Archivo de Julio de 2012

La fiscalia sol·licita arxivar el nou recurs del PP contra la moció de censura d’Alberic

Lunes, 30 de Julio de 2012

Manté que no s’han vulnerat els drets fonamentals
Levante-EMV - P. F. ALZIRA ­
La resolució del segon recurs de l’exalcalde d’Alberic Faustino Sala contra la moció de censura que el passat mes de gener el va apartar del càrrec pot demorar-se alguns mesos però, almenys pel camí recorregut fins ara, segueix els mateixos passos que l’anterior. El Ministeri Fiscal manté que no s’ha produït una vulneració de drets fonamentals, com al·legava Sala, i ha sol·licitat que es confirme la sentència de primera instància, segons ha pogut saber Levante-EMV.
El jutjat del contenciós administratiu número 10 de València va desestimar el primer recurs de Sala contra la moció de cesura perquè l’exalcalde no va votar en contra de la mateixa i, per tant, considera que no està legitimat per a impugnar aquest acord. cal recordar que Sala i la resta de regidors de l’oposició van abandonar el saló de sessions en considerar que la celebració del ple era il·legal després de l’advertiment realitzat per la secretària accidental.
La proposta de la fiscalia davant la nova apel·lació recorda que aquella sentència es basava en la inadmissibilitat del recurs en interpretar que anava contra un acte consentit pel demandant i, en aquest cas, assenyala, «la parteix apel·lant realitza una interpretació de la prova i de la jurisprudència, intentat variar els fets esdevinguts i recollits en la sentència, no aconseguint desvirtuar-los doncs efectivament al no votar contra la seua pròpia moció de cesura va consentir en la mateixa», per l’es que posiciona contra el recurs i sol·licita la confirmació de la sentència «per la seua pròpia fonamentació jurídica.
Cal recordar que el PP, que acompanya a Faustino Sala en aquest litigi per a intentar restituir-li en l’alcaldia d’Alberic, va interpretar que la primera sentència es basava en un defecte de forma i va recórrer la mateixa amb la intenció que els tribunals entraren en el fons de l’assumpte, ja que considera que els edils crítics no podien participar en la votació a causa que el partit havia notificat la seua expulsió. El fiscal, no obstant açò, en el seu escrit de valoració sobre el segon recurs del PP, insisteix que no és necessari en interpretar que l’exalcalde no està legitimat per a impugnar un acord municipal contra el qual no va votar en contra.

El PP critica al govern local per la situació de la Muntanyeta d’Alberic

Sábado, 14 de Julio de 2012

L’actual equip dirigent assegura que netejarà el parc i intensificarà la vigilància del tram per a evitar que hi haja incendis
Las provincias.
L’equip de govern d’Alberic ha rebut retrets sobre l’estat del paratge natural de la Muntanyeta per part del Partit Popular, amb prou faenes mig any després que Antonio Carratalá anara triat com a alcalde d’Alberic després de la signatura una moció de censura.
Els fets denunciats són «la presència de caixes abandonades i de rases obertes i sense senyalitzar». A més, el PP adverteix de «l’existència de matolls i arbres secs en la zona de ponent, la qual cosa agreuja la possibilitat d’incendi». De la mateixa manera, el PP al·lega la «necessitat de destinar més recursos al manteniment del paratge».
El PP d’Alberic afirma que la situació actual del paratge natural de la localitat es caracteritza per «un estat degradant i un greu perill d’incendi del parc natural». De la mateixa manera acusen a l’actual govern municipal de «balafiament de diners i falta d’inversió en mitjans per a la recuperació d’aquest paratge natural».
Per la seua banda, l’actual alcalde Antonio Carratalá afirma que la política que se segueix des de l’equip de govern és «d’austeritat». L’edil ratifica que des de l’equip de govern local s’engegarà un pla d’actuació per a netejar la Muntanyeta i s’intensificarà la vigilància de la zona per a evitar el risc d’incendi. «La preocupació de l’actual govern és impulsar el seu valor», afig l’alcalde.

