Alberic gasta 340.000 euros en lloguer de maquinària quan havia previst 60.000

L’oposició frena el pagament de 638.836 euros en sobrecostos per a revisar 403 factures
Levante EMV - P. F./D. M. ALZIRA/ALBERIC
L’Ajuntament d’Alberic Gastó l’any passat un 80% més del que havia previst en la partida de festes, però major encara va ser el desfasament en l’apartat de lloguer de maquinària per a obres. La proposta de liquidació del pressupost de 2009 presentada pel govern municipal (PP) revela que el desembosament realitzat en lloguer de maquinària va superar els 340.000 euros quan el crèdit assignat inicialment era només de 60.000, una xifra que finalment es va multiplicar per 5,6. Pel que fa a l’apartat de festes, el gasto compromés va ascendir a 361.592 euros quan el crèdit assignat era de 200.000 euros.
No es tracta de les úniques partides en què els regidors d’Alberic van gastar més del que tenien assignat. L’equip de govern va presentar al ple celebrat el dilluns un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits per a aprovar el pagament de 403 factures que per un import total de 638.836 euros -que inclou el desfasament de 155.000 euros en les festes i només 45.000 de lloguer de maquinària- s’arrosseguen de l’exercici anterior encara que, igual que va succeir amb la liquidació del pressupost, es va quedar sobre la taula a l’expectativa d’una revisió “factura per factura” per part dels grups de l’oposició, Coalició Valenciana a Independents per Alberic (IXA), principalment.
Es tractava del primer ple que el PP afrontava en minoria després de la ruptura del pacte per part de CV i, si bé és cert que no es va arribar a votar, els grups de l’oposició van imposar la seua majoria. L’absència d’una regidor del grup popular deixava el govern en una situació més precària, que l’alcalde, Faustino Sala, i la regidor d’Hisenda, Mª José Salom, van salvar aparcant el pagament de les factures i atenent la sol·licitud de l’oposició per a poder revisar-les.
Tant el portaveu de Coalició Valenciana, Javier Cervelló, com el d’IXA, Miquel Pallarés, van criticar que estes factures sense consignació pressupostària evidencien que no ha existit un control del gasto ni s’han realitzat les retencions de crèdit que exigix l’interventor i, si bé van advertir que si alguna empresa ha realitzat un treball per a l’ajuntament ha de cobrar, van sol·licitar examinar estes 403 factures. Pallarés no va dubtar ahir a qualificar com “desproporcionat” l’augment que han patit algunes partides com la de lloguer de maquinària o festes.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.