El jutge rebutja el recurs contra la moció de censura d’Alberic

El magistrat desestima la impugnació de la convocatòria del ple i la petició de l’exalcalde perquè s’anul·lés després de la seva destitució - El PP anuncia que presentarà un altre contenciós

Levante EMV - P. F. ALZIRA Els díscols del PP d’Alberic han guanyat al partit el primer assalt en el pleit promogut per l’adreça per tractar d’anul·lar la moció de censura a l’exalcalde Faustino Sala. El jutjat del contenciós-administratiu número 10 de València ha rebutjat el recurs interposat pel PP en nom de Sala contra la convocatòria del ple i la posterior ampliació del mateix sol·licitant que s’anul·lés la sessió una vegada consumada la destitució, en entendre que l’acceptació de la moció de censura és un acte de tràmit que no és impugnable i que no cap per tant ampliar «un recurs inadmissible» amb una sol·licitud que, a més, planteja un objectiu diferent. L’acte pel qual es desestima el recurs deixa la porta oberta a impugnar l’acte administratiu definitiu, és a dir, l’elecció de Toño Carratalá com a alcalde a través d’un nou contenciós i el president de la gestora local del PP, Blai Albarrasí, va assegurar ahir que el partit ja va formalitzar el divendres aquest nou recurs amb la intenció de restituir a Sala en l’alcaldia. No hi ha treva en aquest combat.

El nou alcalde, per la seva banda, va destacar ahir que aquesta resolució «reforça» a l’actual govern i «dóna una estabilitat més que necessària al poble i a l’ajuntament». Toño Carratalá va defensar que l’únic objectiu del govern sortit de la moció de censura és «seguir treballant» i, si bé va admetre que la resolució no és definitiva, va defensar que el nou recurs anunciat pel PP «no té per què canviar les coses perquè hem acusat segons el legalment establert».

El PP va impugnar la convocatòria del ple de la moció de censura en considerar que s’estaven vulnerant els drets fonamentals del exalcalde —que va ser expulsat del grup popular pels edils crítics del PP per eludir les restriccions que imposa la llei per evitar casos de transfuguisme i poder presentar la moció de censura— encara que no va aconseguir frenar la celebració del mateix, com pretenia.

El jutjat va notificar a les parts el recurs i va obrir un termini d’al·legacions per decidir si complia o no les exigències dels procediments contenciosos. En aquest auto es va consumar el relleu al capdavant de l’Ajuntament d’Alberic en un ple celebrat el 20 de gener i el PP va presentar una ampliació del recurs sol·licitant que s’anul·lés aquesta sessió i es restituís a Sala en l’alcaldia.

No obstant això, el procediment va seguir el seu curs en el jutjat. El fiscal es va pronunciar en contra de l’admissió de la primera impugnació en considerar que la convocatòria del ple és un acte administrat de tràmit i que no es donen els supòsits que permetrien la seva impugnació i el jutjat ha resolt en aquest sentit.

L’acte que es va donar a conèixer ahir assenyala que l’admissió de la moció de censura és una valoració «purament provisional i succinta sense perjudici del que posteriorment es debati i voti en el ple» i desestima tant el recurs inicial com el posterior intent d’ampliació, en una resolució que també inclou una *reprimenda al recurrent: «Gens d’això hagués ocorregut si el recurs s’hagués interposat guiant-se únicament per consideracions jurídiques relatives a l’objecte i moment correctes en lloc de per altres de tipus polític. Com vulgui que aquest *juzgador ha de resoldre en atenció al dret i no a la conveniència o oportunitat política, és la seva obligació declarar la inadmissibilitat del recurs i la impossibilitat d’ampliar l’inexistent», conclou.

Expedient informatiu a la funcionària de baixa que treballa al Genovés
L’Ajuntament d’Alberic ha obert un expedient informatiu per aclarir el comportament de l’oficial major, que va presentar una baixa laboral en el consistori el dijous 26 de gener encara que ha seguit prestant servei a l’Ajuntament del Genovés, on exerceix com a secretària municipal a través d’una acumulació de funcions.
La funcionària va assistir al ple que la corporació del Genovés va celebrar dijous passat, com ja va informar Levante-EMV, i algunes fonts municipals van assenyalar que també hi havia estat present en la comissió informativa celebrada el dilluns anterior.

El nou equip de govern d’Alberic acordà obrir un expedient per recaptar tota la informació possible sobre aquest fet i que podria derivar en un expedient disciplinari.

Pots vore aquesta notícia també a: Las Provincias

Los comentarios están cerrados