La fiscalia sol·licita arxivar el nou recurs del PP contra la moció de censura d’Alberic

Manté que no s’han vulnerat els drets fonamentals
Levante-EMV - P. F. ALZIRA ­
La resolució del segon recurs de l’exalcalde d’Alberic Faustino Sala contra la moció de censura que el passat mes de gener el va apartar del càrrec pot demorar-se alguns mesos però, almenys pel camí recorregut fins ara, segueix els mateixos passos que l’anterior. El Ministeri Fiscal manté que no s’ha produït una vulneració de drets fonamentals, com al·legava Sala, i ha sol·licitat que es confirme la sentència de primera instància, segons ha pogut saber Levante-EMV.
El jutjat del contenciós administratiu número 10 de València va desestimar el primer recurs de Sala contra la moció de cesura perquè l’exalcalde no va votar en contra de la mateixa i, per tant, considera que no està legitimat per a impugnar aquest acord. cal recordar que Sala i la resta de regidors de l’oposició van abandonar el saló de sessions en considerar que la celebració del ple era il·legal després de l’advertiment realitzat per la secretària accidental.
La proposta de la fiscalia davant la nova apel·lació recorda que aquella sentència es basava en la inadmissibilitat del recurs en interpretar que anava contra un acte consentit pel demandant i, en aquest cas, assenyala, «la parteix apel·lant realitza una interpretació de la prova i de la jurisprudència, intentat variar els fets esdevinguts i recollits en la sentència, no aconseguint desvirtuar-los doncs efectivament al no votar contra la seua pròpia moció de cesura va consentir en la mateixa», per l’es que posiciona contra el recurs i sol·licita la confirmació de la sentència «per la seua pròpia fonamentació jurídica.
Cal recordar que el PP, que acompanya a Faustino Sala en aquest litigi per a intentar restituir-li en l’alcaldia d’Alberic, va interpretar que la primera sentència es basava en un defecte de forma i va recórrer la mateixa amb la intenció que els tribunals entraren en el fons de l’assumpte, ja que considera que els edils crítics no podien participar en la votació a causa que el partit havia notificat la seua expulsió. El fiscal, no obstant açò, en el seu escrit de valoració sobre el segon recurs del PP, insisteix que no és necessari en interpretar que l’exalcalde no està legitimat per a impugnar un acord municipal contra el qual no va votar en contra.

Los comentarios están cerrados