Recollidors del fem faran vaga si no els paguen en un mes

Las Provincias BLANCA GARCÍA laribera@lasprovincias.Es | ALZIRA.
«Fa unes setmanes vam rebre la nòmina de març», comenta un treballador del servici de neteja viària de Carcaixent
«Em deuen quasi tres mesos i no puc fer front als pagaments». Així s’expressava un treballador del servici de neteja de Carcaixent. I és que si d’ací a un mes els ajuntaments no han pagat el que deuen, els treballadors anuncien una vaga indefinida.
L’afectat afig que «els donen llargues», els prometen reunions i els diuen que l’assumpte és de l’Ajuntament. Este home es queixa de la situació que estan travessant i demana solucions urgents, perquè si ja és difícil arribar a fi de mes amb sous tan baixos, «no cobrar et porta a una situació insostenible».
Els treballadors afectats per l’impagament estan desconcertats perquè no saben si l’Ajuntament sí que ha pagat a l’empresa però esta per qualsevol motiu no pot pagar-los o, al contrari, l’Ajuntament no ha pagat i per això no els paguen.
La UGT de la Ribera Alta ha denunciat que 15 treballadors que realitzen l’arreplega de fems d’unes quantes localitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa no cobren les seues nòmines des de fa quasi tres mesos. D’esta manera, si en un mes no s’abonen les quantitats que se li deuen als treballadors, hi haurà una vaga indefinida.
Els treballadors només han rebut un bestreta de nòmina entre 300 i 500 euros durant este temps a fi d’evitar demandes al Jutjat del Social. Encara que 15 han sigut els que s’han atrevit a denunciar la situació que patixen, pensen que seran molts més els que estan treballant sense cobrar.
L’empresa és una subcontracta dels ajuntaments, una empresa de Servicis d’Alberic. L’Ajuntament no paga pels servicis que els dóna l’empresa i ells al seu torn, no paguen als treballadors. Entre els ajuntaments que no paguen a esta empresa estan Alberic i Carcaixent, segons UGT.
El secretari general de UGT, Francisco Santisteban, assegura que estes famílies viuen una «situació de desesperació» perquè no poden fer front a les hipoteques i als seus gastos.
L’alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, ha declarat que «cap funcionari que depenga directament de nòmina de l’Ajuntament ha deixat de cobrar». I ha matisat que «una altra cosa és que una empresa que depenga de l’Ajuntament pague amb major o menor promptitud».
Si d’ací a un mes este problema no s’ha solucionat, UGT convocarà la vaga i estes localitats estaran sense servici de neteja viària en ple mes d’agost. Per a evitar-ho, no tindran més remei que pagar el que deuen perquè els treballadors arriben a fi de mes amb més tranquil·litat.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.