Un topògraf, veí d’Alberic, mor sepultat en les obres del metro a València

Els companys del treballador el van desenterrar amb les seues pròpies mans en un intent desesperat de salvar-li la vida
LAS PROVINCIAS -
L’infortuni i la mort es van donar la mà ahir en les obres de la línia T-2 de Metrovalencia. Un treballador de 34 anys d’edat, Rafael Pérez Gil, va morir sepultat per una gran quantitat de fang i pedres després de l’afonament de la paret d’un aljub d’arreplega d’aigües.
L’accident laboral va tindre lloc sobre les sis de la vesprada en la confluència de la Gran Via Germanies i el carrer Suec, en el barri de Russafa a València. La víctima, un ajudant de topògraf, es trobava treballant dins del depòsit subterrani junt amb altres operaris.
L’aljub estava encara sense apuntalar ni fonamentar. «Feia poc que havíem acabat el buidatge», va explicar un dels companys de Rafael Pérez. Res feia presagiar la desgràcia fins que un dels obrers va començar a cridar.
El treballador va advertir a crits d’un corriment de terres en el bord de la rasa. Tots els operaris que estaven dins de l’aljub van aconseguir apartar-se, però a la víctima no li va donar temps.
L’afonament parcial de la paret va sorprendre Rafael Pérez, que va quedar sepultat pel fang en pocs segons. Els seus companys es van afanyar en les labors de rescat i van desenterrar la víctima amb les seues pròpies mans.
Quan van arribar al cos del topògraf ja era massa tard. El treballador presentava un fort colp en el cap. Tot pareix indicar que una roca va poder caure-li damunt durant l’afonament. Els intents de reanimació van ser en va. Rafael Pérez havia mort.
Només tindre coneixement del greu accident laboral, una quinzena de bombers es van mobilitzar amb urgència. També van acudir dos ambulàncies i una desena de patrulles de la Policia Local i Policia Nacional. La Gran Via Germanies es va omplir de policies, sanitaris, periodistes i polítics en pocs minuts.
Quasi tots van ser testimonis d’una dramàtica escena: l’arribada de la mare del treballador difunt. Ángeles Gil, de 60 anys, va patir una crisi d’ansietat en l’entrada de les obres del metre. La dona volia veure el cadàver del seu fill i abraçar-lo per última vegada, però els seus familiars i els sanitaris li ho van impedir. Era massa dur.
El pare i la germana de Rafael Pérez també van acudir al lloc i van demanar als periodistes que respectaren el dolor de la família. «Vull veure el meu xiquet!», cridava entre xanglots Ángeles. El topògraf mort, que treballava per a una subcontracta (Feyconsbla), era casat i era pare d’una xiqueta d’un any. La víctima va residir durant molts anys a Cheste, encara que en l’actualitat vivia a Alberic.
El cap de la Policia Local de València, Andrés Rabadà, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Miquel Domínguez, es van personar en el lloc per a supervisar el desplegament policial. També van acudir el conseller de Governació, Serafí Castellà, i el titular d’Infraestructures, Mario Flores.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.