Osoro trasllada a dos rectors d’Alberic per a solucionar la mala relació entre tots dos

Miércoles, 11 de Julio de 2012

Les diferències es van fer patents en l’última Setmana Santa en celebrar cada església per separat la processó i la missa del Diumenge de Rams
Levante EMV - P. F. ALZIRA Sense vencedors, ni vençuts. L’arzobispat ha aprofitat la reestructuració de la diòcesi per a solucionar les males relacions existents entre els capellans que atenien les dues parròquies d’Alberic amb una decisió salomònica: el trasllat de tots dos i el nomenament d’un sacerdot que es farà càrrec alhora de les esglésies de Sant Llorenç i de l’Esperit Sant.
La tibant relació entre tots dos rectors és sobradament coneguda pels feligresos ja que ve des de lluny, encara que va ser en la Setmana Santa de l’any passat quan es va fer més evident que mai en celebrar cada parròquia per separat tant la processó com la missa major del Diumenge de Ramos, dia gran en el municipi, després de l’intent de l’any anterior d’unificar la benedicció de palmells i l’eucaristia. No obstant açò, el fins ara rector de l’Esperit Sant, Luis Ramírez, va atribuir ahir aquests canvis al “reajustament” que s’està realitzant en la diòcesi i no a un problema entre cures.
L’arquebisbe de València, Carlos Osoro, va formalitzar el dilluns la designació de Ramírez com a nou rector de l’església de Santa Ana de València i, pel que sembla, falta fer oficial la nova destinació de Santamaría i lliurar al nou titular de les parròquies d’Alberic el seu nomenament. No obstant açò, diverses fonts consultades van confirmar aquest doble relleu i fins i tot van assenyalar el nom del que es preveu serà el nou rector, Guillermo Carrasco, que arriba a Alberic procedent d’Albalat dels Sorells
Els motius de la mala relació entre els dos sacerdots varien segons la font encara que, en la majoria dels casos, no s’encerta a assenyalar una causa concreta. Així, mentre uns l’atribueixen a “una falta de comunicació” en dues persones amb un caràcter completament diferent -”En Luis molt obert i En José, molt més callat”- hi ha qui apunta que quan Ramírez va arribar a Alberic ho feia ja amb la perspectiva d’assumir les dues parròquies, alguna cosa que no es va arribar a produir amb el nomenament de Santamaría com a titular de Sant Llorenç. També hi ha qui assenyala la presència d’una espècie de “grups de pressió” en la parròquia històrica que no afavoreixen aquesta relació, però la majoria coincideix a afirmar que “no s’han entès mai”.

Rus descarta perdonar als edils crítics del PP que li van llevar l’alcaldia d’Alberic

