Quatre detinguts per l’assassinat del jove a qui anaven a robar marihuana

La víctima va rebre un tir en el pit en una finca d’Alberic quan perseguia els lladres
Levante EMV - TERESA DOMÍNGUEZ VALÈNCIA
A penes dos setmanes després que un grup de jóvens matara d’un tir en el pit a un veí d’Alzira en una baralla relacionada amb el tràfic de drogues, el cas ja està resolt. Agents del grup d’Homicidis de la Guàrdia Civil de València van detindre entre el dilluns i ahir a quatre jóvens com a presumptes responsables del crim.
Les detencions van ser efectuades de manera escalonada en la Pobla Llarga, Tavernes de la Valldigna i Alberic. L’últim arrest es va produir ahir al matí en la Pobla Llarga i va despertar l’interés i la curiositat de nombrosos veïns, que es van arremolinar davant del portal d’un carrer de les afores del municipi. I es van mantindre expectants mentres va durar l’operació policial, que va incloure el registre de la vivenda en què es trobava el sospitós. «Han eixit amb el xic detingut, perquè portava les manilles posades. No era del poble», va dir un veí a Levante-EMV.
Després de concloure la diligència policial, que es va realitzar en presència del secretari judicial, el detingut va ser traslladat de nou als calabossos policials i posteriorment se li va prendre declaració, en presència del seu advocat.
Els altres tres arrestats ja havien prestat declaració el dilluns en les dependències de la Comandància de València, hores després d’haver sigut capturats en els tres municipis esmentats anteriorment.

Per tres quilos de «maría»
Com en la majoria de casos resolts enguany en els que el tràfic d’estupefaents es trobava com a teló de fons d’un assassinat, tot apunta que els ara detinguts havien traçat un pla per a robar droga als altres.
Amb eixa intenció es van presentar, suposadament, en un domicili del carrer El Palleter d’Alberic. Era el pis dels pares d’Adrián B. L., un jove de 21 anys que havia tingut alguna topada per consumir o estar en possessió de droga en la via pública -va ser sancionat en 2007 amb 500 euros en virtut de la Llei 1/92, la coneguda popularment com a Llei Corcuera-. En la vivenda es trobaven també Cèsar P. G., de 31 anys i amb antecedents antics per tràfic de drogues, i un amic d’ambdós, Paco. Inicialment, havien quedat amb els altres per a realitzar una transacció de droga. Suposadament, segons els testimonis arreplegats durant la investigació policial, anaven a vendre-li tres quilos de marihuana a un jove d’Algemesí.
Per eixa raó, sobre les set de la vesprada del 27 de novembre passat li van obrir la porta sense cap temor als suposats compradors. Però la transacció no era tal. Tot apunta que la intenció dels ara detinguts era, des d’un primer moment, emportar-se la droga sense pagar un euro. De fet, un d’ells portava damunt una pistola, element inhabitual en una simple compra de tres quilos de «maría».
Al conéixer les intencions dels falsos compradors, Cèsar i Paco es van enfrontar a ells. Darrere d’un primer xoc dins del pis, els suposants assaltants van escapar per la porta d’entrada de la vivenda, però Cèsar els va alcançar. En eixe forcejament, el que portava la pistola el va encanonar i va disparar suposadament sobre ell. La bala li va travessar el pit -li va perforar el pulmó i va provocar la seua mort per asfíxia- i va acabar danyant una paret. El grup agressor va escapar en tromba, i Cèsar va anar darrere d’ells, però a menys de 300 metres, es va haver de recolzar en la paret. Li faltava l’aire. Minuts després queia a terra i moria.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.