La gent sap a qui vol d’alcalde i és a qui va triar en les urnes


Alcalde d’Alberic. Si el jutge no ho impedeix, una moció de censura signada per sis regidors del PP i quatre de CVa li arrabassarà demà la vara de comandament per a donar-li-la al fins ara portaveu popular Toño Carratalá. Sala considera que els veïns d’Alberic el recolzen.

Levante EMV - P. F. ALBERIC
Com explicaria a algú alié al que ha succeït a Alberic que els propis regidors del PP presenten una moció de censura al seu alcalde set mesos després de les eleccions?
Es molt complicat, açò era impensable fa set mesos, però se li podria explicar fàcilment dient que abans de la investidura ja hi havia hagut algun moviment per part d’alguns regidors del PP, que van anar a parlar amb un vicepresident provincial. Hi ha testimonis d’aqueixa entrevista en la qual s’oferia el meu cap a canvi d’un pacte entre el PP i CVa, abans de tenir les actes de regidors.
Per què?
Eixa pregunta jo no la puc contestar. Jo vaig estar parlant el dia 13 de juliol amb Antonio Carratalá para, si m’havia equivocat en alguna cosa puntual, veure com podíem reconduir el tema. La resposta va ser: “açò és irreconduible, si vols parlar amb els altres, parles”. És evident amb aqueixa actitud que la cosa estava claríssima.
El president comarcal va dir que l’única cosa del que se li pot acusar és d’haver inclòs als crítics en la seua candidatura, però Vosté també va acabar sense parlar-se amb els edils del PP en l’anterior mandat. Tan dolents són tots?
No, ací no són bons ni dolents. Quan vaig fer la meua candidatura pensava que eren les persones idònies, de fet, a algunes d’elles les coneixia des de fa temps, però van començar a fer una sèrie de mobiments, volien obligar-me a signar un document davant notari perquè la meua filla no fóra la meua secretària, que anaven dient, i ni la meua filla ha sigut la meua secretària ni tinc ni secretària perquè l’ajuntament no pot suportar aqueixes despeses; que m’havia de deixar l’adreça del col·legi. Davant eixa falta de confiança, et pots imaginar. Jo pensava que era la gent idònia per a poder treballar pel PP a Alberic, després ha passat el que ha passat i ha eixit el que ha eixit.
Quina part de culpa assumeix Vosté en la nova crisi?
Tots tenim culpa, però quan dues persones no volen dialogar, sempre hi haurà una que tindrà més responsabilitat que l’altra. Jo, des de sempre, he deixat la porta oberta perquè la gent poguera incorporar-se i poguérem treballar tots junts. El que no és admissible és que els sis regidors del PP preferisquen reunir-se amb CVa abans que amb el seu alcalde, amb el seu alcalde mai han despatxat ni han parlat. Se’ls ha convocat a diverses reunions i mai han vingut, hi ha testimonis.
La proposta d’assignar-se un sou de quasi 51.000 euros no és per tant l’origen de la ruptura?
No, perquè ja venia d’abans.
Els últims plens han sigut realment tibants i hi ha qui interpreta que el poble no el vol. Què li diuen pel carrer?
Me diuen tot el contrari, que la gent ha votat a una llista del PP que encapçalava jo, que l’alcalde electe de l’Alberic sóc jo i que, per tant, he de seguir com a alcalde. Tenim la desgràcia que uns pocs fan molt soroll i transmeten una sensació que no és real, però la majoria de la gent sap a qui vol d’alcalde, que és a qui va triar en les eleccions municipals i el seu alcalde sóc jo.
El nou govern investigarà aspectes que considera poc clars. Tem eixa investigació?
No, jo diria encara més, m’agradaria que la feren, però no dels últims vuit anys, dels últims dotze. No tinc cap inconvenient en què investiguen el que hagen d’investigar. És molt fàcil dir vuit anys, però jo voldria dotze anys, que ell també estava.

Los comentarios están cerrados