Saquegen els camps d’Alberic

Els agricultors estan farts d’estos actes i demanen més vigilància per part de la Policia i la Guàrdia Civil per a acabar amb les afanades.
Las Provincias
Els robatoris de plantons de cítrics i caqui augmenten en el terme municipal.
Molts són els problemes a què s’enfronten els agricultors. Un dels més importants i que produïxen impotència a estos treballadors són els múltiples robatoris que es cometen en les seues terres.
Un problema que coneixen molt bé els agricultors d’Alberic, ja que en els últims mesos alguns propietaris han vist com desapareixien dels seus camps els plantons de cítrics i caquis que acabaven de sembrar.
«En tan sols 48 hores han robat dos bancals que feia una setmana que els havien plantat», explica José Carlos Martínez, secretari local de La Unió i agricultor d’Alberic. Als que cal sumar un altre robatori més de plantons en l’últim mes.
Uns incidents que preocupen molt per les pèrdues econòmiques que provoquen -cada planta costa uns quatre euros- però sobretot és la pèrdua de l’esforç realitzat per estes persones que treballen la terra.
«És desesperant veure com la forta inversió que els agricultors efectuem per a renovar les nostres plantacions ens la lleven impunement», assegura Martínez.
I és que amb la proliferació d’este tipus de robatoris, els llauradors a més de cultivar la terra han de vigilar les seues terres per a evitar que els lladres acaben amb el seu treball. «Quan arribes al teu camp i veus el desastre se’t queda cara de panoli», descriu este agricultor.
Segons La nióU, les afanades es produïxen de nit i pot existir algun grup organitzat que es dedique a robar este material de cultiu per a després vendre’l en el mercat negre o inclús per a plantar-lo en les seues pròpies terres. Per esta raó, des de l’associació agrària demanen major atenció per a poder frenar els robatoris.
Major vigilància
Però com és ben conegut pels agricultors, estos no són les úniques afanades que afecten els camps de la Ribera. La sostracció de les collites o dels pous de reg són habituals i han provocat que este sector estiga fart. «Cal posar portes al camp i també cadenes», denúncia Martínez, el qual ha patit molt de prop les conseqüències d’un d’estos actes vandàlics i ha vist com les seues plantacions han patit els danys al ser arrancats pels saquejadors.
Per este motiu, els agricultors demanen que augmente la vigilància en les zones rurals per a evitar esta indefensió que patixen els propietaris de les terres ja que molts dels robatoris no són denunciats.
«Els termes municipals no s’acaben amb les últimes cases del poble perquè les partides rurals també formen part dels mateixos, els ajuntaments, la Generalitat i El Govern central haurien de mentalitzar-se», manifesta el secretari de La Unió.
Els agricultors d’Alberic sol·liciten que existisca una guàrdia rural que protegisca les seues terres ja que en estos moments, segons La Unió, no hi ha cap cos de seguretat que vigile estes zones i «és necessari posar interés en el camp».
A més, reclamen que la vigilància policial hauria d’estendre’s també a realitzar controls exhaustius de la procedència dels plançons perquè no isquen a la venda darrere d’un robatori.

Deje un comentario

Debe identificarse para enviar un comentario.