Els crítics del PP d’Alberic destituiran al seu alcalde malgrat l’amenaça d’expulsió

Els edils al·leguen que Faustino Sala s’ha enemistat en un any amb tretze regidors diferents
Levante EMV - P. F. ALZIRA “La moció de censura no té marxa arrere”. L’amenaça d’expulsió que el president comarcal del PP, Rafael Soler, va realitzar als regidors que recolzen la destitució de l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala, no sembla haver acoquinat als crítics. El portaveu del grup popular, Toño Carratalá, es va mostrar ferm en assenyalar ahir que “no hi ha marxa arrere” i va dir no contemplar una previsible expulsió del PP. En aquest cas, el futur alcalde d’Alberic si prospera la moció de censura signada per sis edils del PP i quatre de Coalició Valenciana va dir estar disposat a acudir a totes les instàncies possibles del PP per a explicar les causes de la crisi d’Alberic “i que l’única possibilitat de governar és signant una moció de censura”.
“No podem permetre que es pacte amb els partits que són enemics naturals del Pàg. Espere que l’adreça ens done l’oportunitat d’explicar-nos i explicar el problema”, va incidir Carratalá, qui estima que entre el 80 i el 90% de la militància d’Alberic recolza als regidors crítics que, segons va dir, tenen també el respatler de “tots els presidents que ha tingut l’agrupació d’Alberic en la seua història i de quasi tots els membres de l’última executiva”.
El portaveu del grup popular va defensar que no hi ha cap interès ocult ni ànsia de poder darrere de la moció de censura, com apuntava Soler, i va assenyalar que l’únic objectiu que es persegueix és traure a l’ajuntament de l’actual situació de desgovern i bloqueig amb un govern estable. “Aquesta persona -en al·lusió a l’alcalde- ha tingut problemes amb tots els regidors que li han acompanyat, ha sigut capaç de renyir en un any amb tretze regidors diferents, és increïble”, va incidir Carratalá, recordant que Faustino Sala va acabar l’anterior mandat sense parlar-se amb els regidors del PP i que només un d’ells va repetir en la llista. “És ànsia de poder de tots els altres?”, es va preguntar de forma retòrica l’edil del Pàg.
Carratalá va defensar que el govern que eixirà de la moció de censura que es debatrà divendres que ve 20 de gener, si el PP no aconsegueix frenar el ple en els tribunals, respecta el mandat de les urnes “ja que governarà la llista més votada, la del PP, i la de Coalició Valenciana, que va ser la segona que més vots va obtenir. És el lògic”, va agregar.
L’edil va admetre que les desavinences amb l’alcalde arranquen abans fins i tot del ple d’investidura, però va assenyalar que “no cal oblidar que Faustino Sala és alcalde amb els nostres vots malgrat la seua actitud ja que abans d’aqueix ple va estar tres dies sense agafar-nos el telèfon”. Aqueixa va ser la seua reacció, segons Carratalá, a l’exigència que li van plantejar els regidors que no es contractara a cap familiar com a càrrec de confiança o que en les converses amb altres grups estiguera present algun edil a més de l’alcalde.

Los comentarios están cerrados