Archivo de Septiembre de 2012

L’acusat del crim d’Alberic va intentar traslladar el cadàver en veure’s acorralat

Sábado, 22 de Septiembre de 2012

Simeón P. C. va tractar si es fes amb una excavadora el dia anterior a la seua detenció en creure’s descobert
Levante EMV - P. F./T. D. ALZIRA7VALÈNCIA Simeón P. C., el principal acusat de la mort del presumpte narcotraficant William G., assassinat a tirs i enterrat en el pati d’una casa d’Alberic, va tractar de traslladar el cadàver un dia abans de la seua detenció en sentir-se acorralat per la policia. Així es dedueix del fet que, unes hores abans de ser arrestat precisament en la casa de la qual era usuari i on havia sigut inhumada la víctima, tractara de pactar el lloguer d’una excavadora d’Alberic, tal com ha pogut comprovar Levante-EMV.

La mort de William es va produir entorn del 16 d’agost passat, quan suposadament s’havia citat a Alberic amb diverses persones per a dur a terme la compravenda d’uns set quilos de cocaïna, tal com va avançar en exclusiva aquest diari.

Després del seu assassinat, que segons les recerques realitzades per la Policia Nacional de la comissaria d’Alzira i del grup d’Homicidis de València es va produir d’un tret, els implicats van decidir desfer-se del cos enterrant-ho en el corral de la casa on pel que sembla van succeir els fets, i que *Simeón solia utilitzar com a habitatge.

Al llarg d’un mes, la víctima va romandre enterrada sense que ningú ho sabera, però, a mitjan aquest mes, els implicats en el crim van començar a sentir-se acorralats per les recerques policials, fins al punt que van planejar desenterrar el cos i canviar el lloc d’inhumació en un intent per esborrar qualsevol possible vinculació amb l’assassinat.

Tant és així, que el dia anterior a la seua detenció, Simeón va intentar aparaular una pala excavadora. No obstant açò, no va poder arribar a posar en pràctica el seu pla perquè la policia se li va avançar i ho va detenir durant la matinada del dissabte, precisament en el moment en què entrava en la casa.
Poc més tard, i amb Simeón detingut i present en el registre d’aqueix habitatge, els investigadors, fent ús d’aqueixa mateixa retroexcavadora, trobaven en el pati posterior de la casa —un corral amb sòl de terra— el cos sense vida de la víctima, William G., un colombià de 40 anys que es guanyava la vida com a pintor i, en ocasions, com a obrera.

Segons les informacions a les quals ha tingut accés aquest diari, tot apunta al fet que el mort havia viatjat des del seu domicili, en un municipi de l’àrea metropolitana de València, fins a Alberic, suposadament per a lliurar la cocaïna.

William va acudir a la cita en el seu vehicle, un Renault Scenic. El monovolum va ser oposat dos dies més tard, en la matinada del 18, per la Policia Local de Picassent, cremat als afores del municipi. En el seu interior ja no quedava ni rastre dels set quilos de cocaïna.

El PP expulsa als seus edils crítics d’Alberic per a forçar la destitució del nou alcalde

Viernes, 21 de Septiembre de 2012

L’exalcalde figura com no adscrit després que la resta de regidors el tiraren per a presentar la censura
Levante-EMV P. F. ALZIRA
El PP va moure fitxa ahir per a intentar restituir a Faustino Sala com a representant del grup popular en l’Ajuntament d’Alberic, en el que suposa el primer pas d’una estratègia que té com a següent objectiu que el secretari de la corporació declare com no adscrits als edils crítics que ara formen part del govern municipal en interpretar que aquesta consideració incapacitaria a Toño Carratalá per a seguir com a alcalde i percebre un sou. El PP va presentar ahir per registre d’entrada un escrit signat pel secretari provincial, Vicente Betoret, en el qual ratifica que els tres edils crítics que estaven afiliats al partit van deixar de ser militants del PP el 17 de gener de 2012, confirma per tant l’expulsió, i que l’únic regidor d’Alberic que milita en el partit és Faustino Sala.

L’escrit de Betoret respon a una sol·licitud d’informació del secretari municipal per a aclarir determinats aspectes sobre l’expulsió d’aquests regidors i que, en un primer moment, va remetre a la seu central del PP a Madrid. El president de la gestora local, Blas Albarracín, va explicar ahir que el Comitè Regional de Drets i Garanties havia delegat en el secretari provincial la remissió d’aquest escrit per a revertir una situació que no va dubtar a qualificar de “incongruent”, ja que l’única persona que el PP reconeix com a representant en l’ajuntament, l’exalcalde Sala, figura en aquests moments com a regidor no adscrit, mentre que els tres expulsats i els altres tres edils crítics integren el grup popular.

