Archivo de Febrero de 2012

Alberic amenaça amb multar amb 600 euros a un cura pel toc nocturn de campanes.

Miércoles, 22 de Febrero de 2012

La queixa d’un veí de la localitat provocà la intervenció del Síndic de Greuges.
Levante EMV
P. F. ALZIRA El toc de les campanes cada quinze minuts per a assenyalar les cambres i les hores tant de dia com de nit pot eixir car a l’església de Sant Llorenç d’Alberic. L’ajuntament ha notificat al rector l’obertura d’un expedient per una infracció lleu en superar els nivells nocturns de soroll que pot comportar una multa de 600 euros i ha ordenat que suspenga el funcionament de les campanes entre les 10 de la nit i les 8 del matí amb l’amenaça de tallar el subministrament elèctric al rellotge, que és de propietat municipal, si no atén aquest requeriment de forma immediata.
Aquesta resolució municipal, que va ser notificada dies arrere a la parròquia, és conseqüència de l’expedient obert pel consistori després del requeriment que al juny de l’any passat va realitzar el Síndic de Greuges després que un veí de la plaça de la Constitució elevara una queixa en la qual denunciava que el toc de les campanes a la nit pertorba el seu descans. L’anterior alcalde d’Alberic ja va remetre en aquell moment un requeriment a la parròquia perquè de forma cautelar suspenguera el toc nocturn de campanes, encara que aquest ha continuat.
El regidor de Medi ambient, José Martínez, va comentar ahir que els diferents mesuraments acústics que ha realitzat l’ajuntament sempre han superat els decibels autoritzats fins i tot després que el passat mes de setembre la parròquia comunicara que ja havia realitzat les correccions necessàries. L’edil va explicar que ha mantingut converses amb el rector per a intentar que suspenguera el toc nocturn i solucionar el problema plantejat, si bé des de la parròquia li han manifestat la seua intenció de mantenir-ho per tractar-se d’una tradició i d’un patrimoni cultural, adaptant-ho als límits que marca la legislació vigent, alguna cosa que no s’ha produït, per la qual cosa ha donat curs a l’expedient.

Iberdrola amenaça amb tallar un altra volta la llum després d’acumular un deute de 322.000 Euros.

Sábado, 18 de Febrero de 2012

Levante EMV

Calsitas entra en concurs d’acreïdors després d’acumular 6 milions d’impagos i deutes

Jueves, 16 de Febrero de 2012

Levante Emv

Es crema una planta de reciclatge al polígon industrial d’Alberic

Lunes, 13 de Febrero de 2012

La vanguardia
Es crema una planta de reciclatge al polígon industrial d’Alberic.
Una planta de reciclatge s’ha incendiat aquest dilluns al polígon industrial d’Alberic (València) per causes que no han estat precisades, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers de la ciutat.

El foc s’ha originat sobre les 8.00 hores en la parcel·la 107 del polígon industrial d’Alberic, en concret, en una planta de reciclatge, han indicat les mateixes fonts.

Com a conseqüència, s’han traslladat fins al lloc dels fets varis bombers d’Alzira, que han realitzat una rasa per contenir el foc –que no ha afectat a cap nau– i delimitar l’àrea de l’incendi.

Admeten a tràmit el recurs contra el ple

Sábado, 11 de Febrero de 2012

Las Provincias
El jutjat del contenciós administratiu nombre 10 de València ha admès a tràmit la reclamació presentada contra el ple de la moció de censura que va donar l’alcaldia a Toño Carratalà. Segons va explicar Blai Albarracín, responsable de la gestora, després d’aquesta admissió a tràmit l’Ajuntament d’Alberic té cinc dies per presentar la documentació que consideri oportuna i que demostri, en opinió de l’actual alcalde i equip de govern, que la sessió va ser legal.

