Expedientats 6 edils del PP d’Alberic per intentar tirar al seu edil

Els rebeldes populars presentaren ahir una moció de censura contra l’Alcalde del municipi, Faustino Sala.
EFE | LEVANTE-EMV.COM El president del PP de la comarca de la Ribera Alta i membre del Comité de direcció Provincial, Rafael Soler, ha presentat en el PP provincial un expedient disciplinari als sis regidors d’aquesta formació que ahir van presentar una moció de censura contra l’alcalde d’Alberic, Faustino Sala.

Aqueixos regidors formen al costat de Sala el grup municipal popular que governa Alberic des del passat mes de maig, encara que a la fi de novembre l’alcalde va decidir retirar-los tot càrrec i competència.

La directiva comarcal del PP va ratificar per unanimitat la labor de Sala el passat 5 de desembre, segons ha recordat avui Soler en una roda de premsa oferida a Alberic al costat de l’alcalde, informen fonts del partit en un comunicat.

L’expedient presentat es traslladarà al Comitè de Drets i Garanties del PPCV i est decidirà el futur d’aquests sis regidors, “que presumiblement seran expulsats del partit”, segons Soler.

Este ha censurat l’intent dels sis regidors d’expulsar a Sala del grup municipal popular per a sortejar la llei antitransfuguisme: “Des del PP anem a apel·lar per a recórrer la moció de censura”, ha anunciat.

A més, ha advertit que solament amb votar la moció contra un alcalde del PP significarà la seua expulsió tàcita del partit.

“Des del PP provincial lamentem aquests espectacles, som un partit seriós i recolzem a Faustino Sala perquè els altres regidors no representen al partit i només responen al seu ego”, ha afirmat Rafael Soler.

Per la seua banda, Sala ha dit haver actuat seguint les directrius del partit i que mai s’ha negat a dialogar, i ha condemnat que no se li haja respectat “com a persona” i se li haja difamat, tant a ell com a la seua família.

A la fi del passat mes de novembre, Sala va revocar les competències i els nomenaments dels regidors del seu equip de govern pel “paper desenvolupat” pels edils en el temps que porten de mandat després de les eleccions locals del mes de maig.

L’alcalde va prendre aqueixa decisió “considerant l’esdevenir del present mandat, especialment el paper desenvolupat pels regidors” als quals es revoca el seu càrrec i les seues competències.

També va tenir en compte per a dictar aquest edicte “que s’ha proposat l’obertura de procediment disciplinari a nivell de partit polític” als edils que fins ara formaven el seu equip de Govern local.

Per açò, i “recomanada la separació de les funcions de govern de l’Ajuntament de tots els regidors referits”, l’alcalde va resoldre revocar les resolucions preses després de les eleccions sobre càrrecs, competències i composició de la junta de govern local, de manera que els edils ja no expliquen des de desembre amb cap càrrec en el govern local.

Los comentarios están cerrados