupció en l’ajuntament?

Si hi ha qualsevol indici ho traslladarem a les autoritats pertinents. Hi ha molts assumptes que es poden considerar tèrbols i dels quals l’alcalde ens ha separat i el poble ha de saber la veritat. Si hi ha corrupció, com bé afirmava el nostre president, l’única porta que estarà oberta serà la dels jutjats.

CVa va arribar a formar govern amb Sala en l’anterior mandat, encara que el pacte no va durar ni dos mesos. Qui li diu que no puga succeir el mateix?
Estic segur que no. La sintonia amb aquestes persones és total. Ells, en el seu moment, podien haver format govern amb els partits de l’oposició, però per responsabilitat, per la seua intenció de fer més forta que mai el PP i per afinitat amb nosaltres, no ho van fer. Han signat la moció de censura sense cap tipus de condició. Aquest govern no té fissura

Los comentarios están cerrados