Sábado, 7 de Julio de 2012

Demana expulsar als regidors per presentar la moció de censura contra un militant del partit
Levante EMV - P. F. ALBERIC
“Hi ha un expedient obert i, si em fan cas al mi, esta gent no pot estar en el PP”. El president provincial del partit, Alfonso Rus, al·ludia ahir d’aquesta manera als regidors crítics d’Alberic que al gener van presentar una moció de censura contra el qual havia sigut el seu cap de files, el popular Faustino Sala. “Es van equivocar i l’única forma d’entendre-ho és reconèixer-ho”, va comentar, mentre assenyalava que l’actual alcalde, Toño Carratalá, i la resta d’edils que estaven donats d’alta com a afiliats estan suspesos de militància i “no són del PP”. cal recordar que aquests edils van recórrer la seua expulsió. “Açò de dir que sóc del PP però només per al que ells volen no pot ser, quan se’ls va dir que estigueren tranquils no van fer cas i ara han d’estar acollits sota el mantell d’algú”, va comentar sense donar cap nom.
Rus va presidir ahir la inauguració de la nova seu del PP i, si bé durant la seua intervenció no va realitzar cap al·lusió al conflicte que va fracturar el partit i va acabar amb una moció de censura, sí va expressar posteriorment el seu suport a la gestora que presideix Blas Albarracin i de la qual forma part Sala. “El que cal fer és mirar avant, nosaltres estem amb la gent que està ací, guerres internes no interessen”, va comentar, mentre anunciava que al setembre se celebraran eleccions per a tancar el llarg període d’interinitat de l’actual gestora. “En el PP cal tenir sentit comú, ací han trencat el partit gens més entrar a governar. No entenc aqueixa ansietat per arribar al més prompte possible, la puc entendre per la joventut, però en política un ha d’arribar a poc a poc, començar d’a baix, conèixer la realitat i amb el treball arribar”, va comentar Rus, mentre assenyalava que per a escurçar aqueix camí “cal ser un estel i d’aqueixos conec pocs”. Rus va marcar distàncies amb els crítics i va assegurar que ni tan sols els dóna audiència. “Hi ha un expedient obert i si em fan cas al meu, aqueixa gent no pot estar en el PP. Si nosaltres volguérem l’alcaldia la tindríem demà -va comentar en al·lusió a un hipotètic arxiu dels expedients- però donaríem un mal exemple a la ciutadania, cal ser seriós”, va indicar.
nova seu del PP a Alberic

El president del CE Alberic amenaça amb deixar el seu càrrec

Viernes, 6 de Julio de 2012

Pepe Vello diu que dimitirà, després de 21 anys, si en 15 dies l’Ajuntament no aporta la subvenció anual al club franjiverd
Després de 21 anys al capdavant del CE Alberic, Pepe Vello té molt a prop la seua eixida del club com a president. De fet, dilluns passat el dirigent del CE Alberic i la seua junta directiva van presentar la dimissió a l’Ajuntament d’Alberic per la falta de suport del Consistori.
«És una decisió que hem estat madurant molt temps tota la junta directiva del club. No és correcte que després d’haver acabat ja la temporada encara no hàgem rebut la subvenció municipal que enguany teníem. Nosaltres podem treballar tot el que els aficionats vulguen, però no podem fer miracles, i menys econòmicament», va assenyalar Pepe Vello a Las Provincias.
Sobre si la dimissió presentada és amb caràcter irrevocable, Vello declara que podria revisar-se, «però sempre que l’Ajuntament d’Alberic pague la subvenció d’enguany de manera immediata i s’arribe a un acord amb el club per a la pròxima temporada. Nosaltres ens donem de termini per a fer efectiva la dimissió fins a mitjan juliol, si en aqueixa data no hi ha una solució bona per al club, comunicarem de manera oficial nostra dimissió a a Federació Valenciana de Futbol», va assegurar Pepe Vello.
Quant a si es produïra finalment la dimissió, el dirigent del CE Alberic va assenyalar que «tancaria una etapa de la meua vida. Són 21 anys tractant de portar a l’Alberic el millor per al club. És cert que he viscut alegries al capdavant del club, però també és cert que açò m’ha cremat moltes vegades, sobretot en l’aspecte afectiu de persones, i personalment en la meua vida privada, la qual he hagut de sacrificar moltes vegades pel club. Jo vull molt al CE Alberic i crec que he deixat constància d’açò, però també necessite viure sense tant estrès», va adduir Vello.
En el cas que no hi haguera acord a seguir, es convocaran eleccions per a la presidència del club.
Per la seua banda, l’alcalde d’Alberic, Antonio Carratalá, va assegurar que no creu que la dimissió de Vello es dega en cap cas a problemes amb la junta directiva. De la mateixa manera, l’edil defensa que la intenció de l’Ajuntament és unir el futbol d’Alberic al màxim davant la greu situació econòmica que està travessant la localitat. Quant a la subvenció anual de l’Ajuntament afirma que es rebrà sense problemes i que la temporada està en fase de planificació.