Sospiten que l’homicida d’Alberic va rebre ajuda per a traslladar el cadàver

L’home tenia un pal en la mà quan va ser trobat mort en l’hort pròxim a la vivenda
Levante-EMV J. L. GARCÍA LLAGÜES VALÈNCIA
La mort d’un home de 34 anys d’edat a les mans de la seua nóvia de 42 anys, ambdós de nacionalitat romanesa, durant la nit de dissabte passat en el municipi d’Alberic podria comptar amb la implicació de terceres persones, encara que la presumpta culpable haja confessat la seua autoria de forma individual.
Els dubtes se cernden sobretot en el transport del cadàver a un hort de taronges pròxim al domicili on es van produir els fets. L’absència de grans rastres de sang i la dispersió de la mateixa -les taques no són iguals si es carrega el cadàver a dos metres sobre l’esquena o s’alça a escassos centímetres del sòl per dos persones- alimenten una hipòtesi sobre la participació de nous implicats.
Al seu torn, el fet que la parella visquera en un “pis pastera” amb altres catorze persones planteja certes incògnites sobre l’absència inicial de col·laboradors, ja que és difícil que els altres residents no sentiren cap soroll que els haguera alertat.

Baralles freqüents
Segons s’ha pogut saber en el transcurs de la investigació, les baralles entre la parella eren freqüents, ja que eren coneguts per la seua afició a la beguda, “entraven en l’habitació i discutien. A vegades, posaven la música molt alta i quan acabaven la llevaven”.
Al seu torn, la presumpta homicida presentava diverses contusions en la cara -la galta unflada- i diversos arraps en els braços. Tot apunta que la parella va protagonitzar una acalorada discussió en la seua habitació del pis, durant la qual la dona va propinar un fort colp amb una botella, que va causar que el seu nóvio caiguera a terra. Tot seguit, ella hauria abandonat el lloc dels fets i tancat la porta de l’habitació, per a tornar hores més tard.
La circumstància que s’absentara, negant la possibilitat de qualsevol assistència mèdica per a salvar la vida de la víctima, també podria ser causa de la mort. A la seua arribada al lloc dels fets durant la matinada, els sanitaris no van poder fer res per a reanimar la víctima.
Les primeres perquisicions van comptar amb l’obstacle de l’idioma, ja que la dona no mostrava signes de parlar el castellà amb fluïdesa, ni tampoc la resta de persones congregades. De fet, l’ama de l’immoble on va ocórrer el succés es va traslladar a la zona per a assumir funcions de “intèrpret temporal”, fins a l’arribada del professional oficial. Fonts de la investigació van confirmar que la sospitosa mostrava “una actitud passiva, com si s’estiguera donant a poc a poc compte del que havia succeït”.
Un altre dels fets que ha sorprés els responsables de la investigació ha sigut la troballa d’un pal de grans dimensions en una de les mans de la víctima. La dada que l’home estiguera agafat planteja diverses preguntes, encara que l’existència de gran quantitat de fang en la cara del cadàver i la posició de decúbit -boca per avall- en la que es trobava descarten, en principi, que fóra viu a la seua arribada a la zona de tarongers.
D’altra banda, la versió defesa pels altres residents de l’immoble apunta que va ser una de les companyes la que va divisar per la finestra a la dona traslladant la víctima. Darrere d’alertar a les altres persones, van començar a indagar sobre el que succeïx. Darrere d’uns primers moments en què la presumpta homicida negava els fets -adduint que l’home li havia robat els diners i els papers per a anar-se’n fora-, al final va reconéixer “haver-li donat un colp, sense intenció de matar-lo”. El succés va tindre lloc en una casa ubicada en el barri conegut amb el sobrenom de “la finca roja”, una de les zones més conflictives d’Alberic.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.