Arresten a tres persones a Alberic per robar set porcs “per a menjar”

La Guàrdia Civil va localitzar els animals, cinc d’ells ja morts, dins d’una furgoneta
Levante-emv IGNACIO CABANES VALÈNCIA Tres hòmens van ser arrestats el dilluns a la nit a Alberic acusats de robar set porcs en una granja de Chella. Segons van al·legar els detinguts, la intenció d’estos era alimentar-se amb els animals. No obstant això, esta possibilitat és exagerada, tenint en compte que cada un dels porcins pesava uns 120 quilos, per la qual cosa se sospita que a més de per a ús propi podrien comercialitzar amb la seua carn.
Els animals es trobaven en l’interior d’una furgoneta, amb la que suposadament els sospitosos van transportar els porcs des de Chella fins a Alberic. En la part posterior del vehicle els agents de la Guàrdia Civil van trobar cinc dels animals morts, segons van apuntar fonts coneixedores dels fets.
La detenció es va produir el dilluns a la nit en un carrer d’Alberic quan una patrulla de la Benemèrita va localitzar un furgoneta sospitosa i va decidir donar-li l’alt.
Segons pareix, als agents els va cridar l’atenció els sorolls dels animals i a l’obrir la porta de darrere del vehicle van observar un gran toll de sang i alguns dels porcs morts, apilats un damunt de l’altre.
La Guàrdia Civil va identificar els tres ocupants del vehicle, tots ells de nacionalitat romanesa, i van sol·licitar el suport de la Policia Local d’Alberic per a fer-se càrrec dels porcs, davall la sospita que es tractava d’animals robats en alguna granja pròxima.
Així mateix, els investigadors van realitzar esbrinaments i van comprovar que en una granja porcina de Chella havien denunciat la sostracció de diversos animals eixa mateixa vesprada.
Els tres sospitosos van ser detinguts, acusats d’un robatori amb força, i traslladats als calabossos de les dependències de la Guàrdia Civil, a l’expectativa de ser posats a disposició judicial.
Segons van manifestar els arrestats als agents després de la seua detenció, havien sostret els animals per a poder menjar i alimentar les seues respectives famílies. No obstant això, es remena la possibilitat que a més de per a autoconsum, els arrestats hagueren matat als porcs per a fer porcions i després vendre-les.
Actualment, el preu del porc es troba a un euro el quilo, segons van apuntar fonts d’una granja porcina. A causa del seu baix preu de mercat, els robatoris d’estos animals són esporàdics ja que ni compença la seua criança al ramader ni al delinqüent el risc de robar-ho.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.