La regidora trànsfuga d’Alberic haurà de tornar el que va cobrar

Una sentència obliga a l’Ajuntament a quantificar l’import econòmic que va rebre Desi García de l’equip de govern popular
Las Provincias CARMEN CERVERÓ | ALBERIC.
La lluita del regidor de Coalició Valenciana d’Alberic, Javier Cervelló, ha donat els seus fruits. La secció quinta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha fallat a favor del regidor de Coalició Valenciana.
D’esta manera, Desireé García, la regidora trànsfuga d’Alberic, que es va presentar com a número u en les llistes del PSPV, haurà de tornar tot el que va cobrar del Partit Popular a què es va passar en 2007.
Segons la sentència, l’Ajuntament ha de deixar d’entregar qualsevol quantia econòmica, d’ara en avant, a García i quantificar l’import que esta persona ha de tornar al municipi, així com exigir tal devolució.
«Calcule que haurà de tornar més de 50.000 euros, per tot el que ha cobrat del PP fins que va deixar el seu escó com a regidor quan va dimitir l’anterior alcalde, Enrique Carpi a finals de 2009», va explicar Javier Cervelló.
Cal recordar que el regidor de Coalició Valenciana en l’Ajuntament d’Alberic va denunciar en 2007 en el Jutjat d’Alzira a la regidora trànsfuga per incomplir la Llei de Bases de Règim Local, ja que García «no ostentava cap càrrec en el PSPV, per la qual cosa no tenia dret a cobrar res del PP. S’ha aprofitat del transfuguisme per a tindre un càrrec i un sou i no estic disposat», va assenyalar Cervelló.
Este regidor va manifestar que també «vam denunciar en el seu moment que el PP va incomplir el pacte antitransfuguisme, que diu que cap partit polític podrà utilitzar el transfuguisme per a obtindre la majoria absoluta i amb esta regidora el PP ho va fer».
Per la seua banda, l’exregidora trànsfuga Desireé García va explicar que encara «cap un recurs a esta sentència, encara que no se si ho recorreré o no perquè encara no he pogut parlar amb els advocats».
Respecte al compliment de la sentència, García va assegurar que la «justícia està per a complir-la i faré el que diga el jutge, sempre que la quantitat s’ajuste als diners que jo he cobrat».
Desireé García va recordar que la part que obliga a l’Ajuntament d’Alberic a deixar de pagar-li un sou, «ja l’hem complit perquè al desembre del 2009 vaig deixar el govern».

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.