Alberic parlarà amb el nou capellà per a reduir el soroll que produeixen les campanes

Miércoles, 19 de Septiembre de 2012

L’Ajuntament està segur que el rector «col·laborarà i trobarem prompte una solució», encara que no hi ha data per a açò
Las Provincias
L’Ajuntament d’Alberic afirma que «va a intentar reunir-se al més prompte possible amb el nou rector per a debatre sobre les campanes de l’església i solucionar el problema d’excés de soroll».
Després d’un primer informe sol·licitat pel Consistori, un segon demanat per la Colla de Campaners i un tercer i definitiu encarregat de nou per l’Ajuntament a un tècnic homologat el resultat és que les campanes de l’església del municipi excedeixen el límit legal de decibels permesos en horari nocturn, que és de 45. Segons aquest últim estudi, les campanes aconsegueixen els 68,2 decibels, «la qual cosa ha provocat queixes per part d’alguns veïns», expliquen fonts municipals.
El regidor de Medi ambient, Pepe Martínez, assenyala que la mesura principal que van a prendre des del Consistori és «aplicar la llei, per descomptat». Per a açò està previst contactar amb el nou rector de la localitat i explicar-li la problemàtica actual de les campanes. «Estic segur que quan puguem reunir-nos amb ell, col·laborarà en tot el que puga», puntualitza Martínez. «Però hem volgut esperar al fet que prenguera possessió del seu càrrec i s’acomode abans de traslladar-li aquest assumpte», afig el regidor.
Encara no hi ha data exacta ni previsió aproximada de quan es reduirà el soroll de les campanes i s’atallarà d’una vegada per sempre amb la situació que han denunciat diversos veïns d’Alberic davant el *Síndic de *Greuges. «El que sí sabem és que la solució arribarà, i al més prompte possible, mitjançant el consens de les autoritats i de l’església. No cal agreujar la situació.», afirma l’edil.

A presó els dos detinguts pel crim del correu d’Alberic

Martes, 18 de Septiembre de 2012

Un dels imputats va declarar durant dues hores i l’altre, usuari de la casa on va ser trobat el cadàver, va rebutjar ser interrogat per la jutge
Levante-EMV - T. DOMÍNGUEZ/P. FANDOS VALÈNCIA/ALZIRA Els dos detinguts per l’assassinat del colombià William G. per a robar-li uns set quilos de cocaïna van ingressar anit a la presó per ordre de la jutge d’Instrucció número 3 d’Alzira.
Un d’ells, que inicialment va comparèixer com a testimoni en comissaria però que va acabar sent imputat en els fets, va accedir a declarar davant la magistrada i durant més de dues hores, des de dos quarts de sis passades fins a quasi les vuit, va respondre a les preguntes que li van formular la jutge i la fiscal en presència de la seua advocada, una lletrada del torn d’ofici.

Encara que el contingut de la declaració amb prou faenes ha transcendit, tot apunta al fet que el seu testimoniatge ha sigut fonamental per a poder localitzar el cadàver de la víctima, desaparegut des del 16 d’agost del seu domicili, situat en un municipi pròxim a València.
Segons les dades recopilades durant la recerca policial, William hauria sigut víctima d’una encerrona quan anava a lliurar a Alberic un alijo que les fonts consultades per aquest diari xifren en uns set quilos de cocaïna. Els forenses han comprovat la sospita inicial, basada en aqueixes mateixes recerques, que William va morir després de rebre un tret.

Durant el registre practicat en la matinada i el matí del passat dissabte en la casa on va ser trobat el cos enterrat de William G., la policia va trobar diverses armes de foc, si ben encara està pendent l’anàlisi de balística per a determinar si alguna d’elles va ser l’empleada en l’assassinat.

La jutge va ordenar l’ingrés a la presó dels dos detinguts en la causa, i els delictes imputats són assassinat, tinença il·lícita d’armes, ús de mitjà perillós, robatori amb violència i intimidació i tràfic de drogues.
En cas de confirmar-se que es tractava de set quilos de cocaïna, els diners que William hauria d’haver percebut durant la transacció se situa entorn dels 200.000 euros.

Enterrat en el corral
Tal com va avançar en exclusiva Levante-EMV en la seua edició escrita del passat diumenge, la víctima era un correu que pel que sembla havia acordat amb un clan de narcotraficants d’Alberic el lliurament de la citada quantitat de cocaïna en un domicili d’aqueix municipi de la Ribera. No obstant açò, la transacció hauria acabat convertint-se en un robatori i el correu va ser assassinat.

Més tard, haurien obert una fossa en el corral de la casa que solia utilitzar el detingut que ahir va renunciar a declarar davant la jutge i van enterrar a William. Després, es van portar el seu automòbil, una Renault Scenic, fins als afores de Picassent, on li van calar foc per a destruir qualsevol possible prova contra els implicats en l’assassinat del colombià, que pel que sembla no tenia antecedents.