El jutge rebutja el recurs contra la moció de censura d’Alberic

Martes, 7 de Febrero de 2012

El magistrat desestima la impugnació de la convocatòria del ple i la petició de l’exalcalde perquè s’anul·lés després de la seva destitució - El PP anuncia que presentarà un altre contenciós

Levante EMV - P. F. ALZIRA Els díscols del PP d’Alberic han guanyat al partit el primer assalt en el pleit promogut per l’adreça per tractar d’anul·lar la moció de censura a l’exalcalde Faustino Sala. El jutjat del contenciós-administratiu número 10 de València ha rebutjat el recurs interposat pel PP en nom de Sala contra la convocatòria del ple i la posterior ampliació del mateix sol·licitant que s’anul·lés la sessió una vegada consumada la destitució, en entendre que l’acceptació de la moció de censura és un acte de tràmit que no és impugnable i que no cap per tant ampliar «un recurs inadmissible» amb una sol·licitud que, a més, planteja un objectiu diferent. L’acte pel qual es desestima el recurs deixa la porta oberta a impugnar l’acte administratiu definitiu, és a dir, l’elecció de Toño Carratalá com a alcalde a través d’un nou contenciós i el president de la gestora local del PP, Blai Albarrasí, va assegurar ahir que el partit ja va formalitzar el divendres aquest nou recurs amb la intenció de restituir a Sala en l’alcaldia. No hi ha treva en aquest combat.

El nou alcalde, per la seva banda, va destacar ahir que aquesta resolució «reforça» a l’actual govern i «dóna una estabilitat més que necessària al poble i a l’ajuntament». Toño Carratalá va defensar que l’únic objectiu del govern sortit de la moció de censura és «seguir treballant» i, si bé va admetre que la resolució no és definitiva, va defensar que el nou recurs anunciat pel PP «no té per què canviar les coses perquè hem acusat segons el legalment establert».

El PP va impugnar la convocatòria del ple de la moció de censura en considerar que s’estaven vulnerant els drets fonamentals del exalcalde —que va ser expulsat del grup popular pels edils crítics del PP per eludir les restriccions que imposa la llei per evitar casos de transfuguisme i poder presentar la moció de censura— encara que no va aconseguir frenar la celebració del mateix, com pretenia.

El jutjat va notificar a les parts el recurs i va obrir un termini d’al·legacions per decidir si complia o no les exigències dels procediments contenciosos. En aquest auto es va consumar el relleu al capdavant de l’Ajuntament d’Alberic en un ple celebrat el 20 de gener i el PP va presentar una ampliació del recurs sol·licitant que s’anul·lés aquesta sessió i es restituís a Sala en l’alcaldia.

No obstant això, el procediment va seguir el seu curs en el jutjat. El fiscal es va pronunciar en contra de l’admissió de la primera impugnació en considerar que la convocatòria del ple és un acte administrat de tràmit i que no es donen els supòsits que permetrien la seva impugnació i el jutjat ha resolt en aquest sentit.

L’acte que es va donar a conèixer ahir assenyala que l’admissió de la moció de censura és una valoració «purament provisional i succinta sense perjudici del que posteriorment es debati i voti en el ple» i desestima tant el recurs inicial com el posterior intent d’ampliació, en una resolució que també inclou una *reprimenda al recurrent: «Gens d’això hagués ocorregut si el recurs s’hagués interposat guiant-se únicament per consideracions jurídiques relatives a l’objecte i moment correctes en lloc de per altres de tipus polític. Com vulgui que aquest *juzgador ha de resoldre en atenció al dret i no a la conveniència o oportunitat política, és la seva obligació declarar la inadmissibilitat del recurs i la impossibilitat d’ampliar l’inexistent», conclou.

Expedient informatiu a la funcionària de baixa que treballa al Genovés
L’Ajuntament d’Alberic ha obert un expedient informatiu per aclarir el comportament de l’oficial major, que va presentar una baixa laboral en el consistori el dijous 26 de gener encara que ha seguit prestant servei a l’Ajuntament del Genovés, on exerceix com a secretària municipal a través d’una acumulació de funcions.
La funcionària va assistir al ple que la corporació del Genovés va celebrar dijous passat, com ja va informar Levante-EMV, i algunes fonts municipals van assenyalar que també hi havia estat present en la comissió informativa celebrada el dilluns anterior.

El nou equip de govern d’Alberic acordà obrir un expedient per recaptar tota la informació possible sobre aquest fet i que podria derivar en un expedient disciplinari.

