El recurs del PP comarcal no impedeix la moció de censura d’Alberic

L’alcalde Faustino Sala va comunicar l’expulsió dels tres regidors populars en el ple i aquests van assegurar que recorreran al veure-la il·legal
Las Provincias C. CERVERÓ/A. TALAVERA laribera@lasprovincias.es | ALBERIC.
L’anhelat acte del jutge que esperava tant l’alcalde popular d’Alberic, Faustino Sala, com el PP de la Ribera per a intentar paralitzar la moció de censura presentada pels sis regidors populars i Coalició Valenciana, va arribar ahir al migdia a l’ajuntament d’Alberic.
Però pel que sembla aquest no va portar bones notícies, ja que el recurs que va interposar el PP comarcal per a demanar la suspensió cautelar de la moció de censura d’Alberic no ha impedit que aquesta tire endavant.
«A dos quarts de tres de la vesprada la secretària accidental ha rebut l’acte del jutge, que no ha imposat cap mesura contra la moció. El document diu que hi ha cinc dies per a recórrer, a través de la justícia ordinària. En poques paraules, el jutge no va a ficar-se en temes polítics», va explicar Javier Cervelló, regidor de Coalició Valenciana d’Alberic.
Per la seua banda, Faustino Sala va assenyalar a les PROVÍNCIES minuts abans del ple que encara no tenien constància de la resolució del recurs.
Però Sala i el PP comarcal no han cejat en el seu intent de parar aquesta moció, que és la primera que es presenta contra un membre del mateix partit a Espanya.
Per aquest motiu, el ple ordinari que va tenir lloc ahir a Alberic i en el qual la tensió entre l’alcalde i els seus companys de partit era visible, va incloure la dació de comptes de l’expedient disciplinari d’expulsió del PP contra els tres regidors afiliats al partit, Toño Carratalá, Paco Bernal i Benjamí Nogués que ha tramitat el PP de la província de València.
Un dels tràmits per a fer efectiva l’expulsió dels tres regidors del PP per part del seu propi partit és traslladar l’expedient al ple d’Alberic. La casualitat ha volgut que el ple ordinari estiguera fixat un dia abans de la sessió en la qual es debatrà la moció de censura.
Durant aquest ple la secretària accidental va informar de l’escrit del comitè executiu provincial del PP que va rebre el dimecres, en el qual amb data del dia 17 d’aquest mes el PP provincial declara que aquests tres edils han perdut la seua afiliació al PP i passen a formar part del grup de regidors no adscrits.
Una condició per la qual s’havien plantejat dubtes sobre la viabilitat de la moció de censura al no pertànyer aquests regidors a cap grup polític.
Malgrat aquests dubtes, finalment la moció contínua cap a davant i està previst que el fins ara regidor popular Toño Carratalá obtinga avui la vara de comandament de la localitat que li acredite com a alcalde d’Alberic.
Aquesta expulsió va alçar butllofes en la sala, ja que Carratalá va afirmar que «els nostres assessors jurídics estan estudiant els tràmits per a recórrer aquesta expulsió, perquè considerem que vulnera la llei de Partits i els estatuts del nostre partit (PP), al que seguim defensant».
Per la seua banda, Cervelló va manifestar que la «expulsió no existeix perquè s’han incomplit les normes per a tramitar l’expedient. El comitè de Drets i Garanties no ha intervingut i ells no han pogut defensar-se. Va a anar als tribunals».
Sembla ser que aquesta expulsió no ha impedit que avui se celebre el ple extraordinari, que tindrà lloc a les dotze del migdia, i que està previst que arrabasse l’alcaldia al popular Faustino Sala.
cal recordar que els problemes entre l’alcalde Faustino Sala i els regidors del seu mateix grup no vénen d’ara, sinó que van començar a principi d’aquesta legislatura.
I és que la falta de comunicació i les desavinences en el grup municipal popular han sigut un secret a veus tant dins com fóra del consistori, a més en un intent sense èxit de facilitar el diàleg es va contractar al setembre una gestora com a intermediària.
Uns inconvenients que ja es van fer patents el passat mes de juliol quan els edils populars donaven l’esquena al seu alcalde votant en contra del sou del màxim representant de l’Ajuntament. Un testimoni que va arreplegar Sala a la fi de novembre quan va llevar les competències als seus sis regidors retornant-los, així, la pilota.

També pots trobar la notícia a Levante EMV a El País i ABC

Los comentarios están cerrados