Bernat reserva la seva plaça en Moto2

Superdeporte.es - J. V. BELDA Traducció Alberic.com.
El d’Alberic signa un precontracte amb BQR per al Mundial; deu reunir 200.000 euros abans del 10 de gener.
El Mundial de Motociclisme té reservada plaça per a un nou pilot valencià, Bernat Martínez, que ahir va firmar a Cheste un precontracte amb BQR. Este equip, pioner a fabricar una Moto2, va ser també el primer a interessar-se pel subcampió d’Europa tant en categoria de Superestoc com en el CEV en Extreme i un dels pilots valencians amb major projecció.

No obstant això, el d’Alberic, que ha aconseguit reunir 50.000 euros per a reservar la moto, necessita cobrir durant els pròxims trenta dies la mitat del pressupost de 500.000 euros, necessari per a poder córrer en el Mundial.

L’altra mitat ja la té, perquè 250.000 euros els ha cobert amb els seus diners, gràcies a la venda de la moto amb què va guanyar el CEV en categoria Extreme, però sobretot gràcies al patrocini de Maquinza, empresa de maquinària de construcció amb seu a Saragossa.

El pilot reconeixia ahir darrere de la signatura que el primer pas està Donat, però admet també les dificultats que entranya reunir tal quantitat enmig de la conjuntura econòmica res favorable. A pesar d’això, espera comptar amb el suport de les institucions i del Circuit de Cheste, amb els que ja ha entaulat conversacions, perquè un sext pilot valencià s’unisca al quintet magnífic que formaven el passat any els Barberá, Debón, Faubel, Terol i Gadea. Tots repetiran en 2010, on estaran presents en totes les categories, darrere del bot del de Dosaigües a MotoGP.

Precisament, seria la naixent Moto2 la que tindria més valencians en graella, perquè Gadea puja des de 125cc, encara que el de Puçol està a costa de firmar amb Pons Racing, equip amb què continuarà provant la setmana que ve a Almeria darrere de rodar dos dies a Cheste. De confirmar-se el seu bot, compartirà graella amb Debón, Faubel i possiblement Bernat Martínez, mentre que serà Terol l’únic en la xicoteta cilindrada.

A favor del pilot d’Alberic estan les seues ganes de debutar en el Mundial, la seua trajectòria durant l’últim any — Als dos títols anteriors cal sumar el territorial i el tercer lloc en el Campionat Mediterrani— I l’interés que ha mostrat des del principi BQR, un dels equips amb més treball avançat cara a l’estrena de la nova categoria, com s’ha vist esta setmana a Cheste, on Julián Simón ha marcat els millors temps.

«Estem veient que la BQR és la millor Moto2 en pista, perquè és la que porta més desenrotllament», explicava ahir Bernat Martínez. «Tinc la millor proposta per a córrer el Mundial, i és el propi equip el que s’ha interessat en mi. Em falta, això sí, trobar un altre patrocinador que cobrisca la resta del pressupost», reconeixia al·ludint a la crisi, però esperançat perquè algú confie en ell i en els seus resultats com en el seu dia va fer BQR.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.