Pots vore aquesta notícia també a: Las Provincias

L’oficial major agafa la baixa a Alberic però segueix treballant al Genovés

Viernes, 3 de Febrero de 2012

La funcionària que va tramitar la censura i es va pronunciar contra el ple exerceix com a secretària en el municipi de la Costanera
Levante EMV - P. F. ALZIRA Les convulsions que viu l’Ajuntament d’Alberic d’un temps a ara resulten estresants i no solament per als polítics. L’oficial major, que va exercir com a secretària accidental en la tramitació de la moció de censura i va emetre un informe negatiu a la celebració del ple que va acabar amb la destitució de Faustino Sala -el secretari titular està de baixa laboral -, va presentar sis dies després una baixa mèdica derivada, pel que sembla, de les tensions viscudes. La situació no tindria major transcendència si no fóra perquè Mª Ángeles Yeves sí ha continuat atenent el seu treball com a secretària municipal al Genovés, un ajuntament al que es va incorporar en 2010 a través d’una acumulació de funcions. La funcionària va assistir el dilluns a la vesprada a la comissió d’Hisenda, segons van confirmar fonts municipals, i ahir també va acudir al ple. Altres fonts assenyalen fins i tot la seua presència en l’Ajuntament del Genovés el divendres al matí. Yeves va estar per última vegada a Alberic el dijous de la setmana passada per a lliurar la baixa. En absència del secretari i de l’oficial major, el govern eixit de la moció de censura ha hagut de designar secretari accidental a un altre tècnic.
La baixa del secretari titular de l’Ajuntament d’Alberic va provocar que fóra l’oficial major la que, en un primer moment, va haver de pronunciar-se sobre l’acceptació de la moció de censura després de la estratagema dels crítics del PP que van expulsar del grup popular a l’alcalde per a evitar les limitacions que imposa la llei antitransfuguisme -el PP va presentar un recurs en el jutjat sol·licitant la suspensió cautelar del ple, que encara no s’ha resolt- i, posteriorment, després de notificar el partit l’expulsió de tres edils, va informar en el ple de la censura que aquest no havia de continuar en considerar-ho il·legal.

Els edils crítics del PP a Alberic demanen explicacions a Rus

Miércoles, 1 de Febrero de 2012

ABC València, (EFE).- L’alcalde d’Alberic, Antoni Carratalà, i els altres cinc regidors del PP que van expulsar de l’alcaldia al també popular Faustino Sala amb una moció de censura, han sol·licitat avui al president provincial, Alfonso Rus, que els oferira explicacions sobre la seua expulsió del partit.

Els sis edils del PP que integren ara el govern d’aquest municipi valencià s’han desplaçat avui fins a la seu del partit a València amb aquest propòsit, atès que s’ha reunit la junta directiva provincial i suposaven que s’anava a abordar la seua expulsió.

Al final de la reunió, el secretari general del PPCV, Antonio Clemente, ha informat als periodistes que la directiva provincial no ha abordat aquesta qüestió i ha recordat que tres dels sis edils del grup municipal popular -els únics que estaven afiliats al PP- estan expulsats.

Els regidors crítics del PP a Alberic han denunciat davant els mitjans de comunicació, a les portes de la seu del partit, que l’adreça provincial no els ha donat “audiència pública” i ha aprovat la seua expulsió de forma “unilateral”.

Després que el president de la Diputació València no haja accedit a “donar-los cap solució” i no se’ls haja permès participar en la reunió amb els dirigents provincials, Carratalà ha recordat que van presentar una moció de censura contra l’anterior alcalde perquè els va retirar les seues regidories i “es va posar a pactar amb el PSPV i EU per a apartar-nos del govern”.

L’adreça provincial del PP ha recorregut la convocatòria del ple extraordinari en el qual es va aprovar la moció de censura contra Sala, amb el suport de Coalició Valenciana, i els ha animat a abandonar les seues actes de regidor, cosa que no faran, ha dit Carratalà, perquè no creuen que “siga just”.

“Seguim creient en el PP i defensarem els seus ideals, volem que se’ns escolte perquè tenim dret”, ha reiterat el nou alcalde.

Han explicat que la seua situació en l’actualitat és la de “pèrdua automàtica de condició d’afiliat”, que podria convertir-se en una suspensió de militància si s’admet el recurs del PP.

Clement, sobre aquest tema, ha assegurat que aquests regidors “estan expulsats”, mesura que ha defensat perquè, encara que el PP ja no té alcalde a Alberic, és “més important la dignitat del PP”.

“El nou alcalde d’Alberic està en una situació absolutament irregular perquè el PP no pot consentir que regidors del nostre partit presenten una moció de censura contra un alcalde del nostre partit, independentment de les raons que puga tenir”, ha aclarit. EFE

També pots vore la notícia a información.com - El País - La Razón