Una casa per a les andes d’Alberic

Las Provincias - C. RODRÍGUEZ/ E. JUAN | ALBERIC
La Setmana Santa d’Alberic compta, des de divendres passat, amb un nou espai per a albergar les andes de les nou confraries existents en la localitat. Esta iniciativa, una vella reivindicació de la Junta Central de Confraries, té com a principal objectiu aclarir l’ermita, on se celebraran totes les cerimònies religioses.
El nou local, ubicat en el carrer Sequia Real del Xúquer, compta amb un total de 164 metres quadrats dividits entre un despatx, un lavabo i un local principal, on es guardaran les diferents imatges.
A més, Alberic viurà hui una de les seues festes més grans, el diumenge de rams. La tradicional despertà, a les set del matí, donarà inici a una jornada en què Alberic vorà augmentar el seu nombre d’habitants. De fet, cada any són molts els veïns d’altres localitats de la comarca els que s’acosten a disfrutar de la processó i de la festa en la Muntanyeta.
La benedicció de les palmes i de les branques d’olivera tindrà lloc a les deu i mitja del matí en l’església Mare de Déu de Cullera, des d’on eixirà la tradicional processó de rams, que finalitzarà en l’església de l’Esperit Sant amb una missa.
A continuació, els membres de l’Ajuntament es dirigiran fins a la Muntanyeta, on se celebrarà el ja tradicional concurs de l’encisam. Així mateix, un jurat serà l’encarregat de jutjar quin expositor es mereix el premi al millor encisam.
A les quatre de la vesprada, es durà a terme la típica Apuntà, en la que els ciutadans no sols renoven la seua pertinença a una determinada confraria sinó que a més, donen un donatiu i entren en un sorteig per a veure qui tindrà el Sant en sa casa en la Setmana Santa de 2011.
Baixà dels Sants
A la vesprada, la festa continua en la Muntanyeta fins a les set, hora a què comença la tradicional Baixà dels Sants a coll dels portadors, que van acompanyats per centenars de veïns abillats amb les seues vestes multicolors. A més, moltes dones, i també alguns hòmens, aprofiten este dia per a estrenar els seus nous models de primavera, una cosa que ja s’ha convertit en una tradició.
La tradicional Baixà per la coneguda Pujà del Calvari conclou en la plaça de la Constitució, on molts aprofiten per a assaborir els millors panquemaos. Finalment, les imatges són portades fins a la casa de cada confrare, on podran ser visitades a partir de matí.
Amb esta gran festa, Alberic dóna inici a una Setmana Santa plena de tradició i devoció que conclourà el Divendres Sant amb la processó de l’enterrament de Jesús.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.