El divendres, després de conèixer el parador del cos, la Policia Nacional va engegar un ampli dispositiu entorn de la casa d’Alberic. Agents del Grup d’Operacions Especials (GOE) van assaltar el domicili, en el qual no hi havia ningú, i van esperar l’arribada del principal sospitós. Després de la seua detenció, va començar el rastreig a la recerca del cos, amb ajuda de la unitat canina de Madrid, l’única amb gossos ensinistrats en la detecció de cadàver.

A primera hora del matí, els agents van localitzar el cos, que estava molt deteriorat, pel temps transcorregut i les característiques del punt d’enterrament, un lloc molt humit, amb fortes filtracions d’aigua.

La víctima treballava com a pintor i tenia un doble fons en el cotxe
William G., que hauria complit 41 anys aquest mes de no haver sigut assassinat fa quasi cinc setmanes, treballava com a pintor i utilitzava el seu cotxe per a acudir a les obres en les quals li contractaven per a polir i pintar parets. No obstant açò, segons persones reunides a ell, aqueix mateix cotxe li servia per a acudir a realitzar lliuraments d’una altra mercaderia: cocaïna. De fet, va anar el seu Renault Scenic, que pel que sembla disposava d’un doble fons, la que li va servir per a traslladar des de València fins a Alberic els set quilos de cocaïna que van acabar costant-li la vida. La seua dona va acudir al jutjat de guàrdia de València el 16 d’agost, alarmada perquè no havia tornat a casa la nit anterior, després d’haver-se anat a treballar. El dissabte 18 d’agost, a primera hora del matí, dos policies locals van acudir al seu domicili per a informar-li que havien trobat el cotxe del seu marit, completament cremat, als afores de Picassent. La Policia Nacional es va posar a la feina i un mes després, els agents van aconseguir localitzar el cadàver i resoldre l’assassinat.

Desenterren en una casa d’Alberic el cos d’un home assassinat

Domingo, 16 de Septiembre de 2012

La Policia Nacional deté a una persona
Información - p.f. / j.v.p. / t.d valència
La Policia Nacional va trobar ahir el cos d’un home assassinat, que havia sigut enterrat en el pati d’una casa d’Alberic. Segons ha pogut saber INFORMACIÓN una persona va ser detinguda per la seua presumpta relació amb el cas, si ben aquest diari no va poder confirmar el seu grau d’implicació en el succés, si és el presumpte autor de la mort o si hi ha més persones implicades. La recerca segueix oberta per a esclarir si va haver-hi més persones que van participar en l’homicidi. El jutjat nombre 3 d’Alzira s’està encarregant d’aquest cas que ahir va crear una gran revolada a Alberic.
Pel que sembla va ser sobre les 5.30 hores de la matinada -alguns testimonis parlen d’hora i mitja abans- quan una gran quantitat d’unitats policials van prendre la Travessia de Trasmuro del municipi, concretament en el número 17. Segons ha pogut saber aquest periòdic i van afirmar a més alguns veïns, a l’arribada dels agents va haver-hi trets, la qual cosa apunta a una possible detenció amb resistència. L’habitatge a la qual van arribar els agents és una casa baixa i vella, amb un gran portó de metall i un pati que dóna directament al carrer.
L’arrestat, usuari de la casa, va estar ahir tot el matí en la casa al costat de la Policia mentre es procedia a desenterrar el cadàver de la víctima, si bé es desconeix la seua implicació en el crim. El mort és d’origen colombià i la denúncia de la desaparició s’havia efectuat en la ciutat de València. La policia cercava el cos i ahir ho van trobar sota terra, a més de dos metres de profunditat. Per a extraure-ho va ser necessari usar una petita màquina excavadora i una escala de fusta.

Assumpte de drogues
Segons les fonts consultades, tot apunta al fet que es tractaria d’un assumpte de drogues. El que no va poder ser confirmat és si es deu a una ajust de comptes o un nou cas de robatori amb violència per a fer-se amb l’estupefaent.
Durant tot el matí el carrer va estar ple de curiosos que es van sorprendre del gran desplegament de policia.
De fet, van participar membres de les Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO) de València, Madrid i Alzira. Els serveis forenses es van portar el cos prop del migdia , que haurà de ser analitzat per a esclarir quan i de quina manera va ser assassinada la víctima.

Transaccions de droga que acaben en robatori
Tot apunta al fet que darrere del cas d’Alberic hi ha un assumpte de drogues, encara que al tancament d’aquesta edició es desconeixia si es tracta d’un ajust de comptes o d’un robatori de la mercaderia, un tipus de delicte que està darrere de molts homicidis amb estupefaents pel mig.