El PP demanarà al jutge la suspensió cautelar de la moció de censura d’Alberic

El partit anuncia l’expulsió automàtica dels regidors crítics si recolzen la destitució de l’alcalde
Levante EMV - P. F. ALZIRA El Partit Popular ha posat a treballar al seu equip jurídic per a tractar de frenar la moció de censura que sis regidors del grup popular i quatre de Coalició Valenciana van presentar el dilluns per a destituir a l’actual alcalde, Faustino Sala, com ahir va informar en exclusiva Levante-EMV.

El president comarcal i membre del comité de direcció provincial, Rafael Soler, va comparèixer ahir al costat de Sala per a desautoritzar la moció de censura i anunciar que el partit va a esgotar «tots els recursos per a tombar la injusta acceptació de la mateixa». És més, Soler va deixar entreveure que el PP sol·licitarà la suspensió cautelar del ple en el qual divendres que ve 20 de gener s’ha de formalitzar el relleu de Sala «fins que el jutjat resolga» els recursos, després que la secretària accidental de l’ajuntament confirmara ahir que la moció de censura presentada compleix els requisits previstos en la Llei de Règim Electoral General.

Rafael Soler, no obstant açò, considera il·lògic que es puga recórrer a un «ardid» com és l’expulsió de Sala del grup municipal popular «per a vulnerar la llei». «Si hi ha una llei perquè açò no passada», en referència al fet que regidors d’un partit recolzen una moció de censura a un alcalde del mateix partit, «no es pot utilitzar aqueix ardid perquè passada». Soler va desvetlar que ahir mateix havia signat com a president comarcal del PP l’expedient disciplinari obert a tres dels sis regidors crítics que figuren com a militants —Toño Carratalá, Francisco Bernal i Benjamí Nogués— perquè l’adreça provincial eleve tota la documentació recopilada al Comitè de Drets i Garanties del PPCV i, si bé va augurar que el mateix derivarà en l’expulsió ja que se’ls imputa tant mancades greus com molt greus, va assenyalar que si finalment els edils recolzen la destitució de Sala l’expulsió del partit serà automàtica.

El dirigent popular va admetre que no existeixen precedents a Espanya de l’estratagema utilitzada pels sis regidors crítics per a poder signar la moció de censura, per la qual cosa no existeix jurisprudència, però es va mostrar confiat que els advocats del partit puguen frenar el relleu de Sala per Toño Carratalá com a alcalde d’Alberic. «Des del PP provincial lamentem aquests espectacles, som un partit seriós i recolzem a Faustino Sala perquè els altres regidors no representen al partit, són regidors adherits a Coalició Valenciana i només responen al seu ego», va incidir el dirigent comarcal, que no va dubtar a tornar assenyalar al capdavanter de CVa, Javier Cervelló, com a autor intel·lectual de la maniobra per a destituir a l’alcalde.

Los comentarios están cerrados